Wham! - The Best Of (1997)

Alternatieve titel: If You Were There...

Label: Epic

1. If You Were There (3:43)
  2. I'm Your Man (4:06)
  3. Everything She Wants (6:29)
  4. Club Tropicana (4:31)
  5. Wake Me Up Before You Go Go (3:51)
  6. Like a Baby (4:16)
  7. Freedom (5:20)
  8. The Edge of Heaven (4:38)
  9. Wham Rap (Enjoy What You Do) (6:47)
  10. Young Guns (Go for It) (3:41)
  11. Last Christmas [Pudding Mix] (6:49)
  12. Where Did Your Heart Go (5:43)
  13. Everything She Wants '97 (6:02)
  14. I'm Your Man '96 (4:32)
Het blijven middelmatige popdeuntjes.

Had het me in de jaren '80 gevraagd en ik had 0,5 gegeven. Ik kon die grijnzende koppen vanaf de posters in mijn zus' slaapkamer niet meer aanzien, laat staan de liedjes voor de 14256e keer horen.

Later ben ik George Michael solo toch wel gaan waarderen en met terugwerkende kracht toch ook maar weer naar Wham! geluisterd.
Het blijft middelmatig maar 0,5 is uiteindelijk toch 2,5 geworden.

Vrolijke pop, niet meer of minder.

avatar van gemaster
Dit vind ik overigens best leuke jaren '80 pop. 'Freedom' bijvoorbeeld is een heerlijk popliedje.

avatar van HiLL
Club Tropicana blijft dan mijn favorietje. Er is zoveel slechtere pop gemaakt.

avatar van musicfriek
En Everything She Wants vind ik ook nog steeds een lekkere meezinger. Hier staat de lange versie op, beter dan de singleversie.

avatar van Kos
Kos
musicfriek schreef:
En Everything She Wants vind ik ook nog steeds een lekkere meezinger.
Geweldige single, nog steeds.

avatar van FunkStar
Leuke verzamelaar! Leuk dat If You Were There eropstaat!
Maar...The Final vind ik net ietsje beter!

Hier wordt gesproken over middelmatige pop. in andere forums is het al omschreven als "foute" (qmusic) muziek. Ik gooi maar een dooddoener de groep in: dan is foute middelmatige jaren 80 pop helemaal in! Op welk feest ik ook draai als ik daar:
freedom, I'm your man, edge of heaven of young guns opzet dan staat de dansvloer vol. Mijn bescheiden eigen mening is dat het zeker geen middelmaat is. george michael was toen al een talent. Dat talent heeft hij alleen maar verder uitgebouwd. Vrolijke popnummers en een 4 sterren beoordeling van mij.

EVANSHEWSON
verschuren schreef:

Er is inderdaad niets mis met deze muziek. Het is in sommige kringen bon ton om dit foute of slechte muziek te moeten vinden, bullshit is dat natuurlijk.
Al vind ik The Final toch sterker als absolute verzamelaar van George Michael's vroegste muziek.

gemaster schreef:
'Freedom' bijvoorbeeld is een heerlijk popliedje.

Zo denkt Oasis er ook over.

Blijf het toch wel moeilijk vinden, deze muziek.

Doom!
Wham is in mijn ogen absoluut geen goede pop band. Natuurlijk hebben ze twee goede nummers gemaakt, Last Christmas en Go, maar voor de rest is het weinig waard.

avatar van rkdev
Doom! schreef:
Dan moet je toch maar eens gaan luisteren naar If You Were There, Everything She Wants en Where Did Your Heart Go.

avatar van bikkel2
Wham ontstond in mijn pubertijd en was vooral naar ik meen onstellend populair bij meisjes .
Weinig cool dus om daar van te houden als jongen die pubert .
Het duo , met duidelijk George Micheal als artistieke bedenker , wist in korte tijd een hypje neer te zetten .
Het zijn liedjes die wel in je hoofd blijven zitten , dus ergens wel pakkend .
Maar tevens gladjes , veilig en hier en daar ook wat glibberig .
Everything She Wants is een heel aardig nummer . Het heeft in ieder geval meer groei en een duidelijke link met het George Micheal solwerk .
De nummers die hier zijn geselecteerd doen niemand kwaad en in wezen irriteert het mij ook nergens , maar draaien zal ik het uit eigen beweging niet .
Het heeft een plekje in het verleden en was een opstapje naar het grote succes van George Micheal . Een groot zanger in ieder geval .

avatar van lennon
Qua verzamelaar is dit ruk... the final is een stuk leuker.

Waar is Careless whisper?

de nieuwe versies van de laatste 2 tracks zijn leuk voor de completist, maar het origneel van I'm your man is veel leuker en beter..

Anyway, omdat de nummers verder wel ok zijn, toch een voldoende..

lennon schreef:
Qua verzamelaar is dit ruk... the final is een stuk leuker.

Waar is Careless whisper?

Inderdaad en waar is 'bad boys'?
Hier is geopteerd voor de singleversie van 'young guns',op The Final voor de lange uitvoering.

avatar van dazzler
THE BEST OF WHAM! 1997

Uitgebracht als prelude op George Michaels dubbele verzamelaar.
Jammer dat op verzamelaars als deze niet met origineel hit materiaal wordt gewerkt.
Je vindt er de extended remixen op terug van Wham Rap!, Last Christmas en Everything She Wants.

Album tracks zoals If You Were There en Like a Baby vervangen
de ontbrekende hit Bad Boys en de twee George Michael singles Careless Whisper
en A Different Corner die nochtans in het Wham! tijdperk (1982-1986) zijn uitgebracht.

Daarnaast vergast men je op 96 en 97 versies van Everything She Wants.
Maar hoe relevant zijn dergelijke herinterpretaties nog als je jaren later
op zoek gaat naar een complete verzamelaar van Wham!?

Laten liggen dus.

The Final (1986) biedt wel een volledig overzicht van hun singles,
maar kiest opnieuw meermaals voor een extended versie van de hits.

avatar van laxus11
Heb Wham altijd wel een leuke band gevonden.

Nummers als Everything She Wants, Freedom en Everything She Wants vind ik gewoon sterke popnummers

dazzler schreef:

maar kiest opnieuw meermaals voor een extended versie van de hits.

Op de vinyl versie wel ja, niet op de cd versie.

avatar van gaucho
Tja, sommige wel en sommige niet, zoals we bij dat album al hadden vastgesteld. Correct me if I'm wrong, maar uit m'n hoofd gezegd staan Young guns, Wham rap en Last Christmas ook op de CD in de lange uitvoering, maar I'm your man, Everything she wants en Careless whisper in de single-versie (in tegenstelling tot de dubbel-LP dus).
En het meest dramatische verschil is natuurlijk het ontbreken van Blue (Armed with love) op de CD-versie, juist omdat dat nummer bijna nergens anders te vinden is. Voor mij een reden om zowel de dubbel-LP als de CD in huis te halen.

Deze compilatie had daar natuurlijk op in kunnen haken door die dingen recht te zetten. Maar dat gebeurt dus niet of nauwelijks. Wat dat betreft heeft dit schijfje eigenlijk nauwelijks bestaansrecht, want voegt niks toe ten opzichte van The Final. Ja, twee nieuwe versies, maar ik heb ze beluisterd en vind ze allebei ver achter blijven ten opzichte van de originelen. Die 'slow' versie van I'm your man wijkt nog wel op een prettige manier af van het origineel, maar ik hoef 'm eigenlijk geen tweede keer te horen.

Everything she wants klinkt als een remix, maar I'm your man is duidelijk een heel nieuwe opname. Doet Andrew Ridgeley daar eigenlijk wel op mee? Lijkt me toch vooral een George Michael-product...

avatar van dazzler
lennon schreef:
Op de vinyl versie wel ja, niet op de cd versie.

Wham Rap, Young Guns, Last Christmas en Everything She Wants zijn toch ook op CD niet in hun 7" versie present?

dazzler schreef:

Young guns wel toch?... en de remix van everything she wants is imo echt wel beter dan de make it big versie. Dus terecht dat die op the final staat. Dat was tenslotte ook de single versie...