100 Demons - 100 Demons (2004)

Label: Deathwish

1. Time Bomb (2:54)
  2. Destiny Never Came (2:43)
  3. Dying in My Own Arms (2:23)
  4. Repeat Process (3:21)
  5. Something Terrible (3:20)
  6. Lord Have Mercy (2:19)
  7. Non Believer (2:34)
  8. His Father's Son (3:19)
  9. Never Surrender Virtue (No Desit Virtus) (2:49)
avatar van james_cameron
Goede metalcore-plaat met hardcore elementen. Gaat na enige tijd (ook door de wat eenzijdige zang) enigzins vervelen, maar beukt vooral in het begin lekker weg. Krachtige ritmesectie en genoeg heerlijke riffs om je bij de les te houden.

avatar van bennerd
Zeer brute hardcore met een stevige dosis metalliek. Denk aan Bury Your Dead, oude Throwdown en vooral Full Blown Chaos, die datzelfde jaar furore maakte met Wake the Demons. Loodzware breakdowns, tough guy-gebrul en riffs die het hartritme versnellen is de formule. De songs blijven niet echt hangen, vandaar dat de band bij mij wat in de vergetelheid raakt. Maar dit is mosh-hardcore volgens het boekje. Dat kan nooit slecht zijn.

avatar van stiefeljung
Mijn ontdekking van 2015....ja ik loop wat jaren achter.
Heerlijk brute metal-core.

avatar van bennerd
Repeat Process, mijn hemel. Is eigenlijk nu-metal met breakdowns, maar wat een heerlijke cleane vocalen erbij!

avatar van eightynine
bennerd schreef:

Sowieso een van mijn fijnste sportnummers.

Zeer goede plaat. Productie is heerlijk en er is veel afwisseling. Hardcore hoe ik het graag hoor.