Foo Fighters - Foo Fighters (1995)

Label: Roswell

1. This Is a Call (3:53)
  2. I'll Stick Around (3:53)
  3. Big Me (2:12)
  4. Alone + Easy Target (4:05)
  5. Good Grief (4:01)
  6. Floaty (4:30)
  7. Weenie Beenie (2:45)
  8. Oh, George (3:00)
  9. For All the Cows (3:30)
  10. X-Static (4:13)
  11. Wattershed (2:15)
  12. Exhausted (5:47)
  13. Winnebago * (4:13)
  14. Podunk * (3:04)
  15. How I Miss You * (4:54)
  16. Ozone * (4:16)
  17. For All the Cows [Live] * (3:33)
  18. Wattershed [Live] * (2:15)
  19. Weenie Beenie [Live] * (3:18)
  20. Winnebago [Live] * (3:06)
  21. For All the Cows [Live] * (3:31)
avatar van HammerHead
Puike plaat, die mijn verwachtingen destijds geheel waarmaakte. Alleskunner Dave Grohl speelde de plaat solo in en laat nu met z'n "Probot" project zien waartoe hij nog meer in staat is.

avatar van Dielie
idd, is een perfecte plaat voor mij, sfeer op deze, wat op latere albums niet meer gelukt is, jammer, maar deze is klassiek materiaal!

Dionysos
Wel een aardig schijfje, maar het album dat hierna kwam vind ik veel beter. Deze is mij nog te onevenwichtig, je merkt goed dat Grohl hier nog moeite heeft om uit zijn Nirvana aura te treden en nog het een en ander te leren heeft op het gebied van nummers schrijven. Hetgeen hem ook later veel beter afging.
Wellicht dat ie hier net iets teveel hooi op zijn vorkje heeft genomen.

Grappig, ik ben het wel met Dielie eens. Ik was hier aardig van ondersteboven toen het uitkwam (X-Static en Exhausted, wat een songs!), terwijl ik de latere albums van Foo Fighters allemaal niets aan vond. Het enige latere nummer dat ik nog echt de moeite waard vond is Everlong. Op de laatste albums staan ook wel goede dingen, maar die vind ik toch wel vrij standaard eigenlijk.

Ik vind This Is A Call en Alone + Easy Target boven de rest uitschieten. Die laatste heeft een echte Nirvana-sound vind ik. Voor de rest niet veel bijzondere nummers.

3 sterren.

avatar van Eddie
Leuke plaat, ik ziet het als een voordeel dat Dave Grohl nog niet uit zijn nirvana aura is gestapt, dat maakt het m.i. juist zo'n lekkere plaat; Nirvana maar dan op z'n Dave Grohl's. 3.5*

liejanne
De Foo Fighters zijn echt de band die ik op het moment het allerbest vindt!! Ik vind al hun albums vet! En ik word hun muziek echt NIET zat Daarom ook voor dit album een 4,5 *

avatar van Koenr
Ik zie net dat ik op nog geen enkel Foo Fighters album heb gestemd, stomweg vergeten.
Deze en The Colour and the Shape zijn toch wel het beste, daarna werd het allemaal wat minder. Maar ik heb de nieuwe nog niet geluisterd.

avatar van vanh
Ben ik de enige die het geluid van deze cd matig vind? Of heb ik een misdruk....

Doel je op de hele plaat of op de laatste paar nummers? Want die horen gewoon zo te klinken.

MusicLover
Ik ben fan van Nirvana en van Foo Fighters.
Ik vind dat geen enkel album van deze bands
zo goed is als
Foo Fighters - Foo Fighters
(het is wel een vervelende naam voor een album)
Nirvana vind ik "rauwer" dan Foo Fighters,
misschien zelfs te rauw,
en Foo Fighters vind ik soms te "flauw".
Maar dit album is perfect tussenin,
de laatste liedjes van Foo Fighters vind ik minder goed,
maar ze zijn nog steeds de beste van het moment.

Ik sluit mij aan bij de mening van Eddie,
hoewel dit album van mij een 5 krijgt
(dit is het enigste album dat van mij meer dan 4 krijgt)

Bob Cremers
Big Me een mooi nummer.

avatar van Nanne
Goeie cd, ondanks wat zwakke nummers.
THis is a call, alone, good grief, oh george zijn prima.

Weenie beenie skip ik, wat irritant nummer zeg.

avatar van Albert Filth
Goed album van the Foo Fighters, beter dan het nieuwe spul dat ze uitbrengen. Dit album is voor mij een klassieker.

fredpit
Een plaat die ik nu beter vind als toen ik hem net kocht.

of dat betekend dat David zijn tijd vooruit was betwijffel ik.

waarschijnlijk verwachte ik onbewust een Nirvana album,en kwam daarmee bedrogen uit.In de kast gegooid en eigenlijk vergeten...later weer een draaibeurt gegund en toen luisterde ik er toch met andere oren naar.

erg mooie cd...toch 4,5*

avatar van beruk
Top plaat! ja, het lijkt allemaal op elkaar ja, er zit geen ontwikkeling in, maar wat is het goed!!! ik krijg er geen genoeg van!!!!

avatar van berwt
MusicLover schreef:
Foo Fighters - Foo Fighters
(het is wel een vervelende naam voor een album)

hmmm... ik denk dat het hier een naamloos album betreft die in databestanden dan automatisch de naam van de band meekrijgt. Of ben ik hier nu de naïeven?..

Hoedanook. Zeer fijn album; ik twijfelde tussen 3,5 en 4*, maar Floaty en vooral For all the cows hebben de 4* doen binnenrijven.

Ik vind dat Foo Fighters trouwens een ontzettend constante groep is. Ze brengen ruwweg om de 2 jaar een nieuw album uit en altijd weten ze tegelijkertijd een klassiek hitje daarbij af te leveren. Doorbreken is één, bevestigen is nog een twa anders, zeker als je uit een band komt met de naam Nirvana.

Respect voor Dave Grohl.

vanh schreef:

Dit is eigenlijk een demo die uiteindelijk op cd gekwakt is. Een ruwe opname dus. Eigenlijk wel jammer want dit verdient een betere productie.

avatar van beruk
Tja dat is waar, is allemaal een beetje mottig...

Zou die cover een verwijzing naar Kurt Cobain zijn?

WernerGSF
ik vind Big Me zo'n mooi nummer, en Weenie Beenie wat een kanon!

WernerGSF
ik luister er nu al een paar dagen naar op mijn mp3spelertje (mp3tjes van 320K van originele CD)
ik vind het echt een geweldig album misschien wel goed genoeg voor mijn top 10

avatar van Ploppesteksel
Nanne schreef:
Goeie cd, ondanks wat zwakke nummers.
THis is a call, alone, good grief, oh george zijn prima.

Weenie beenie skip ik, wat irritant nummer zeg.

Weenie Beenie is een echt foornummer, ik hou er wel van.
Foo Fighters klinken hier nog heel rauw, zeker in vergelijking met hun laatste Echoes, Silence, Patience & Grace waar zelfs de piano wordt gebruikt. Daar is hier geen sprake van; maar dat stoort niet, integendeel ; geweldige muziek !

Schitterend debuut van Foo Fighters.

avatar van Lexicon Devil
Gewoon een top debuut plaat waarin Grohl duidelijk laat zien dat hij geboren is voor (pop/rock) muziek. De volgende platen zijn helaas te duidelijk gemaakt om MTV/TMF te bekoren....hun portemonnee dus.

Berichten verplaatst naar Foo Fighters

avatar van Schizophrenia
Ik heb nog niet op dit album gestemd, stomme fout natuurlijk.
Lekkere stevige rock plaat is het eerste wat mij te binnen schiet als ik aan dit debuut album van the foo fighters denk!

Beetje easy listning album en perfect voor elk moment.
Goede songs, knallende drums harde gitaar, en geweldige zang!
Kortom een 4*

avatar van dix
dix
Hier hoor je nog een vage echo van Nirvana, en dat maakt de plaat acceptabel.
De opvolgers bestaan stuk voor stuk uit hersenloze dramrock.

dix schreef:
Hier hoor je nog een vage echo van Nirvana, en dat maakt de plaat acceptabel.
De opvolgers bestaan stuk voor stuk uit hersenloze dramrock.

Ik vraag mezelf niet eens af of je ze beluisterd hebt, het is namelijk niet zo.

avatar van dix
dix
WernerGSF schreef:

Ik vraag mezelf niet eens af of je ze beluisterd hebt, het is namelijk niet zo.

Is dit een poging tot diskwalificatie ?
Deze plaat heb ik in bezit en in z'n geheel beluisterd. Indertijd ook naar FF's eerste optreden in Paradiso geweest maar dat viel me niet echt mee moet ik eerlijk zeggen. Wat ik later van de opvolgers gehoord heb heeft mij doen afhaken, maar op die platen heb ik ook niet gestemd.

WernerGSF
Mij maakt het niet uit wat U leuk vindt of niet, maar als U dit als "hersenloze dramrock" kwalificeerd, dan voel ik mij toch wel een beetje beledigd.