Ducoz schreef:
Ik vind dit echt een lekkere plaat, ja ach een beetje braafjes.. wat wil je omstreeks'64, enkele uitzonderingen daar gelaten.
Ook de banjo vind ik lekker klinken! Score vind ik echter wat laag
Ik snap niet zo goed waarom muziek uit de begin jaren zestig als braaf wordt betiteld, alsof dat niet meer dan logisch is en het pas stouter wordt vanaf, tja, vanaf wanneer?
Voor 1964 was er een boel opruiende muziek te vinden hoor, zowel underground als mainstream. Of zijn Jerry Lee Lewis en Elvis en Chuck Berry vergeten?
Paul Simon's muziek klinkt wellicht braaf, als zeer gedegen muziek met prachtige samenzwang automatisch als braaf gedefinieerd kan worden, maar in het titelnummer zingt hij toch maar mooi over die drankwinkel die hij heeft overvallen.....
Hij valt de Vietnam oorlog aan en het politieke klimaat. Wat is dan nog braaf? Het is geen agressieve rap of heavy metal, maar zijn juist de op het eerste gehoor brave liedjes die een haast verborgen randje hebben, niet veel spannender? Ik vind van wel in ieder geval. Dit is net zo braaf als Johnny Cash's Folsom Prison Blues wat mij betreft.
Dit is doordringmuziek. En wat is Sparrow dan toch echt ontzettend goed zeg!