Oeps, sorry dutchman...was deze plek even vergeten. Ik heb wel mijn recensie onder de concertlijn gezet...maar voor de liefhebbers hier alsnog:
Eindelijk was het zover: na twee eerdere bezoekjes aan Paul Weller in de HMH en Vredenburg zou het nu allemaal plaatsvinden in Paradiso. Met Paradiso heb ik pas een paar maanden geleden kennis gemaakt (Nitin Sawhney) en dat was een directe voltreffer. Wat is dat een lekkere zaal: niet te groot, intiem, prima geluid, sfeervol uiterlijk.
Al heel snel bleek dat de band, die Weller om zich heen heeft verzameld staat als een huis. Superstrak spelend, zodat The Man Himself alle ruimte krijgt om uit te blinken. En dat doet 'ie nog altijd met een enorme energie en kracht in zijn songs. Van de meer bekende songs (bij het grote publiek) speelde hij enkel: You do something to me, Wild Wood, Shout to the top en A town called Malice. Verder ruimte voor de nieuwe plaat (pas enkele dagen in de winkel in Nederland) en een keur van songs uit zijn inmiddels indrukwekkende solo-arsenaal.
Het concert zou in totaal twee uur duren, opgeknipt in een deel van anderhalf uur en een van een half uur. Slechts onderbroken door een pauze van vijf minuten. Even leek er nog een tweede toegift te komen, maar helaas ging dat niet door. Het is de mannen vergeven, aangezien ze in die twee uur echt zonder enige schroom voluit zijn gegaan.
Hoewel ik wil waken voor de valkuil om het meest recente concert uit de herinnering ook het beste te vinden, moet ik hier toch echt die kant op. De HMH is kwa geluid en sfeer niet zo'n lekkere zaal en dat werkt ook door op de prestaties van de artiest. Hoewel Weller ook die avond uitermate professioneel zijn publiek wist te vermaken. In Vredenburg stond voornamelijk rustiger werk centraal (met name de toen net verschenen cover-plaat Studio 150) en werd het toch vooral een luisterconcert. In Paradiso werd het echt een uit-je-dak-concert.
Top!!!!