IQ - Nine in a Pond Is Here (1985)

Label: The Super Tortured Artist Label ‎– Boxer 1

1. It All Stops Here (7:10)
  2. Fascination (5:48)
  3. Intelligence Quotient (7:20)
  4. The Last Human Gateway (19:55)
  5. Awake and Nervous (7:24)
  6. Outer Limits (5:56)
  7. The Wake (3:48)
  8. Glenn Miller Medley (3:36)
  9. Flash * (2:37)
  10. The Story of Cow and the Grocery Boys * (5:24)
  11. Lost Horizon * (1:54)
  12. Robo II * (1:15)
  13. Funk Is in My Brain * (2:22)
  14. Stomach of an Animal * (3:40)
  15. Sno It Pe Crep (Truth) * (1:03)
avatar van vigil
Eigenlijk best raar dat deze nog niet op de site stond, hier ooit eens een kopietje van gemaakt vanaf een leen exemplaar bij de cd-bibliotheek te Delft.

Overigens staat deze IQ samen met een live plaat als aparte artiest op de site

avatar van Brunniepoo
Ik dacht om eerlijk te zijn dat dit een bootleg was, maar het blijkt in den beginne wel degelijk in kleine oplage door de band zelf gereleased te zijn. Dit is de tracklist van de latere cd-versie (wel een bootleg) en die bevat een aantal vage experimentele nummers niet. Ik zal even een correctie indienen.

Het album is opgenomen om Paul Menel aan de nummers te laten wennen maar klinkt verder heel matig (vandaar ook mijn bootlegassociaties).De Glenn Miller Medley is wel aardig maar verder bestaan van al deze nummers wel betere versies (alleen niet met Menel, daar is live alleen J'ai Pollette d'Arnu van en die is ook niet echt denderend).

Bij voorkeur links laten liggen dus.

avatar van Jester
Ik heb deze nog als LP met een wel heel vage hoes gehad. Die afbeeldingheeft helaas de toets der kritiek niet doorstaan, vandaar dat we het met deze wat nietszeggende cover moeten doen.

avatar van vigil
De versie die ik tijdelijk in bezit had moest het in ieder geval met dezelfde hoes doen zoals hier afgebeeld.

avatar van Jester
De LP die ik heb is een volledig witte hoes. Het mocht duidelijk niets kosten. Om toch wat info te geven zat er een inlegvel in, met één bedrukte zijde. De platenboer waar ik hem gekocht heb was nog wel zo vriendelijk om er een etiket op te plakken met de naam van de band en de titel van de dubbel LP. Dat was de tijd dat LP's van IQ heel moeilijk te vinden waren, dus ik was de koning te rijk met deze vondst, dat weet ik nog wel.