KISS - Rock and Roll Over (1976)

Label: Casablanca

1. I Want You (3:05)
  2. Take Me (2:57)
  3. Calling Dr.Love (3:47)
  4. Ladies Room (3:28)
  5. Baby Driver (3:40)
  6. Love 'Em and Leave 'Em (3:48)
  7. Mr. Speed (3:22)
  8. See You in Your Dreams (2:37)
  9. Hard Luck Woman (3:36)
  10. Makin 'Love (3:15)
avatar van B.Robertson
Vrij evenwichtig album, kan het alleen maar eens zijn met I Want You als beste en Love 'Em and Leave 'Em als dieptepunt. Hard Luck Woman, voor Criss geschreven door Stanley, vind ik dan erg aangenaam en daarna komt Calling Dr. Love al gauw om de hoek kijken. Van wat er niet op Alive II staat springt Baby Driver er wel uit.

avatar van RuudC
Alsof Destroyer niet bestaan heeft. Weer die matte productie, weer die saaie songs, weer Gene Simmons die regelmatig achter de microfoon staat te poepen. Door de teksten van o.a. Ladies Room ga ik alleen maar meer walgen van die gast. Zonder enige hits is er ook niets om het cijfer nog een beetje op te krikken. Een tussendoortje. Niets meer, niets minder.

Tussenstand:
1. Kiss
2. Destroyer
3. Hotter Than Hell
4. Dressed To Kill
5. Rock And Roll Over

avatar van B.Robertson
Hard Luck Woman is hier toch de (succes)single? Deed het niet onaardig in de charts als je het nazoekt. Moet het album echter wel dragen samen met I Want You en dan is het kruit al gauw verschoten op deze toch wel minste worp van KISS' eerste zes albums. Teksten staan mij her en der ook wat tegen m.b.t. het oversekste karakter. Met Eddie Kramer had men toch zeker niet de minste producer, misschien moest hij het geheel na het avontuurlijke/experimentele Destroyer weer in veilige banen leiden. Verder gaat het goed met de marathon qua gefundeerd commentaar en heerlijk lage scores. Ik doe er ook een punt vanaf.

avatar van lennert
Een album dat ik niet eens kende van naam of cover. Niet verwonderlijk, want er staat echt niets memorabels op. Opener I Want You en Calling Dr. Love zijn een soort van aanstekelijk, maar zodra we op teksten als Ladies Room terecht komen, kan ik weinig meer dan walging voor Simmons voelen. De tijden zijn veranderd zullen we maar zeggen. Nog steeds kan ik hier niets meer van maken dan dat het futloze muziek is.

Tussenstand:
1. Kiss
2. Hotter Than Hell
3. Destroyer
4. Rock And Roll Over
5. Dressed To Kill

avatar van Kronos
lennert schreef:

Sex, drugs en rock-'n-roll. Of sex, money and rock-'n-roll. Daar gaat het over. Maar ook in pop, disco, funk en hip-hop genoeg teksten die weinig verheven zijn. Ik let er gewoonlijk niet zo op. Tenzij het echt ranzig is zal het mij niet weerhouden van de muziek te genieten als ik die goed vind.

Kronos schreef:

Ik vind de muziek al niet goed, dus ik let op alles omdat er weinig afleiding is

avatar van Kronos
Ja, dat begrijp ik wel. Als ik de muziek niks vind kan een platte tekst ook de druppel zijn.

avatar van Faalhaas
lennert schreef:

Nog wel bij Hard Luck Woman aangekomen? Of had je hem toen al afgezet. Is toch wel een erg sterk nummer vind ik.

avatar van ricardo
lennert schreef:

Dat je nog de moeite neemt om hem compleet uit te beluisteren. Ik bedoel, het is echt niet verplicht hoor!

ricardo schreef:

Nee, ik wil over alles kunnen meepraten en daarom luister ik alles af. In de tussentijd heb ik sinds dit album ook zeker dingen gehoord die ik wel goed vind.

avatar van ricardo
Ik kan me wel voorstellen dat wanneer een band je al niet ligt, het best vermoeiend kan zijn om alles in een zeer korte tijd te beluisteren en tot je te laten komen. Dan zou ik het persoonlijk liever in fases doen om voor jezelf er wat meer rust in te krijgen, zodat je minder pessimistisch over Kiss in het algemeen bent, en tot andere inzichten/beoordelingen kunt komen. Maar nogmaals, ik wil ook niet zeggen hoe je het zou moeten doen, maar wat ik ervan vind. Ik heb ook heel veel leuke marathons van jullie met veel plezier gelezen!