The Beatles - Something New [US] (1964)

Label: Capitol

1. I'll Cry Instead (1:46)
  2. Things We Said Today (2:36)
  3. Any Time at All (2:12)
  4. When I Get Home (2:16)
  5. Slow Down (2:56)
  6. Matchbox (1:59)
  7. Tell Me Why (2:08)
  8. And I Love Her (2:30)
  9. I'm Happy Just to Dance with You (1:57)
  10. If I Fell (2:20)
  11. Komm Gib Mir Deine Hand (2:24)
Bob Cremers
Een mooie foto op het album.

Bob Cremers
Waarom huil je ?

avatar van Edski
Ik hou het ook nooit droog bij deze hoes.

avatar van Marty McFly
Je ogen gaan vanzelf tranen als je de lettertjes probeert te lezen...

Op het plaatje dan hè...

avatar van OmeWillem
Goede plaat

avatar van Toon1

Harald
Die plaat was er in 1964 alleen interessant omdat er drie tracks opstaan die destijds nog niet op een longplayer hebben gestaan. Vandaag is deze plaat een object voor verzamelaars.

avatar van George
Ja , dat was vroeger een gepuzzel om je Beatles collectie te completeren. En zeker wanneer je van 2,50 zakgeld per week moest zien rond te komen.
Ik baalde stevig dat ' Sie liebt dich ' er niet bij op stond. Moest ik die Duitstalige single toch nog zien te bemachtigen.
Er waren nogal wat Beatles nummers die uitsluitend op single waren te verkrijgen. Veel b-kantjes , maar ook diverse a-kantjes van singles.
Slow down , Matchbox en Komm gib mir deine hand ( in Parijs opgenomen) maakten dit album vroeger zo interessant voor mij.
Something New maakt nu onderdeel uit van de Capitol box vol.1.

Pieter Paal

- Komm Gib Mir Deine Hand

van 'Long Tall Sally' e.p.:
- Slow Down
- Matchbox

Als je even vergeet dat dit een allergaartje is, is het toch een prima Beatles-album dat heerlijk wegluistert.
Voor lange tijd waren de Amerikaanse Capitol-albums veelgezochte Beatles-items vanwege de single en e.p.-tracks die niet op de Europese persingen stonden en dat ruimtelijke stereo-geluid.
Ze zijn ook nog een aantal keren heruitgebracht en naar Europa geimporteerd (in gesealde hoezen). Ik kwam ze ook tegen op het Apple-label dat in de tijd van de eerste uitgaven nog niet eens bestond.
'Komm Gib Mir Deine Hand', ' Slow Down' en 'Matchbox' verschenen in 1978 op de Europese uitgave van 'Rarities' waar ook al die andere single-kantjes en e.p. tracks op staan. 'Rarities' was een onderdeel van een box waar alle reguliere Beatles-albums in zaten. Toch had je in het vinyl-tijdperk die dubbele rode en blauwe verzamelaars nodig voor nog enkele ontbrekende single-kantjes.
De Duitse verzamelaar 'Beatles' Greatest' en de Engelse 'A collection of Beatles oldies, but goldies' waren toen ook heel interessant en zijn ook door de Nederlandse EMI uitgegeven.
In 1988 verschenen die twee CD's 'Past masters' die het probleem in een keer oplosten. Die 2 Capitol-boxen zijn wel mooi vormgegeven.

avatar van devel-hunt
Dat Duitse in 'Komm gib mir diene hand' is wat mij betreft de grootste zonde die The Beatles ooit hebben begaan.
Overigens vind ik dit verder een prima plaat die bestemd was voor de Amerikaanse markt.
Maar wat waren die plaatjes toen van een korte speelduur. Net 25 minuten, twee kanten wel te verstaan. De hoes is prachtig en geeft een heel goed beeld van wat de groep in die periode voor een uitstraling had.

avatar van George
Ja , Sie Liebt Dich , had er makkelijk bij opgekund.
Met Komm Gib Mir Deine Hand , was het een in Parijs snel opgenomen single voor de Duitse fans.
Verder bestaat Something New uit materiaal van A Hard Days Night en van een epeetje , waarvan hier 2 tracks , Slow Down en het door Ringo gezongen Matchbox.
Voor I Call Your Name en Long Tall Sally van de ep bestond blijkbaar eveneens geen ruimte.

avatar van heartofsoul
Dit album maakt deel uit van de in 2004 uitgebrachte compilatie The Capitol Albums volume 1 met zowel de stereo- als de monomix. Hoewel sommige Beatles-albums die op de Amerikaanse markt verschenen helemaal niet zo minderwaardig waren (Second Album is bijvoorbeeld een samenhangend album),geldt dit wat mij betreft niet voor Something New, dat weinig coherentie vertoont, en bovendien de Duitse versie van I Want To Hold Your Hand bevat. Verder kan ik melden dat ik het beluisteren van de stereo-mix geen succes vond, maar gelukkig staat de mono-mix er ook op, en die luistert wél prettig weg. Alleen voor diehard fans dus.

avatar van lennon
Op de kop getikt in de kringloop voor 2 euro op lp.

Dit is wel de Odeon versie, maar dat boeit me verder niet zo. Ik had deze nog niet, dus een leuke aanvulling.