Foo Fighters - Foo Fighters (1995)

Label: Roswell

1. This Is a Call (3:53)
  2. I'll Stick Around (3:53)
  3. Big Me (2:12)
  4. Alone + Easy Target (4:05)
  5. Good Grief (4:01)
  6. Floaty (4:30)
  7. Weenie Beenie (2:45)
  8. Oh, George (3:00)
  9. For All the Cows (3:30)
  10. X-Static (4:13)
  11. Wattershed (2:15)
  12. Exhausted (5:47)
  13. Winnebago * (4:13)
  14. Podunk * (3:04)
  15. How I Miss You * (4:54)
  16. Ozone * (4:16)
  17. For All the Cows [Live] * (3:33)
  18. Wattershed [Live] * (2:15)
  19. Weenie Beenie [Live] * (3:18)
  20. Winnebago [Live] * (3:06)
  21. For All the Cows [Live] * (3:31)
avatar van dix
dix
oh, maar je kunt met een goed stel hersenen prima pogoën op hersenloze dramrock. Trek het je niet aan dus.

avatar van Schizophrenia
WernerGSF schreef:
Mij maakt het niet uit wat U leuk vindt of niet, maar als U dit als "hersenloze dramrock" kwalificeerd, dan voel ik mij toch wel een beetje beledigd.

Stel je toch niet zo aan!

Schizophrenia schreef:

Stel je toch niet zo aan!

Foo Fighters?

beaster1256
3 de rangs nirvana zonder roeper cobain, nee ik vind het niet goed , al kan die grohl fantastisch drummen

beaster1256 schreef:

Nirvana is commercieel, dit is underground. Ik snap heel goed dat U het niet kan waarderen

avatar van Lexicon Devil
WernerGSF schreef:

Dit album is net zo min commercieel als de eerste van Nirvana Bleach....onzin dus....

WernerGSF
Dit album is post-Nirvana, dus op het moment van de release, was Nirvana commercieel.
Ik snap niet hoe je dit album met Nirvana's debuut kunt vergelijken...

Eigenlijk is dit ook geen Foo Fighters-plaat, maar een album van de hand van Dave Grohl, op de naam Dave Grohl na, heeft dit niets maar dan ook niets met Foo Fighters (zoals jij en ik die kennen) te maken.

avatar van Schizophrenia
En nirvana had weer niks met nirvana te maken, maar gewoon een album naar de hand van Kurt Cobain!

avatar van dix
dix
WernerGSF schreef:

dus dat optreden dat ik ergens in 1995 in Paradiso heb gezien, waren niet The Foo Fighters maar David Grohl met sessiemuzikanten ?

WernerGSF
Dave Grohl heeft deze plaat volledig ingespeeld, in z'n eentje, alleen op X-Static doet een gast muzikant mee (Greg Dulli, vanThe Afghan Whigs)

Dat zijn toch wel feiten die je moet kennen...

avatar van LucM
WernerGSF schreef:

Nirvana is commercieel, dit is underground.

Foo Fighters borduurt toch duidelijk verder op de sound van Nirvana, al klinkt hun rock, en dan meer bepaald het debuut, een ietsje vriendelijker dan die van Nirvana en bovendien heeft Foo Fighters ook behoorlijk commercieel succes.
Eigenlijk een soloproject van Nirvana-drummer David Grohl, maar wel zeer goed uitgevoerd in die zin dat de songs van hoog gehalte zijn, al haalt zijn zang niet de intensiteit van Kurt Cobain.

Ik heb Nirvana nooit iets gevonden, en Foo Fighters hebben me met Big Me en I'll Stick Around direct gegrepen.
Sindsdien ben ik fan, zelf tot de laatste plaat (die ik overigens zeer geweldig vindt)

Voor mij zijn ze de beste band ooit (persoonlijk), in goede en slechte tijden. Ik heb echt al veel aan deze band gehad, qua tekst, beinvloeding, nadenken tot,... ze zijn zelfs de reden dat ik gitaar en drum speel.
En mijn tattoo beaamt dat

Deze cd is imo nog altijd de beste, ik krijg een zekere kippevel bij elk nummer.

avatar van dj maus
Exhausted is het enige nummer dat ik na al die tijd nog écht fantastisch vind. De rest zijn uitmuntende popliedjes, maar ze raken me niet (meer) echt.

Overigens allemaal nummers die Grohl ten tijde van zijn emplooi bij Nirvana al had geschreven.

Berichten verplaatst naar Foo Fighters

avatar van Ducoz
dj maus schreef:

vele waren ook al opgenomen in 1991 en 1994, met een paar, waaronder Exhausted waar niet Grohl maar Krist novoselic op de bass speelt;)

avatar van dj maus
Ducoz schreef:

zover ik weet dateren de opnamen op deze lp allemaal uit october 1994, waarmee ik niet wil beweren dat er niet al eerdere versies van deze songs waren opgenomen

avatar van knoltor
Wat wordt hier veel zinloos geouwehoerd zeg! Dit is gewoon een puike mid-jaren 90 rockplaat! Niets meer, niets minder. Dave Grohl, Kurt Cobain, wat maakt het uit? Dit staat gewoon als een huis en dat doet het nu nog. Wat mij betreft is daarmee de kous af.

avatar van trebremmit
Dit debuut is gelijk ook het beste album van de Foo Fighters, hierna werd het gladde pop/rock, hier is het nog heerlijk rauw.

avatar van Sandokan-veld
trebremmit schreef:

I agree

avatar van Von Helsing
Vind de Foo Fighters niet zo bijzonder, heb destijds de cd single van I'll Stick Around gekocht louter voor de KISS cover Ozone.

avatar van evil23
Bijzonder aangenaam om deze cd weer na vele jaren te mogen (her)ontdekken. Dit is gewoon een erg sterk rock album met tracks die staan als een huis.

avatar van Them
Ik blijf het een goed album vinden door het feit dat Dave Grohl alles voor z'n rekening neemt op dit album. Behalve de gitaar op X-Static natuurlijk. Blijf het knap vinden dat het allemaal los is opgenomen door 1 dezelfde persoon en dat het toch zo perfect samenhangt.

Niet geniaal, maar binnen het genre is dit wel een geslaagde plaat. Sommige nummers zijn sterk, andere, zeker tegen het eind, wat minder. Zeker overtuigender dan de slappe jaren 70 rock die Grohl hierna en ook vandaag de dag nog voortbrengt.

avatar van Shelter
Dit album begint goed, kakt vervolgens in rond track nummer 4 en op het eind rond 8 lijkt het weer beter te worden om vervolgens weer in te kakken. 2,5*

Zéér straf album, spijtig dat ze dit niveau in hun andere albums behalen (met uitzondering van een paar nummers zoals Everlong & Aurora). Dit album heeft maar 1 minpunt vind ik, en dat is dat het niet geëindigd is met Wattershed (niet dat Exhausted slecht is, maar het is geen krachtige finisher, en is toch ook van lager niveau dan de rest van het album).

Beste nummers: This Is A Call, I'll Stick Around & For All The Cows. Voor mij is dit de enige echte greatest hits album van de Foo Fighters.

Oh George onderaan met 5 punten...

SHAME ON YOU ALL!!

Het feit dat m'n naam exhausted is spreekt al boekdelen.

Dit album is voor mij het prachtige einde van de grunge. (Vooral van het Nirvana Hoofdstuk dan).
Sterke, ruige, vuile nummers die door 1 zijn opgenomen. JE zou nog meer respect krijgen voor Dave Grohl op dat moment.
Ok, er staan mindere nummers op maar sommige nummers hebben zo'n vreemde wendingen en mysterieuze klanken rond zich hangen dat het me immens fascineerd.
De over-distortion op Exhausted is gewoon prachtig.

De andere albums zijn strak geproduced met hier en daar toch echt sterke nummers. Met dit album voel je echt alsof je het live hoort inspelen.

Knap. 4,5

Beste nummers: Exhausted, Good Grief, For all the cows, X-static, alone/easy target

avatar van xrockerx
erg erg goede plaat en vooral exhausted is echt geniaal! Dikke Husker Du vibe heeft dat nummer dankzij het gitaargeluid...lijkt wel of Grohl ff de gitaar van Bob Mould geleend heeft

daarna werd het hersenloze stadion rock naar mijn mening

avatar van Thomzic
Een dijk van een plaat. Gitaarmuziek met ballen zonder poespas. Ik vind dit één van de betere, zo niet de beste, van de Foo Fighters. Mede door het feit dat alles is gecomponeerd en ingespeeld is door één man, Dave Grohl. Daaruit mag je concluderen dat er in hem een muzikaal genie schuilt. Met deze plaat bewees hij ook dat hij op eigen benen kan staan zonder zijn maatjes van Nirvana.