Gargandi Snilld (2005)

1 stem

IJsland
Pop / Score
Label: Smekkleysa

1. Steindór Andersen & Sigur Rós - Á Ferð Til Breiðafjarðar (5:35)
  2. Björk - All Is Full of Love (3:43)
  3. Sigur Rós en Amina - #8, A.K.A. Popplagið (11:44)
  4. Jóhann Jóhannsson - Odi et Amo (3:04)
  5. múm - Green Grass of Tunnel (4:55)
  6. Bang Gang - Find What You Get (3:28)
  7. Apparat Organ Quartet - Romantica (4:42)
  8. Eivør Pálsdóttir - Brostnar Borgir (5:06)
  9. Slowblow - Within Tolerance (4:03)
  10. Finnbogi Pétursson - Conversation (0:54)
  11. The Sugarcubes - Motorcrash (2:22)
  12. Ghostigital - Bank - Færeyjar, Bruxelles, Barcelona, Reykjavík (4:11)
  13. Mugison - I'd Ask (2:38)
  14. Amina - Fjarskanistan (6:27)
  15. Björk - Oceania (3:22)
  16. Steindór Andersen, Hilmar Örn Hilmarsson, Sigur Rós, Schola Cantorum, Members of the Icelandic Symphony Orchestra, María Huld Markan Sigfúsdóttir en Páll Guðmundsson - Hrafnagaldur (Odin's Raven Magic) (10:10)
avatar van dynamo d
Hé voor mij onbekende Sigur Rós-muziek op deze score. Kent iemand dit?

avatar van Njal
Screaming Masterpiece is de soundtrack van de gelijknamige film. Hierin proberen de makers antwoord te geven op de vraag waarom een klein land als IJsland zoveel goede muziek voortbrengt. Helaas blijft de film steken in oppervlakkigheid en is het meer een soort lange videoclip met tussendoor reclames voor Icelandair. Voor antwoord op de vraag kan men beter het boek "Waking up in Iceland" van Paul Sullivan lezen.
Voor de soundtrack zijn de meest afwijkende bands uit de film weggelaten zoals rappers Quarashi en metalband Minus. Hierdoor blijft er een vrij homogene groep van populair-alternatieven over. Bjork is drie keer vertegenwoordigd (waarvan één keer met de Sugarcubes), en hetzelfde geldt voor Sigur Ros. Daarnaast bijna allemaal bands die een paar jaar geleden enige populariteit in het buitenland hadden zoals Bang Gang, mum, Apparat Organ Quartet en Mugison. Muzikaal is het dus in orde, al had dat het nummer van die schreeuwlelijk Ghostigital wat mij betreft vervangen mogen worden door elk ander nummer uit de film. Toch kan de CD me niet bekoren, omdat bij de selectie de commercie voorop lijkt te hebben gestaan. Daarom maar drie sterren.

Ik zag de dvd hiervan laatst liggen, het leek me wel interessant, met name dankzij Sigur Ros. Maar geen aanrader begrijp ik?

avatar van Hendrix4live
dynamo d schreef:
Hé voor mij onbekende Sigur Rós-muziek op deze score. Kent iemand dit?

Nou het nummer #8. Popplagið is in iedergeval van ( ) van Sigur Rós.

avatar van Hendrix4live
whooster schreef:

Er is nog maar één stem dus ik denk dat je zelf maar even moet kijken ernaar. Ik ben ook nog steeds aan het zoeken of het wat is.