Crosby, Stills, Nash & Young - Déjà Vu (1970)

Verenigde Staten / Canada
Rock / Folk
Label: Atlantic

1. Carry On (4:25)
  2. Teach Your Children (2:53)
  3. Almost Cut My Hair (4:25)
  4. Helpless (3:30)
  5. Woodstock (3:52)
  6. Déjà Vu (4:10)
  7. Our House (2:59)
  8. 4 + 20 (1:55)
  9. Country Girl (5:05)
  10. Everybody I Love You (2:20)
  11. Graham Nash - Our House * (2:57)
  12. Stephen Stills - 4 + 20 * (2:18)
  13. David Crosby en Graham Nash - Song with No Words (Tree with No Leaves) * (3:13)
  14. Neil Young en Graham Nash - Birds * (3:36)
  15. Stephen Stills - So Begins the Task / Hold on Tight * (7:46)
  16. Graham Nash - Right Between the Eyes * (2:06)
  17. David Crosby - Almost Cut My Hair * (4:39)
  18. David Crosby en Graham Nash - Teach Your Children * (3:14)
  19. Crosby, Stills & Nash - How Have You Been * (3:44)
  20. David Crosby - Triad * (5:30)
  21. Graham Nash - Horses Through a Rainstorm * (3:51)
  22. Stephen Stills - Know You Got to Run * (4:12)
  23. Graham Nash - Question Why * (2:02)
  24. David Crosby - Laughing * (4:27)
  25. Stephen Stills - She Can’t Handle It * (6:44)
  26. Graham Nash - Sleep Song * (3:01)
  27. David Crosby en Graham Nash - Déjà Vu * (4:25)
  28. Graham Nash en Joni Mitchell - Our House * (2:43)
  29. Everyday We Live * (3:18)
  30. The Lee Shore [1969 Vocal] * (6:03)
  31. I’ll Be There * (3:41)
  32. Bluebird Revisited * (3:24)
  33. Horses Through a Rainstorm * (3:32)
  34. 30 Dollar Fine * (2:45)
  35. Ivory Tower * (3:51)
  36. Same Old Song * (4:21)
  37. Hold on Tight / Change Partners * (5:04)
  38. Laughing * (4:09)
  39. Right on Rock ’N’ Roll * (2:47)
  40. Carry On [Early Alternate Mix] * (4:34)
  41. Teach Your Children [Early Version] * (3:02)
  42. Almost Cut My Hair [Early Version] * (10:14)
  43. Helpless [Harmonica Version] * (3:48)
  44. Woodstock [Alternate Vocals] * (4:18)
  45. Déjà Vu [Early Alternate Mix] * (3:42)
  46. Our House [Early Version] * (2:55)
  47. 4 + 20 [Alternate Take 2] * (2:08)
  48. Know You Got to Run * (6:42)
avatar van orbit
Erg mooie plaat inderdaad! Neil Young solo is hier eigenlijk niet meer aan gekomen, ondanks een paar prachtige nummers.
Mooiste nummers zijn toch wel Our House, Helpless en Teach Your Children.

Met de favorieten van orbit ben ik het eens. Doe maar mij persoonlijk "Carry On" ook maar bij dat lijstje. Maar, zoals ik al eerder aangaf, is dit album over de gehele linie gezien zeer goed.

avatar van jowietje
Hier heeft Beyonce dus de inspiratie vandaan voor haar nieuwe super single

jowietje schreef:
Hier heeft Beyonce dus de inspiratie vandaan voor haar nieuwe super single

Oh nee! Welk nummer hebben ze nu weer verkracht?

tondeman
?

avatar van musicfriek
Denk dat Jowietje puur de titel bedoelt, het nummer heet Deja Vu en heeft verder geen ene moer met dit album te maken.

*Laat een enorme zucht van opluchting*

tondeman

Oef!

avatar van tims
orbit schreef:

Pardon????????

avatar van orbit
tims schreef:

Pardon????????

Nouja, Harvest is misschien wel net zo goed als deze, maar ik vind veel van Young's platen eigenlijk wat minder. Terwijl juist de samenwerking tussen die legendes hier zo'n mooi en divers eindresultaat oplevert.

Vier geweldige gitaristen en vier geweldige zangers. Ik had niet verwacht dat ik een heel album van ze zou mooi vinden (ik heb het meestal niet voor Amerikaanse country/folkrock). Maar dit heeft me aangenaam verrast, er zit nog veel verscheidenheid in de nummers. Geen slechte song op te vinden trouwens. Hoogtepunten zijn 'Carry On', 'Our House' en de geniale titeltrack. 5*

Wat een geweldige muzikanten zijn dit toch !
Echt elk nummer op dit album is goed !

avatar van avdj
Alleen jammer dat het weer zo snel is afgelopen.

almost cut my hair ---> briljant nummer

avatar van Music4ever
Dit hele album is briljant! Geen minder nummer te vinden........

avatar van Frunnick
Hele plaat is gewoon briljant. Een genot om naar te luisteren..

avatar van Sonic Nurse
Deja Vu is voor mij persoonlijk één van die belangrijke en invloedrijke albums voor mijn latere muzieksmaak geweest. Zwaar beinvloed door papa luisterde ik dit album al toen ik een jaar of 10 was.
Gewoon een legendarisch album wat verder geen rescentie nodig heeft.
4.5*

avatar van beruk
De derde plaat die ik kocht van mijn zakcentjes, speciaal de amerikaanse persing besteld vanwege de hoes. nog steeds vind ik dit een errug goeie plaat.

avatar van Lukas
Sonic Nurse schreef:
Gewoon een legendarisch album wat verder geen recensie nodig heeft.

En dan moet ik er potverdorie toch een gaan schrijven van Friek. Heb ik het weer niet makkelijk getroffen, ook al omdat ik dit album nog niet zo lang ken. Maar hier toch een poging

Ik ben niet zo'n liefhebber van dit soort Amerikaanse countryrocktoestanden. Het klinkt mij vaak een beetje saaiig in de oren. Maar CSN&Y hebben een groot voordeel: meerdere zangers! Trekken ze verdorie toch elke keer weer even die aandacht naar zich toe.

En dat maakt dit album nou net even wat luisterbaarder dan veel soortgenoten. En als die aandacht steeds weer wordt getrokken, blijken de nummers ook nog eens prima opgebouwd. Lekker, niet al te gecompliceerd, weliswaar met wat uitschieters, maar over het algemeen toch zeer positief. Hoogtepunten zijn voor mij Almost Cut My Hair en Our House.

Eigenlijk weer typisch zo'n album waar ik eigenlijk weinig zinnigs over kan zeggen. Het klinkt gewoon lekker voor mij, zonder dat het me nou overmatig boeit of grootse indrukken achterlaat en me altijd bij zullen blijven. Maar het is gewoon erg goed hoor 4 sterren dus.

jdb
Prachtig album!

avatar van gemaster
Lukas schreef:

Hier precies hetzelfde.

Dat met die 4 zangers boeit me eigenlijk geen reet, soms klinkt het zelfs een beetje corny(laatste nummer). Het is eigenlijk toch gek dat een genie als Neil Young zich inlaat met deze mindere goden om een album te maken, terwijl hij dat prima in zijn eentje kan, zo bewijzen zijn solo-albums uit die periode.

avatar van Music4ever
Hier doe je de andere leden echt tekort mee.
Vooral Stills heeft geniale nummers geschreven. o.a. Teach Your Children en 4+20. (op dit album)
ook zonder Neil Young (CSN) heeft hij een aantal pareltjes geschreven. Check het gelijknamige album Crosby,Stills & Nash maar eens.

Pink Queen
Teach your children is van Graham Nash, maar Stills' Carry On mag er ook zijn

avatar van Music4ever
Sorry, ik bedoelde dan volgens mij Our House.
Die is meen ik wel van Stills.

avatar van gemaster
Oh het zal best dat Stills af en toe een mooi nummertje heeft geschreven, maar dat is natuurlijk niet van het niveau van Neil Young, die in de jaren '70 het ene meesterwerk na het andere uitpoepte.

avatar van Music4ever
Daar ben ik het wel helemaal mee eens, het enige dat ik even wilde 'rechtzetten' is dat Stills meer kan dan alleen nummers van Neil Young inspelen. Maar dat had je vast al begrepen.................

avatar van grand wazoo
Heb 'm 2 maal op LP;
een van mijn top-10 platen aller tijden.
Was destijds ook mijn kennismaking in het plaatselijk "open huis" met de hip's en soft drugs.

Vooral deze plaat (samen met Pink Floyd's 'Atom Heart Mother' en Soft Machine's 'Third') bracht mij in een nieuwe geestes-wereld...

Ook was deze plaat een belangrijke reden mijn pick-up forever te handhaven.
Nu eindelijk de cd aangeschaft en 'm uren achter elkaar laten draaien.

Prachtig!
Klassieke muziek!!

Een volle dikke 5!!!

fredpit
Bij deze plaat ook nog een stukje schrijven..

SCHITTEREND!!

klaar. 5*