Alison Krauss & Union Station - New Favorite (2001)

Country
Label: Rounder

1. Let Me Touch You for Awhile (3:21)
  2. The Boy Who Wouldn't Hoe Corn (4:41)
  3. The Lucky One (3:10)
  4. Choctaw Hayride (3:11)
  5. Crazy Faith (3:47)
  6. Momma Cried (3:21)
  7. I'm Gone (3:28)
  8. Daylight (4:03)
  9. Bright Sunny South (3:00)
  10. Stars (2:54)
  11. It All Comes Down to You (2:45)
  12. Take Me for Longing (2:51)
  13. New Favorite (4:34)
avatar van dj maus
Bepaald niet mijn genre, maar wát een plaat. Komt het door die prachtige stem van Alison, of toch omdat ze de echte country clichés goed weten te omzeilen.... Het blijft me vooralsnog een raadsel waarom deze plaat me steeds weer diep blijft raken, vooral het eerste en het laatste nummer.

avatar van louistje
Staan erg mooie nummers op! Vooral de eerste twee vind ik al geweldig. Heerlijk die sfeer in 't album, precies goed.
Ook een bijzonder goeie opname's.
CD is prima bruikbaar als referentie om geluidsinstallatie's te testen!

avatar van harm1985
Deze opvolger van Forget About it borduurt voort op hetzelfde thema. Je zou verwachten, zeker na het succes van O Brother Where Art Thou? dat Krauss zou terugvallen op de wat traditionelere bluegrass die ze aan het begin van haar carrière maakte, maar op een paar nummers na doet ze dat niet. Stilstand is immers achteruitgang, nietwaar.

The Boy Who Wouldn't Hoe Corn, Choctaw Hayride en Bright Sunny South neigen nog het meest naar pure bluegrass. Niet geheel toevallig worden deze nummers dan ook niet gezongen door Krauss maar door Jerry Douglas en Dan Tyminski.

Over het algemeen bevalt me de wat poppier benadering wel, Krauss krijgt wederom uitgebreid tijd om te schitteren met haar genadeloos toonvaste zang die je wederom bij elke uithaal in haar greep houdt.

Laat O Brother Where Art Thou? dan helemaal geen sporen na op dit album? Natuurlijk wel! Het titelnummer is geschreven door Gillian Welch en Dave Rawlings die ook van de partij waren op 'O Borther'. Ze schrijven wel vaker nummers die ze zelf alleen live zingen, al heb ik deze de revue nog niet zien passeren, en Alison Krauss doet het nummer zeker recht.

Stijn_Slayer
Schitterende plaat inderdaad. Krauss' heldere stem is een genot voor het oor. Ook Union Station verricht klasse werk, zij het met intieme, kleine nummers, of met opzwepende, meer traditionele bluegrass/roots muziek.

Mooie samenzang ook trouwens, laten we dat niet vergeten.

Met Union Station heeft Alison Krauss alleen maar prachtige albums gemaakt, zo ook deze. Jerry Douglas met zijn dobro zijn vast onderdeel geworden van Union Station. Op bijna ieder nummer hoor je de dobro, een enkele maal pakt Jerry de gitaar. Behalve het titelnummer dat geschreven werd door Gillian Welch en David Rawlings, is er Stars van Dan Fogelberg. Daarnaast nog een paar van andere componisten waaronder Ron Block en een paar traditionals.