Jimi Hendrix - Crash Landing (1975)

Label: Polydor

1. Message to Love (3:16)
  2. Somewhere over the Rainbow (3:32)
  3. Crash Landing (4:18)
  4. Come Down Hard on Me (3:18)
  5. Peace in Mississippi (4:23)
  6. With the Power (3:38)
  7. Stone Free Again (3:27)
  8. Captain Coconut (4:04)
1,5 voor Hendrix???!!!

Een volmondig ja. Wat een troep is dit zeg.
Er waren nog wat onafgemaakte riedels op de plank blijven liggen en de beheerders van zijn nalatenschap dachten bij zichzelf "hier is geld uit te halen" om vervolgens diverse muzikanten de boel in te laten kleuren en verfraaien.
Zo was er een track genaamd MLK waar ze niet mee wisten wat ze er van moesten maken en doopten ze het eigenhandig maar om in Captain Coconot. Zegt al genoeg lijkt me.

Hendrix heeft zich vast omgedraaid in zijn graf

avatar van Paalhaas
Hendrix is een van de meest uitgemolken artiesten uit de rockgeschiedenis. Blijkbaar het contract niet goed doorgelezen. Er zijn postuum echt honderden cd's op zijn naam uitgekomen, en vrijwel allemaal bagger.

Paalhaas schreef:

Papa, Al Hendrix & enkele platenmaatschappijen schijnen op jaarbasis samen een slordige $4.000.000 dollar aan Jimi te verdienen (tot op heden!). Jimi daarin tegen stierf met een slordige $10,- op zijn rekeningen.

En weet je wat … Hij wilde helemaal géén Blues spelen. Hij moest.
Onderdrukt EN uitgeknepen door zijn platenbazen, de hufters.

miloz
FreakOut! schreef:

En weet je wat … Hij wilde helemaal géén Blues spelen. Hij moest.
Onderdrukt EN uitgeknepen door zijn platenbazen, de hufters.

Hij wilde juist blues spelen. Hij wilde geen harde standaard rock spelen.

Hendrix was een echte blues man.

avatar van Oldfart
Deel 2 nu te lezen op:

avatar van freakey
Toch draai ik deze plaat nog met plezier regelmatig, het verhaal er achter is verderfelijk, maar soms is het wel aangenaam, en verschrikkelijk slecht vind ik het niet... sorrie... ... zelfs Midnight Lightning geniet ik nog van.... .... zal wel fan wezen... en eerlijk.... hoe slecht de praktijken van Douglas ook moge zijn.... het is wel knap gedaan... zonder digitaal vernuft nog.... wat meer toegankelijke Hendrix....

avatar van Funky Bookie
Ik ga helemaal met je mee Freaky.
Hendrix heeft betere muziek gemaakt en de lijkenpikkerij is schandalig, maar het 2e deel van de plaat kan ik goed pruimen.

avatar van lennon
Zo slecht vind ik dit album niet hoor. Er zit een funky sausje overheen, en dat past deze nummers best wel goed.

Natuurlijk is het niet te vergelijken met werk wat de man ook bedoeld heeft om uit te brengen, maar toch fijn dat er nog veel beschikbaar kwam na zijn dood,

avatar van Silky & Smooth
Nadat ik de A-zijde van deze plaat had beluisterd keek ik even op deze pagina. Ik snapte de negatieve reacties niet echt. Ik vond het juist een fijne plaat, lekker funky en sfeervol. Helaas is de B-zijde een stuk minder en begrijp ik de reactie beter. Heel slecht is het overigens niet.

avatar van lennon
Ik verhoog gewoon naar 3,5 voor dit album.

Ik heb die sentimentele woede naar de maker van dit album niet, en vind het gewoon een zeer acceptabele plaat. Duurt zelfs wat kort, maar dat mag de pret niet drukken.

Ik lees en ken alle achtergronden van de postume releases, en snap wel dat de die-hards wat meer moeite hebben met bewerkte nummers, en originele muzikanten die zijn weg ge-edit, maar ik geniet gewoon van wat er uiteindelijk van is gemaakt, en als je dat met een nuchtere blik kan doen, is dit best ok!