John Williams - Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

Score
Label: PolyGram

1. Main Title (The Main Story Continues) (5:09)
  2. Into the Trap (2:36)
  3. Luke and Leia (4:43)
  4. Parade of the Ewoks (3:24)
  5. Han Solo Returns (At the Court of Jabba the Hutt) (4:07)
  6. Lapti Nek (By Jabba's Palace Band) (2:48)
  7. The Forest Battle (4:01)
  8. Rebel Briefing (2:19)
  9. The Emperor (2:40)
  10. The Return of the Jedi (5:00)
  11. Ewok Celebration and Finale (7:57)
avatar van Thunderball
Deze versie is natuurlijk wel gedateerd, daar er al een jaar of 10 geremasterde versies bestaan met de complete soundtrack!

Vind deze de minste van de eerste trilogie, daar het toch meer voortborduren is op de veel betere eerste twee filmsoundtracks.

Drie sterren.

neo
Je kan een correctie indienen.

avatar van JohnWilliams
Ik geef Thunderball gelijk, ook ik vindt deze echt de minste score. Nummer 11 slaat me dan nog wel aan maar zo'n nummer zoals de Forrest Battle......Nee.
Gelukkig dat hij de "The Phantom Menace", een betere naam geeft.

avatar van Bart Tönjann
Ik kan me daar niet echt in vinden, JW en Thunderball. Ik vind deze namelijk wel mooier dan deel 4. Toch denk ik dat ik ook deze 4 sterren geef. Dat gaf ik ook aan A new hope. Eigenlijk vind ik deze wel beter, maar het had zoveel meer kunnen zijn! Ik bedoel, dit is de laatste film qua verhaal maar de muziek sluit niet echt mooi af. Wel vind ik de Ewok parade erg mooi, en de Emperor's theme bevalt me ook goed. Maar omdat het zoveel meer had kunnen zijn, 4 sterren. Ook betreur ik het dat sommige numers er niet opstaan, zoals dat liedje dat je hoorde toen Darth Vader dood ging. Zonde!

avatar van Thunderball
Zoals gezegd er bestaan sinds een jaar of 10 (?) versies met de complete soundtrack, incl. de muziek bij Darth Vaders dood. Dit hier is de LP versie die rechtstreeks op cd is gezet en inmiddels ook zo niet meer te krijgen is.

neo
Waar herhaal je dat nu nog een keer? Stuur dan aub een correctie in.

avatar van Thunderball
Ik heb zelf die geremasterde versie hier niet liggen, wel ooit een copie gekregen, maar zonder de titels dus kan ze dan ook moeilijk uit de hoge hoed toveren en ze intikken.

avatar van Bruce Almighty
Best een aardig Star Wars album maar er had inderdaad meer van gekund want ik had er meer van verwacht (omdat deel 1,2,3,4 & 5 zo goed waren.)

3.5*

avatar van JohnWilliams
Het laatste deel was natuurlijk de beste.

avatar van Thunderball
Hier vandaag de cd versie van gekocht via marktplaats en afgehaald.

Toch wel een mooie cd en voor mij genoeg, omdat ik al die begeleidende muziek niet hoef te hebben en al blij ben met de hoofdthema's.

Ook dit is weer een Duitse uitgave (net als de Temple of Doom cd, die ik een half jaar geleden had aangeschaft) en ook weer een digitale recording.

Track 6 is tijdens het kijken van de film op zijn minst al erg vreemd, maar op cd is ie helemaal niet te harden. Zonde dat ze nou net die er op hebben gezet.

Ik verhoog mijn cijfer naar 3,5.

Parade of the Ewoks

avatar van Thunderball
Yep! Dat is een erg leuk muziekstukje!

Leuk hoe het overloopt van de zang van die gummybeertjes naar de zang van het koor. Moet er altijd erg om lachen.

avatar van thomzi50
Ik heb een versie met twee discs, maar ik zie niet zo een twee drie of dat een speciale/alternatieve uitvoering is.. Weet iemand dat toevallig?

neo
Dat is de special edition 2 cd, de complete score. Die mag nog apart op de site. De verschillen in tracks en lengtes zijn te groot om dit album uit te breiden tot een kloppend geheel met bonusvinkjes.

avatar van thomzi50
Zal ik doen!

avatar van tbouwh
Ik hoor een stuk liever de special edition. Hier zijn de gebreken van deze score van Williams t.o.v. andere Star Wars-scores het best hoorbaar. De minste, samen met the Phantom Menace.