Joshua Kadison - Painted Desert Serenade (1993)

Label: SBK

1. Jessie (5:19)
  2. Painted Desert Serenade (2:57)
  3. Beau's All Night Radio Love Line (4:26)
  4. Invisible Man (4:58)
  5. Mama's Arms (3:00)
  6. Beautiful in My Eyes (4:10)
  7. Picture Postcards from L.A. (4:34)
  8. When a Woman Cries (3:31)
  9. Georgia Rain (4:03)
avatar van Morrisson
Zo mooi maar toch zo ondergewaardeerd op MuMe, ondanks dat dit album toch 2 grote hits bevat (Jessie en Beautiful in My Eyes). Jessie is een prachtige nummer over Sex in the City actrice Sarah Jessica Parker. She asks me how the cat's been, I say, "Moses he's just fine Zo'n zinnetje dat zonder reden plotseling in mijn hoofd komt. Verder ook niets dan lof voor de schitterende lovesong Beautiful in My Eyes.

avatar van Gatver
Deze cd staat bij mij regelmatig op repeat! Enerzijds, omdat ik hem zo mooi vind (en dat is nog zacht uitgedrukt), anderzijds, omdat 'ie zo kort duurt... Ik zing hem altijd van begin tot eind mee. En staat 'ie niet op, dan speel ik de songs zelf wel Klasse, super, geniaal, de superlatieven schieten tekort!

avatar van Lamontagne
Dit is een van mijn mooiste albums, toen ik hem aanschafte voelde ik mij bekocht vanwege de kortheid van het album. Maar dit album is van begin tot het eind raak moet misschien maar eens aan een top 10 notering denken.

avatar van buckingham
Inderdaad een kort album, maar prima muziek, geen zwakke nummers! Daarom geen 4 sterren of meer. Er zijn veel artiesten die als ze maar de beste 9 songs op een album zouden zetten, prima albums zouden maken.

avatar van barrett
Mijn vader luisterd geregelt naar deze muziek, het is allemaal wel mooi, maar kan me geenszins boeien. het lijkt allemaal een beetje als een wanna-be Elthon John alles gaat naar daar toe. Jammer want deze man zal zeker wel iets in zijn mars hebben, maar de wereld staat niet te wachten op een replica van Elton John, geef mij dan maar het origineel.

Tja, dat heeft hij vaak moeten horen dat zijn stem op Eltoh John leek.
Maar dat is dan ook het enigste wat hij gemeen heeft met Elton John.
Juist zijn story songs, het zijn als het ware korte verhaaltjes . Die onderscheiden hem van Elton John die altijd van die standaard love songs maakt van 13 in 1 dozijn.
Ik hoor dus liever joshua Kadison dan Elton John.
Trouwens dit album is 2,5 miljoen keer verkocht, niet slecht voor een debuut.

avatar van Madonna
Prima CD dit. Mooie teksten, mooie melodieën. Toen ik nog niet wist dat hij "Jesse" zong dacht ik ook dat het een liedje van Elton John was.

-3-

avatar van Ronald5150
Noem het pianopop of singer/songwriter, maar "Painted Desert Serenade" is gewoon een mooie ingetogen plaat geworden met intiem aandoende liedjes. Geen tierelantijntjes, maar gewoon eerlijk mooie muziek. Het is nergens revolutionair, vernieuwend of ontiegelijk spannend, maar ik kan er wel geboeid naar luisteren. Joshua Kadison heeft een mooie stem en laat mooie melancholische melodieen uit de piano voortvloeien. De bekendste nummers zijn uiteraard de singles "Jessie" en "Picture Postcards from L.A.". De andere liedjes doen hier feitelijk niet voor onder. "Painted Desert Serenade" is geen opzienbarend album, maar wel eentje die erg genietbaar is. Helaas hebben we hierna weinig tot niets meer van Joshua Kadison vernomen. Eigenlijk best jammer.

avatar van Shelter
Ik vind de piano en melodieen mooier dan zijn stem eigenlijk. Ik denk dat vele nummers veel mooier hadden kunnen uitvallen met een betere zanger. Ik vind Joshua Kadisons stem niet krachtig genoeg, hij kan best zingen maar het is niet fantastisch. Ik heb het idee dat Five For Fighting veel naar Joshua K heeft geluisterd en het recept heeft verbeterd.
Op dit album vind ik de hit Jessie nog steeds staan als een huis, andere goede tracks; Invisible Man, Beautiful In My Eyes en Picture Postcards From LA. Rest is ok tot saai

Speelde het nummer Jessie onlangs weer eens op mn telefoon. In geen jaren meer gehoord maar wat een fijn nummer. Toen. Nu. Het timbre in zijn stem gaat zeker naar John, wellicht ook wel de muziek door de prominent aanwezige piano. Prachtig nummer ja, prachtige muziek en tekstueel af. Zo kom je ze niet meer zo vaak tegen. En verder biedt dit debuut idd veel meer fraais. Fraais wat de tand des tijds goed heeft doorstaan. En de titel enkel al, Painted Desert Serenade, hoe waarlijk prachtig ja. Daarna eigenlijk niks meer van Joshua vernomen, kan natuurlijk ook aan mij liggen. Dit album edoch van hoogstaand niveau ja. En nog ten zeerste te genieten dus.

avatar van Juul1998B
Jessie blijft een parel