Erg leuk initiatief, en de uitwerking mag er natuurlijk ook wezen. Een hoop grote artiesten in 1 concert. Ik zal ze in vogelvlucht even af gaan. John Mellencamp geeft niet echt een eigen draai aan de nummers, maar ze kunnen er goed mee door. Stevie Wonder vind ik niet zo geslaagd, het duurt ook te lang. Dan komt die andere legendarische songwriter. Lou Reed maakt Foot of Pride geheel eigen. Eddie Vedder is de
beste zanger van het stel. Hij doet het goed, maar Dylan ligt hem toch niet helemaal. Tracy Chapman doet het geweldig, is dat echt een vrouwenstem!? Tja, ik heb verder niks met Johnny Cash. Willie Nelson heb ik ook wel eens sterker gehoord, maar hij doet het verdienstelijk.
Kris Kristofferson doet het ook goed. Gitaargod Johnny Winter geeft een spetterende uitvoering van Highway 61. Ron Wood kan niet zo goed zingen, maar de muziek is heel 'catchy'. Richie Havens is altijd een geweldige zanger geweest, en coveren lukt hem als geen ander. When The Ship Comes In is belachelijk en heb ik dan ook vrijwel direct geskipt. You Ain't Going Nowhere is gelukkig weer goed. De tijd is dan aangebroken dat de beste artiest van het concert plaats neemt op het podium. Helaas hoort Neil niet bij de uitblinkers. Just Like Tom Thumb's Blues heeft typische Neil Young solo's, maar All Along the Watchtower is gewoon te rommelig. Hij kan net zo goed geen gitaar gebruiken tijdens de coupletten, het is alleen maar gebrom. I Shall Be Released is een van m'n favoriete Dylan nummers, maar ik vind het niet goed werken met een vrouwenstem.
The O'Jays heb ik ook helemaal niks mee. The Band mag natuurlijk niet ontbreken, die hadden van mij nog wel een extra nummertje mogen doen. De meest getalenteerde Beatle laat zich ook nog even zien, Absolutely Sweet Marie past hem als gegoten. Mooi, dat gitaarduel op het einde! Tom Petty is ook altijd wel aardig, en Petty's stem past goed bij Dylan's muziek. License to Kill is niet zo bijzonder, maar Rainy Day Woman is geweldig. Tja, Mr. Tambourine Man blijft een flauw liedje.
Bob Dylan zelf mag natuurlijk niet ontbreken. Al had hij dat beter wel kunnen doen. Het lijkt wel alsof hij geen neus meer heeft, z'n stem is echt een drama geworden. My Back Pages is leuk gedaan, maar ik vind het nummer zelf niet zo geweldig. Clapton kan niet zingen, ik had ook liever een andere zanger gehoord in zijn plek. Geweldig dat Neil Young's solo daadwerkelijk mooier is dan die van de veel
betere gitarist Clapton. Knockin' on Heavens Door is zeer sfeervol, maar had wat mij betreft de afsluiter moeten zijn. Hierdoor is Girl of the North Country niet zo boeiend meer.
Om een lang verhaal kort te maken, een heel erg mooi concert!