Hans Zimmer - The Lion King (1994)

Duitsland
Score / Pop
Label: Walt Disney

1. Circle of Life (3:59)

met Carmen Twillie

2. I Just Can't Wait to Be King (2:51)

met Jason Weaver

3. Be Prepared (3:40)

met Jeremy Irons

4. Hakuna Matata (3:34)

met Nathan Lane en Ernie Sabella

5. Can You Feel the Love Tonight (2:58)

met Joseph Williams en Sally Dworsky

6. The Morning Report * (1:37)
  7. This Land (2:56)
  8. To Die For (4:18)
  9. Under the Stars (3:45)
  10. King of Pride Rock (5:59)
  11. Elton John - Circle of Life (4:52)
  12. Elton John - I Just Can't Wait to Be King (3:37)
  13. Elton John - Can You Feel the Love Tonight (End Title) (4:02)
  14. Elton John - Can You Feel the Love Tonight [Remix] * (4:10)
Raekwon the chef
Mooie, gevoelige muziek, erg mooie soundtrack! Ook de drie nummers van Elton John zijn goed.

music_kaza
Met twijvel naar een 4,5 verhoogd. Er zitten er sterke soundtracks tussen (Can You Feel The Love Tonight van Elton John) maar niet alles heeft dat niveau.

music_kaza
Stuzzie schreef:
Jammer dat een 4* niet erg goed is.

Het is niet gigantisch hoog, maar "goed"hoort er wel op z'n plaats te zitten.

avatar van kwinz
Best leuke liedjes. Elton John ken ik trouwens niet heel erg goed. Heeft hij ooit grote (Nederlandse) hits gescoord?

Gekkenhuis
Geweldig dit. Ik kan ook zo de stukjes film inbeelden die bij de nummers horen. Ik vind de nummers zonder zang wel een stuk minder boeiend, en ik skip dan vaak door naar Circle of Life, Hakuna Matata en Can You Feel The Love Tonight. Vroeger kon ik er niet genoeg van krijgen en nu nog steeds niet, eeuwig houdbaar.

avatar van thomzi50
Gekkenhuis aan de Zimmer ?

Gekkenhuis
Ik moet zeggen dat ik deze vooral heb opgezocht voor de nummers die ik eerder al noemde . Ik vind die nummers van Hans Zimmer niet bijster interessant, wel mooi maar alleen omdat ik die film adoreer. Ik schat de kans dan ook niet hoog in dat ik andere Zimmer's ga checken, sorry .Tenzij hij natuurlijk ook de muziek achter enkele andere Disney classic als deze heeft verzorgt!

avatar van Kill_illuminati
Dit is zowat m'n eerste album Ik heb deze echt grijs gedraaid,de film tevens ook want ik heb namelijk twee video banden des tijds versleten. Mooie tijden

avatar van kwinz
Zeg, waar kun je de kopen?

avatar van JohnWilliams
Bol.com kan je deze kopen.

zalig album. Carmen Twillie - Circle of Life (3:59) is een fantastisch nummer. daar kan ik naar blijven luisteren. Goede nummers van Hans Zimmer. Elton John zijn nummers vond ik wat minder.

avatar van Madjack71
De grote come back van Elton John en eentje die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Daarnaast ook weer een grote tekenfilm hit voor Disney na lange tijd. Mooi verhaal, goed uitgewerkt en een die ook 15 jaar na dato nog steeds overeind blijft.
De muziek is goed gekozen met nummers als Circle of Life, Hakuna Matata en I just can't wait to be king.
Wie Jeremy Irons destijds heeft weten binnen te halen, verdient een medaille voor fingerspitzengefuhl.

avatar van KKOPPI
The Once And Future King staat er niet op, naar mijn mening de mooiste muziek uit de film.

avatar van KKOPPI
excuses er staat een veel langere uitvoering daarvan op, 'King of Pride Rock'...prachtig.

avatar van HANSZIMMER
Prachtige score. Ben normaal gezien niet aan al die liedjes toestanden maar deze zijn zo een beetje deel van het collectief geheugen van iedereen die met disney is opgegroeid en ze zijn gewoon zeer sterk. Van de instrumentale muziek ben ik echter wel verschoten. Niet zo veel themas maar wel zeer sterke dramatische evenwichtige niet te bombastische nummers, prachtig!. De extended score toont dan weer aan dat Zimmer voor deze film meer gemaakt heeft dan alleen de paar tracks die op de cd staan. Welverdiende oscar!

Hans Zimmer is een klassieker natuurlijk. En als er muziek van de klassieker dubbel klassiek is, dan is dit het wel. Genieten en sentiment. Zag in het aanbod van Netflix dat er een docu over Hans Zimmer is die enorm hoog scoort op IMDb. Dat wordt mijn volgende op de watchlist.

neo
Dat is een concertregistratie. Nogal een slecht concert, maar ik zal vast tot de minderheid behoren die dat vind.

avatar van punkassbee
Een epische film verdient een epische score.

Een van de best verkochte soundtracks ooit en onderscheiden met diverse grote prijzen. Het album bestaat in wezen uit 3 delen. Track 1 t/m 5 zijn de musicalliedjes die je in de film hoort. Can You Feel The Love Tonight opent met een grappig onderonsje tussen Pumbaa en Timon, daarna de loepzuivere Disneywaardige stem van Sally Dwarsky: Can you feel the love tonight/The peace the evening brings/The world for once in perfect harmony/With all its living things.
Hakuna Matata werd speciaal geschreven voor het wrattenzwijn en het stokstaartje, een feelgoodsong die na 2 minuten lijkt te zijn afgelopen, maar dan opeens klinkt er een harp en stuwt een hemels zangkoortje het lied naar ongekende hoogte en bereiken we zowaar het Nirwana.
Be Prepared is heel andere koek; voor Disney's doen een gedurfde track die zowel qua tekst als muziek een stuk duisterder klinkt dan eerdere 'schurkenliederen'. De kerkklokken aan het begin die niet veel goeds beloven, het geluid van een ratelslang door middel van de tamboerijn... vervolgens, de diepe baritonstem van Jeremy Irons, de sluwheid druipt er vanaf... De lyrics zijn in feite een satire op de demagogische toespraken van Hitler; propaganda met een knipoog zeg maar. De belofte dat het onder Scars bewind beter zal gaan: Stick with me and you'll never go hungry again, maar die tussen de regels door zijn onderdanen als dom, slaafs typeert: The lights are not all on upstairs. De boel wordt nog verder opgehitst door de hyena's die met hun gelach een sinister achtergrondkoor vormen. Een van de beste Disneyliedjes ooit.

Het laatste gedeelte van het album zijn de drie Elton John versies van de musicalliedjes. Radiovriendelijker gemaakt, vriendelijker in de zin van minder filmisch, minder musical, meer pop/rock.

Voor mij persoonlijk het allermooiste: de zinderende score van Hans Zimmer, instrumentaal.
King of Pride Rock is een rollercoaster aan emoties. Het onheilspellende begin met de hoorns, daarna wat zachter en droeviger van toon en plots een muziekje dat wegheeft van een sluipende kat dat even later herhaald wordt, maar dan nog intenser. Op het moment dat Simba de plek inneemt van zijn vader op Pride Rock neemt een groot Afrikaans ensemble het stokje over en klinkt het nog grootser en meeslepender om ten slotte te eindigen in een zegevierend Circle of Life.
Under the Stars opent met Simba die treurt om de dood van zijn vader, zijn verdriet uitgebeeld door de panfluit en strijkers. Maar langzaam maar zeker gaat het een vrolijkere kant op met opzwepende Afrikaanse trommels en gezang en bouwt het nummer ook hier weer prachtig op naar een euforisch einde met gospel inclusief 'zaghareed' (Arabische trilkreet).