Whitehorse - Whitehorse (2011)

1 stem

Canada
Folk / Rock
Label: Six Shooter

1. Eulogy for Whiskers, Part I (1:43)
  2. Killing Time Is Murder (4:04)
  3. Emerald Isle (2:45)
  4. Passenger 24 (4:50)
  5. Broken (4:02)
  6. I'm on Fire (3:54)
  7. Night Owls (2:06)
  8. Eulogy for Whiskers, Part II (0:50)
avatar van potjandosie
het debuutalbum van het Canadese duo/echtpaar Luke Doucet en Melissa McClelland. beiden maakten hiervoor solo onder eigen naam een aantal verdienstelijke, niet opzienbarende albums. zij besloten in 2011 verder te gaan als duo.

hun mix van roots/pop/rock voorzien zij van fraaie samenzang, waarbij multi-instrumentalist Luke Doucet het merendeel van de instrumentatie voor zijn rekening neemt.

de experimenteerdrift van "Eulogy for Whiskers Part 1 & Part 11" met "distorted" gitaren en vocaal gemurmel wil niet bekoren. de stevige roots/rock van "KIlling Time is Murder" en "Passenger" doen denken aan de muziek van Jack White, waar ik geen fan van ben. 2,5 ster voor deze 4 nummers.

blijven over het mid-tempo "Esmerald Isle", "Broken", hun rockabilly Bruce Springsteen cover van "I'm on Fire" niet toevalligerwijs het beste nummer en het fraaie, ingetogen "Night Owls", waar wel alles op zijn plek lijkt te vallen. 3,5 ster voor deze 4 nummers.

een onsamenhangend album met simpelweg te weinig memorabele songs, waarbij de skip functie iets te vaak om de hoek komt kijken.

Album werd geproduceerd door Luke Doucet
Recorded at Catherine North Studios, Hamilton, Ontario, The Bat House Studios, Hamilton, Ontario &
Sarah's Place, Vancouver

Melissa McClelland: vocals, acoustic guitars
Luke Doucet: vocals, White Falcon (& some other electric guitars), acoustic guitars, bass, pedal steel, piano, organ, banjo

All songs written by LD & MM (except track 6)

+ Harry Mirochnick (drums, B3 bass, vocals), Pat Steward (drums) & Doug Elliott (bass)