The Black Angels - Indigo Meadow (2013)

Label: Blue Horizon

1. Indigo Meadow (2:49)
  2. Evil Things (3:44)
  3. Don't Play with Guns (3:42)
  4. Holland (4:02)
  5. The Day (2:37)
  6. Love Me Forever (3:09)
  7. Always Maybe (4:08)
  8. War on Holiday (2:34)
  9. Broken Soldier (3:35)
  10. I Hear Colors (Chromaesthesia) (4:03)
  11. Twisted Light (3:21)
  12. You're Mine (3:40)
  13. Black Isn't Black (4:20)
DjFrankie (moderator)
Hier ben ik benieuwd naar 1 van mijn favoriete bands momenteel.
Don't play with Guns klinkt iig weer als vanouds

avatar van robbizzel
Don't play with Guns klinkt weer geweldig, erg benieuwd naar dit plaatje! Blijft een fantastische band met een heerlijke sound!

avatar van mr-mucho
Zin in!

avatar van jassn
YouTube - The Black Angels - Evil Things

Evil Things klinkt ook weer goed

Don't Play with Guns moest bij mij de alarmbellen rinkelen: lekker plaatje. verdomd lekker plaatje zelfs!

Leuk nieuw bandje dus..... fout! Het nummer staat op het vierde album van de band en daarmee kan ik zeggen eens een keer erg laat te arriveren bij een band met volgens mij al een aardige status.
Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Don't Play with Guns is en blijft een lekker nummer maar ook de rest op dit album bevalt me wel: zo'n lekker zompig geluid gelardeerd met een flinke protie pshychedelica. Alsof Monster Magnet een dansje doet met Jefferson Airplane of Shocking Blue.

Op den duur merk ik wel dat ik het begin te geloven en bekruipt me het gevoel dat ik misschien toch beter naar bandjes uit lang vervlogen tijden kan luisteren maar voor ik het weet luister ik dan toch weer naar Indigo Meadow. Of ik ook naar de vorige albums ga luisteren hangt een beetje af van de hoeveelheid andere nog te beluisteren muziek.

DjFrankie (moderator)
Aero de eerste is de beste de 2de de minste, hoe heb je dit al gehoord?
Is bij mij nog in bestelling

avatar van WesleyX16
Ik hoor af en toe het oude Pink Floyd in terug. Zeer geslaagd album.

DjFrankie schreef:
Aero de eerste is de beste de 2de de minste, hoe heb je dit al gehoord?
Is bij mij nog in bestelling

Bij Pitchfork is deze nu te streamen.

avatar van mr-mucho
Yes! Nu een paar keer beluisterd. Denk dat ik wel kan concluderen dat dit hun meest complete plaat is. Van tevoren niet verwacht.

avatar van Mctijn
Ik ken deze band ook niet. Omdat ze op Rock Werchter komen, moest ik ze toch eens checken. Eerste indruk is positief. Holland bevalt me erg goed qua stijl. Even goed luisteren of het een positieve tekst is

(willie) schreef:
Bij Pitchfork is deze nu te streamen.

En ook als je pindakaas op je boterhammetje wil

avatar van Mctijn

En ook als je pindakaas op je boterhammetje wil

Downloading.....

sigurros88
Hoe vet klinkt dit? Waarom kon ik dit niet?

Steeds minder redenen om NIET naar werchter te gaan.

DjFrankie (moderator)
Ik heb hem nog niet binnen maar wel digitaal. Cd begint met het bekende geluid en vooral stemgeluid van Alex Maas. De zware psychedelische rock in combinatie met de sixties flowerpower beweging en die kenmerkende stem. Gooi Velvet Underground, The Doors en the Kinks in een blender, gooi er een psychedelisch jaren 00 sausje overheen en je hebt The Black Angels te pakken.
Don't Play with Guns gaf al aan hoe lekker dit album gaat klinken en niks is minder waar, liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan deze 4de worp, nieuwe fans krijgen meteen een album voorgeschoteld waar ze nog veel plezier aan gaan beleven.

Niets echt vernieuwends maar gewoon de lekkkere sound die men van The Black Angels wil horen. Misschien is het ingetogen Holland een vernieuwende track, dat heb ik op eerdere albums nog niet terug gehoort.

Benieuwd hoe hun optredens op Best Kept Secret en Werchter gaan verlopen, maar met gemak zouden ze dit jaar op grotere schaal door kunnen gaan breken bij het mainstream publiek.

avatar van Erikpol
Gaat Holland over ons landje?

avatar van Gloeilamp
Nee, over Duitsland.

avatar van musician
aERodynamIC schreef:

Ik had direct hetzelfde idee bij de eerste keer dat ik het album nu hoor: een moderne, goed klinkende, geëvolueerde en wat stevige versie van Jefferson Airplane met Grace Slick. Echt geweldig, een leuke verrassing. Je zou niet denken dat een behoorlijke dosis rock, met een vleug psychedelica op deze wijze nog zou bestaan.

En soms inderdaad af en toe ook Shocking Blue (Love me Forever)

Edit: Aha, naam van de band afkomstig van de titel van een Velvet Underground nummer!

DjFrankie (moderator)
Pak ook een Passover erbij Musican, vanaf de opener gaat het helemaal los richting 60's

avatar van musician
Ja, ik wil die andere albums van de Black Angels eigenlijk ook wel hebben.
Ik zie wel, dat vanaf het eerste album tot deze vierde, het gemiddelde gestaag daalt, van 4,00 naar 3,75.
Echt schokkend is het niet, maar Is het terecht of puur toeval?

avatar van Cygnus
Passover en Directions to See a Ghost (vooral die) steken er met kop en schouders bovenuit.

DjFrankie (moderator)
Ik vind Passover en Phosphene Dream het best.

aERodynamIC schreef:
Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Welkom bij the Black Angels. Dat werd tijd...
Ik zou zeker de andere albums luisteren, ze zijn geweldig. Dat was ook hun optreden in de kleine (!) zaal van Paradiso zo'n 2 jaar geleden.

Wat een waanzinnig goede en lekkere plaat hebben the Black Angels weer geleverd zeg! Alleen al de opening van het album: de eerste vijf nummers zijn echt geweldig goed. Er zit wel degelijk een verschil tussen dit album en de voorgaande. Wat blijft is de psychedelische rock, maar op dit Indigo Meadow is het niet altijd even zwaar. Sterker nog, soms klinkt de band best catchy. Gevolg is dat dit album afwisselender is, als de (overigens uitstekende) voorgangers. Ook grijpen ze naar mijn idee nog wat meer terug naar eind jaren '60, waarbij the Doors toch regelmatig door mijn hoofd spoken. Ook nu weer is deze cd te krijgen in een mooi uitvouwbaar digipak met fraai artwork, net als bij hun eerdere albums. Zo presenteer je in de 21e eeuw een album.

avatar van Ducoz
Plaatje begint voor mij langzaam opgang te komen, misschien volgt een hogere score.

Don't play with guns lijkt toch verdacht veel op Skinny Little Bitch van Hole:
Skinny Little Bitch - Hole - YouTube - youtube.com

De gelijkenis vind ik niet zo evident eigenlijk. Het Hole-nummer roept wel een vage associatie op met een nummer van Nirvana (Breed geloof ik, komt door de zanglijn in het refrein).

Vind deze van The Black Angels tot nu toe toch wat minder dan hun vorige. Hun oudere werk is toch wat spannender.

Indigo Meadow is mijn eerste kennismaking met The Black Angels.

Leuke riffs, vette sound, allemaal niet te serieus te nemen. Dacht ik.
Blijkbaar nemen de Angels zichzelf wél bloedserieus, de Pitchfork review is ook vernietigend:

Zelf vind ik het nog wel meevallen. Leuk album tot je iets nieuws ontdekt, en amuzante band op een festival lijkt me. Maar veel verder dan dat gaat het niet.

Ga vooral hun oude albums luisteren, die zijn een stuk beter. En live is het fantastisch. En Pitchfork moet je niet serieus nemen.

avatar van blonde redhead
Als pitchfork iets goed vind dan is het mi meestal niet te beluisteren en als ze iets afkraken wordt het interessant.

Toch wel een tegenvallende plaat, uiteindelijk. Het had allemaal wel wat vileiner gemogen, de helft van de songs doet me niet veel eigenlijk. Op zich ook niet gek als je al vier albums lang ongeveer hetzelfde doet. Live zal het ongetwijfeld nog gaaf zijn, maar het lijkt erop dat er met dit vierde album de rek wel uit is bij TBA. Ik zet Passover maar weer eens op.

Ik vind dat er toch wel een verschil zit tussen de vorige drie en dit album. Sommige songs hierop zijn wat meer catchy, waarbij ik soms aan the Doors moet denken. Natuurlijk blijven het the Black Angels met hun psychedelische muziek, maar toch: ze hebben er een populaire swing aan gegeven. Bevalt mij ook goed.

Voor de liefhebbers van deze plaat, is mogelijk de nieuwe Ty Segall interessant: Sleeper. Hij speelt hierop 'psychedelisch akoestisch' vele fraaie songs.

avatar van WesleyX16
Deze muziek hoorde ik in een hotelkamer in Denemarken. Eerst dacht ik dat zij live speelden. Maar het was een tentje even verderop in de straat, die de muziek van The Black Angels liet horen. Iemand van ons reisgezelschap (streng Christelijk) vond dit demonische muziek . Eerst was ik verbaasd over zijn opmerking. Maar even later dacht ik: Het zal wel. Het reisgezelschap die met ons een appartement deelde zijn volgens mijn vrouw van een andere wereld. Zij is ook goed gelovig, maar leeft toch in deze tijd.

Wat dit album betreft kan ik alleen maar positief over zijn. Alle dertien goed....

avatar van Germ
Germ (crew)
De vinyluitgave is ook mooi gedaan. Een gatefold hoes met het tekstboekje er in geplakt, nog niet eerder op deze manier gezien maar het ziet er mooi uit!