Perfect live album. In de 70 er jaren heb ik Alquin twee keer live gezien in "Het Arsenaal" in Woerden. Goede herinneringen aan Alquin en de concerten destijds! 4,5*
zo eens in de twee jaar een reactie op dit album, nu ik maar weer s!
lekker plaatje, livesound zit wel dik tegen studiogeluid aan, da's wel positief in dit geval. wat spontaner, levendiger, maar nauwelijks zaalgeluid of rare galm (wat je nog wel s hebt bij live albums)
Ik wilde eigenlijk gaan vertellen dat dit een redelijk live album was van Alquin's eerste carnatie, al vind ik later uitgebracht live materiaal wel wat rijker....
Fantastische live-plaat van een van de beste groepen die Nederland voort heeft gebracht.
Ook nu nog zijn deze mannen live helemaal geweldig.
Op dit live-album wordt de perfectie griezelig dicht benaderd in de toch niet heel simpele epossen The Dance en I Wish I Could.
En Wheelchair Groupie knalt er weer helemaal lekker uit natuurlijk.
Heb hem nog op LP en die klinkt inderdaad nog steeds als een klok.
Verplicht voor iedereen met interesse in de Nederrock-historie.
Geweldig live album, veel betere live registraties van eigen bojemp uit deze periode zijn er niet IMO. Het is een schande dat deze niet ( behoorlijk ) te krijgen is op CD.
Alquin was een beetje het lievelingetje van Oor terwijl men daar gemiddeld niet erg complimenteus was over eigen product (zoals b.v. de Golden Earring mocht ondervinden). Dus bevreemde het wel wat dat de verwachte doorbraak in Engeland en de VS niet kwam. Persoonlijk vind ik ook niet dat ze het niveau van een Traffic haalde, alhoewel ze uit goede muzikanten bestond. Ik vind de eerste helft van deze plaat best wel goed -funky/bluesy-, maar de tweede helft iets minder; 'wheelchair groupie' sowieso wat overgewaardeerd -ik kan ook niets met die tekst. Ik denk dat Alquin een betere band was geworden als ze (net als Fungus) voor de Nederlandse taal hadden gekozen. Alquin kwam net als Traffic (ik ken ook geen 'progrockers' die Traffic goed vinden, dat is blijkbaar meer iets voor 'alternative-classic-rockers') ook een beetje in het niemandsland tussen symfo en (uitgesponnen) rock terecht.