Delphic - Collections (2013)

Rock / Electronic
Label: Universal

1. Of the Young (3:53)
  2. Baiya (4:22)
  3. Changes (4:29)
  4. Freedom Found (4:20)
  5. Atlas (6:10)
  6. Tears Before Bedtime (2:50)
  7. The Sun Also Rises (3:37)
  8. Memeo (3:38)
  9. Don't Let the Dreamers Take You Away (5:05)
  10. Exotic (4:33)
Dikkop
Gelukkig staat "Good Life" (het nummer dat ze gemaakt hebben voor de olympische spelen) hier niet op. Dat was toch wat van een misstap.
Het is duidelijk dat Collections geen 2de Acolyte wordt. Delphic haalde voor hun eerste album de inspiratie uit hun eigen stad Manchester. Op de nieuwe single "Baiya" is dat toch anders. Het doet eerder aan Yeasayer denken dan aan New Order. Ik vind het in elk geval een erg geslaagd popnummer.

avatar van TheRookie
Ik vond Good Life dan wel weer erg leuk. Lekker vrolijk en paste perfect bij het moment van het jaar. Als de meeste nummers in de lijn van Baiya zijn, dan snap ik dat Good Life hier niet op staat. Baiya klinkt inderdaad erg goed. Ik hoor er dan weer geen Yeasayer in. Baiya klinkt meer als popmuziek dan hoe Delphic klonk op Acolyte. Het is wat makkelijker te behappen, maar dat hoeft niks slechts te betekenen. Ik ben benieuwd hoe het hele album klinkt.

Baiya is wel een tegenvallende single. Doet me erg aan Muse denken, en is voor de liefhebbers daarvan ook vast wel een aanrader. Maar het is mij iets te plat en simpel, had liever nog een single in de Hacienda-stijl gehoord.

Dikkop
Ondanks dat ik het wel een goede single vind, hoop ik ook dat hier enkele nummers op zullen staan zoals Acolyte of Red Lights. Muse vind ik stukken bombastischer dan Delphic hier. De zang lijkt wel wat op die van Bellamy.

avatar van japser121
in z'n geheel te beluisteren op hun website http://www.collections.delphic.cc/
je moet het wel eerst delen via facebook of twitter

avatar van LennartDG
Leuke opvolger. Geheel andere stijl dan hun geweldige debuut, wat ik nog steeds jammer vind, maar ze doen er wel aardige dingen mee. Voorlopig een 3.5, maar deze zal ik nog veel beluisteren.

Er staan er paar erg lekkere nummers op als Baiya, Changes en Atlas maar ook een aantal mindere waaronder de laatste 2. Wat is die afsluiter een draak zeg.

avatar van TheRookie
Collections valt heel erg tegen.. Ik had erg hoge verwachtingen van dit album, maar deze worden helemaal niet waar gemaakt. Ik snap dat ze iets nieuws wouden proberen en dat ze niet de lijn van hun eerste album wouden volgen. Maar het eerste album vond ik nog erg goed en deze niet. Enkel Of The Young, Baiya en Atlas vind ik leuk. Mijn interesse in dit album is in ieder geval weg. Ik zet het nieuwe album van Everything Everything nog maar een keer op en ga daar lekker van genieten.

Dikkop
Collections is de eerste tegenvaller van 2013.
Het einde van Changes vind ik wel zeer geslaagd.

Dikkop
Ik moet zeggen dat hij me steeds beter en beter bevalt.
De afsluiter had vervangen mogen worden door de re-edit van Good Life.
Die is stukken beter dan het origineel en lijkt wat meer mee te hebben van Acolyte.

Dikkop schreef:
Ik moet zeggen dat hij me steeds beter en beter bevalt.
De afsluiter had vervangen mogen worden door de re-edit van Good Life.

Wat vind je er zo goed aan Dikkop? Ik mis eigenlijk alles wat hun eerste album zou goed maakte.

Dikkop
Om te beginnen vind ik dat Collections aantoont dat Delphic in elk geval moed heeft. Van het geluid dat te horen was op Acolyte blijft er niets meer over. Dat zegt natuurlijk helemaal niets over de kwaliteit van de muziek, maar het bevalt me wel dat ze gewoon doen waar ze zin in hebben. Van de manier waarop ze heel wat verschillende stijlen samen gebracht hebben op 1 plaat zonder dat het echt geforceerd klinkt en toch klinkt als een geheel ben ik onder de indruk. Ook vind ik dat er zeer veel aandacht gehecht is aan allerlei kleine dingen en details. Delphic klinkt hier echt professioneel in mijn ogen (of oren). Misschien verliezen ze daardoor wel wat spontaniteit. Ik kan er inkomen dat er veel mensen teleurgesteld zijn. Ik had ook zin in wat meer nummers in de stijl van Acolyte. Hier ben ik zeker ook erg tevreden mee. Maar daar ben ik bijna de enige in. Ik doe er zelf nog een halfje bij!

avatar van TheRookie
Ik ben het met je eens dat ze moed hebben om het over een andere boeg te gooien. Alhoewel ze niet heel veel succes hebben geboekt met hun eerste album. Het is ieder geval niet de hype geworden die er van te voren verwacht werd van ze. Ik vind Collections aardig goed beginnen met Of The Young. Al vind ik het nergens het niveau halen als op Acolyte. Baiya vind ik een goede single. Misschien iets te simpel voor mijn smaak, maar wel erg leuk. Dan houdt het voor mij op en vind ik enkel fragmenten van nummers sterke momenten bevatten. Ik had er gewoon heel erg veel van verwacht, misschien wel te veel. Ik ga er zo nog een keer naar luisteren en kijken of hij mij na een week beter bevalt. Het is inderdaad wel muziek dat goed in elkaar zit en waar veel over na is gedacht. Te veel denk ik.

Ozric Spacefolk
Wat een lawaaiige en incoherente plaat.
Lijkt echt helemaal nergens op. Nee, dit lust ik niet. Ik zou zoiets als dit ook niet zo snel luisteren uit mezelf, ware het niet, dat ik de indruk heb dat die andere plaat van Delphic wel erg lekker is.

Die snoeiharde, overstuurde drums doen mij echt pijn in de oren. En dan zijn de composities ook knullig en niet interessant. Vreemde plaat dit.