Simon & Garfunkel - Old Friends Live on Stage (2004)

Rock / Folk
Label: Warner Bros.

1. Old Friends / Bookends (3:33)
  2. A Hazy Shade of Winter (3:33)
  3. I Am a Rock (4:24)
  4. America (4:53)
  5. At the Zoo (1:33)
  6. Baby Driver (2:58)
  7. Kathy's Song (3:58)
  8. Tom and Jerry Story (2:14)
  9. Hey, Schoolgirl (0:45)
  10. The Everly Brothers Intro (1:42)
  11. Bye Bye Love (3:00)

met The Everly Brothers

12. Scarborough Fair (3:50)
  13. Homeward Bound (5:42)
  14. The Sound of Silence (5:02)
  15. Mrs. Robinson (4:32)
  16. Slip Slidin' Away (5:00)
  17. El Condor Pasa (3:34)
  18. The Only Living Boy in New York (4:04)
  19. American Tune (4:40)
  20. My Little Town (4:36)
  21. Bridge over Troubled Water (6:12)
  22. Cecilia (4:25)
  23. The Boxer (5:07)
  24. Leaves That Are Green (3:23)
  25. Citizen of the Planet (3:13)
avatar van RPJvdH
Oude mannen zijn nog steeds goed bij stem

avatar van Metalhead99
Tjah, er zit natuurlijk zo door de jaren heen weinig variatie in de setlist van S&G, maar dat wat ze spelen, is wel dusdanig goed dat het niet snel gaat vervelen. Dit was een opname van één van hun reünie concerten, vooral de stem van Art Garfunkel is nog steeds erg goed. Paul Simon kan er ook nog steeds wat van, als sloeg zijn stem wel een paar keer over tijdens Bridge over Troubled Water. Toch wederom een uitstekende live plaat van deze oude rotten.

avatar van bikkel2
En daar waren ze weer een keertje , Paul Simon & Art Garfunkel samen on stage . Let the good times roll . Old friends die zo nu en dan weer eens een tourtje doen . De oldies worden gedegen gebracht en keer op keer blijkt maar weer eens hoe goed de liedjes zijn . Er wordt enigzins terecht geput uit hun laatste gezamelijke album Bridge Over Troubled Water . Een kaskraker van de eerste orde en een beetje oudere jongere heeft deze plaat standaard staan .
Leuk ook dat The Everly Brothers nog even langskomen voor Bye Bye Love .
Paul en Art zijn zichtbaar oud geworden , maar de stemmen zijn er nog wel degelijk . Ok . dit is geen Central Parc uit ''81'' dat is gewoon een klasseconcert en wat meer beladen , maar het is goed om te horen dat de stemmen nog kleuren ..... en de liedjes spreken voor zichzelf .
Mooi document en ook op DVD .

avatar van Rogyros
De beide heren zingen de nummers - in het begin van het concert althans - wat belegener dan op de oorspronkelijke versies. Wat trager en wat meer gedragen. De tonen iets langer aangezet, zeg maar. Maar dat is niet continu het geval. De stemmen en de songs blijven uitstekend overeind. Ook de tussendoorpraatjes zijn onderhoudend. Prima sfeer.

Waar mij eigenlijk nog het meest opvalt is dat het prachtige Kathy's Song niet door Paul, maar door Art wordt gezongen. Dat verbaast mij omdat het origineel volledig door Paul wordt gespeeld en gezongen. Het nummer, erg mooie en persoonlijke tekst, gaat over zijn grote liefde uit Engeland die het niet zag zitten om haar leven te delen met een aankomende popster ondanks haar liefde voor Paul. Het nummer is erg persoonlijk en daarom vind ik het heel opvallend dat Art het zingt.
Wel zeer geslaagd overigens. Art zingt het werkelijk prachtig.

Dikke vier sterren.