Ooit één van de eerste cassettes (!) die ik kocht, in de “Club” op de Korenmarkt destijds. De plaat was net uit, dus ik moet 14 geweest zijn. Beetje gekocht omdat er zoveel nummers op stonden.
Ik kende die naam wel, maar wist niet zo goed wat voor muziek het was. Ik kwam thuis en zei tegen m’n oudere zus dat ik een cassette had gekocht van Bob Daailan. Haar schaterlach verraste me.
Aangezien ik enkel de rode en de blauwe van de Beatles goed kende, en singletjes had van ondermeer Alice Cooper (maar dan wel zijn zachtste nummer, How You gonna see me now) en Abba, kwam deze plaat nogal rauw over.
Ik heb die cassette dan ook niet veel beluisterd, zeker niet nadat ik Paris van Supertramp had gekocht. Dat was veel meer in mijn (halfzachte) straatje…
Enfin, die cassette heb ik al lang niet meer, maar vorig weekend zag ik deze dubbel LP liggen in de DjingelDjangel in Antwerpen. Aan 15 euro twijfelde ik geen seconde, enerzijds uit jeugdsentiment, anderzijds omdat ik die plaat nu wel een eerlijke kans wou geven- ondertussen heb ik al een pak meer ervaring

En man, wat geniet ik hiervan. Zeer veel energie in deze opnames, en de arrangementen storen me geenszins, integendeel.
Morgen verder luisteren, ik ga hier 43 jaar na mijn eerste kennismaking nog heel veel plezier aan beleven.