CYNE - Time Being (2003)

Label: Botanica Del Jibaro

1. Intro (0:30)
  2. Nothing's Sacred (2:04)
  3. Papermate (3:11)
  4. Steady (3:03)
  5. Interlude (0:56)
  6. 400 Years (Revisited) (2:50)

met Blak Lungz

13. Out of Time (2:58)
  14. Outro (1:54)
  15. Spoken For * (3:27)

met Soarse Spoken

16. Out of Time [Manuvers Remix] * (3:06)

met Manuvers

17. First Person [Enoch Remix] * (2:42)
  18. Due Progress [Speck Remix] * (3:03)
  19. Midas [Live @ Common Grounds, February 2nd, 2003] * (3:23)
avatar van FunkyMonk
Steady; wat een goed nummer!

ja zo mooi!

avatar van Osiris Apis
Op de Japanse versie staat Steady er niet op.
En heb je ook allemaal interludes.

Social_Mask
Uuhh ik heb de Japanse Versie......
Ik heb ook een paar remixen en een Live nummer at Common Grounds... Even de nrs die ik niet heb gaan opzoeken.

Alle andere nummers klinken best goed. Met name de beats vind ik erg sterk. Papermate, 400 years revisited en First Person zijn stuk voor stuk geniaal. Daarnaast vind ik Self Exam en Free ook erg goed. Ik denk dat 't rond de 4* wordt, maar nu even deze versie proberen te vinden. Die Interludes zijn trouwens alleen maar instrumental. Ze klinken wel goed, en voegen zeker wat toe. Wat ze geven het album een extra relaxte sfeertje. Nu dus even opzoeken....

Edit: Gevonden, en deze versie is wát beter, doordat er geen Interludes zijn. En het nummer Steady is best mooi, maar het beste nummer in mijn ogen is toch First Person. Ik geef hier 4*, al ligt het dichtbij de 4,5*.

Improvision
Help! Vanwaar ken ik die beat van First Person?

avatar van herbertwest
Improvision schreef:
Help! Vanwaar ken ik die beat van First Person?

Cunninlynguists gebruiken hem op A Piece of Strange

avatar van Osiris Apis
Ja, ik denk ook Cunninlynguists.

Improvision
herbertwest schreef:

Cunninlynguists gebruiken hem op A Piece of Strange

Ja, zal inderdaad daarvan zijn. Bedankt, het is vaak vervelend als je ermee in je hoofd zit en je er toch niet op komt.

avatar van waxs
Osiris Apis schreef:
Op de Japanse versie staat Steady er niet op.
En heb je ook allemaal interludes.

Zuur, die heb ik hier volgens mij ook.

Gekkenhuis
Het album kent in Steady en First Person twee pareltjes, die nummers zijn een perfect voorbeeld hoe beat en rap perfect bij elkaar aansluiten. De overige nummers zijn niet slecht, maar halen het bij lange na niet bij bovengenoemde.

3.5*

avatar van Reijersen
De opvolger ontdekte ik eerst en daar ben ik totaal lyrisch over, dus ook maar eens deze aangeschaft. Wederom een topplaat van Cyne. Alles klopt en pakt je bij de strot om je een album lang niet los te laten.

4,5 ster.

avatar van Tonguefu
Dit album krijgt alle punten van mij. Time Being is een ongelofelijk sterk album: beats, rhymes, flows zijn allemaal gewoon vet en echt...het is geen oppervlakkig album, wel een staaltje muziek waar zeker en vast over nagedacht is. Heel universele rap eigenlijk...heerlijk.

Dikke aanrader dus

avatar van J.M.
Top album. Erg fijne beats met het fijne stemgeluid van cise star. Ook de teksten zijn interesant om naar te luisteren. Alleen de versie van 400 years die hierop staat vind ik minder dan de versies die ik al kende van Collection (1999-2003)
Maar dit wel erg chille hiphop

avatar van thomzi50
Op aanraden van Seedorf gechekt. De plaat had even nodig, maar het is toch allemaal erg aangenaam. Ontspannen en vooral heerlijk verzorgde producties, goede raps en een lekker geheel dat gelukkig niet te lang duurt.

avatar van 'State Of Mind'
GE-WEL-DIG

avatar van LoG
LoG
Hmm, deze gasten ga ik maar is eventjes checken! Ben nu hun EP aan het downloaden. Ik ken deze gasten eigenlijk helemaal niet :O

Alleen van Feather van Nujabes en die vond ik echt geweldig! Waarschijnlijk ga ik een nieuw groep ontdekken die ik geweldig vind

avatar van LoG
LoG
Goed album! Aparte stijl moet ik zeggen, vooral door de lengte van de nummers en de vele interludes. Maar het is wel echt een doordacht hip hop album, ze dragen goede, "andere" topics aan.

Ik vind First Person wel de beste eigenlijk, maar dat komt ook door de bekende sample (A)

Verder Nothing's Sacred (goede naam!), Papermate (gewoon heel goed hip hop nummer) en Due Process behoren tot mijn favorieten, en door de korte lengte van het album is het makkelijk om als geheel te luisteren.

3.5*

avatar van MurryMusic
Ik hoorheel veel positieve reacties op dit album. En op Youtube ook ff gecheckt. Klonk echt goed.

Social_Mask
Dit moet ik verhogen. Afgelopen tijd erg vaak gedraaid en Cise Star is echt 1 van mijn favoriete rappers. Wát een teksten, werkelijk geniaal! Misschien nog een Top10 notering voor dit album, wie weet.

Social_Mask schreef:
Dit moet ik verhogen. Cise Star is echt 1 van mijn favoriete rappers. Wát een teksten, werkelijk geniaal!

Inderdaad, Cise Starr is geweldig. Misschien wel de beste rapper van zijn tijd (op dit moment en de paar voorgaande jaren dus) als je het mij vraagt.

P-DawG
Dit is een van de beste albums die ik laatste tijd heb zitten luisteren, elk nummer is goed tot briljant. First Person en Steady zijn mijn persoonlijke favorieten. Het enige minpuntje vind ik 400 years Revisited, opzich geen slechte track maar veel minder dan de originele versie... Maar laten we vooral positief blijven want dit is en blijft een prachtig album.

P-DawG schreef:

Ik moet zeggen dat je stem toch ietwat afsteekt bij je verhaaltje. Uit je je dan positiever dan je gevoel of is je stem gewoon erg voorzichtig?

Sjaakspeare schreef:

Mijn stem vind ik niet echt afsteken bij mijn verhaaltje ^^ want 4* is gewoon een goed cijfer, ik ken alleen aardig wat albums die in mijn ogen beter zijn dan deze. En ik uit me dus duidelijk niet positiever dan mijn gevoel want dat zou betekenen dat ik een hoger cijfer zou geven dan wat ik het werkelijk waard vind. En dat is zoals je zelf al zegt niet het geval.

avatar van Sjaakspeare
Is goed. De reden dat ik die opmerking maakte is omdat ik ''prachtige'' albums waarop elk nummer ''goed tot briljant'' is en wat postief afsteekt bij bijna alle albums die ik de laatste tijd heb beluisterd minimaal een 4,5 zou geven. Maar het ligt er natuurlijk ook aan wat die gegevens voor jou inhouden.

avatar van MurryMusic
Deze zou van mij een 5* krijgen als de originele 400 years erop stond ipv de revisited versie..achja

(mijn versie heeft nog First Person en Due Progress remixes en Midas [Live])

Van First Person krijg ik toch steeds weer kippevel. Verder ook een heel sterk album. Wil deze ook graag origineel hebben, maar eens achteraan gaan, Stem volgt nog.

MurryMusic schreef:
w0rd up Murry! De originele 400 Years is veel en veel beter dan deze versie, ik vind dat tevens het sterkste nummer van CYNE zelf. Jammer dat dit niet het geval is anders zou ik hier zeker ook 5* voor geven

avatar van prodi9y9
k vind deze tog iets minder dan de volgende 2 albums..ma die vond k dan ook super. deze ook zeker niet slecht!

avatar van Outblasty
Ik zou deze graag eens willen beluisteren maar kan hem nergens vinden. Kan iemand me een download link sturen? Kan ik daarna besluiten of ik hem wil kopen.

avatar van nega
papermate