Kraantje Pappie - Semi Bekend EP (2013)

Label: Noah's Ark

1. Laat het Beest Los (3:54)
  2. Semi Bekend (3:31)
  3. Cranefunk (2:43)
  4. School Is Begonnen (3:37)

met Fiddox

5. Love Dance (3:09)
  6. Ghostin' (2:33)
  7. Goud Over Shirt Heen (G.O.S.H.) (3:27)
  8. Hoop Nu (3:34)
  9. Waar Is Kraan (3:21)
Heb hem in oktober zien optreden en toen sprak hij al over deze ep en heeft hij snippets laten horen.. Er zitten 2 nummers op met een dubstepbeat en ik dacht dat 1 ervan cranefunk of ghostin' was, deze zijn hard! Ben benieuwd, maar met een titel zoals "school is begonnen" denk ik niet echt dat dit hoogstaand zal zijn.

GCITY050
Cranefunk en Ghostin zijn goed. Semi bekend is te gek voor woorden, wat slecht..

avatar van Rhythm & Poetry
Veel slechter dan Goud Over Shirt Heen (G.O.S.H.) is ook bijna niet mogelijk denk ik.

avatar van Delars
Dit is gewoon erg slecht.

GCITY050
Semi-bekend en Gosh zijn allebei triest, rest is niet veel beter. Enig lichtpuntje is voor mij Ghostin, maar dan voornamelijk Noisia's inbreng.

Label is trouwens Noah's Ark ipv TopNotch!

avatar van Booyo
1,0
Ik dacht dat die 0,80 gemiddeld licht overdreven zou zijn, maar neen. Dit is inderdaad ontzettend slecht.

tuktak
beetje vreemd, het is echt niet dat deze ep zoveel anders is als het album ofzo.

GCITY050
Nee hoor, het album is een klasse beter, misschien wel 2. Vooral omdat er nog weinig commercieel klinkende tracks op staan, dat is hier anders. Daarnaast was Crane zijn doorbraak, en had je nog geen referentiekader. Crane vond ik vet, vooral de producties van Noisia dan, die Kraan ook goed invulde.

*2 voor de beats(GHOSTIN!)

tuktak
Op Crane staan ook zo 5 commerciële tracks en de producties zijn nog steeds Noisia. De teksten zijn wellicht niet hoogdravend, maar dat waren ze op Crane ook niet. Crane als doorbraak is een nonargument, je kan immers maar 1 keer doorbreken. Of moet je elk half jaar een 180 graden andere sound kiezen om relevant te blijven. Juist dan ben je commercieel aan het hoereren. Natuurljk is deze EP geen classic vol legendarische vernieuwing, maar het is tevens geen grote koerswijziging ten opzichte van Crane.

GCITY050
Wat ik probeer aan te geven, op Crane was het vernieuwend. Daar is hier geen sprake meer van. Daarnaast is het ook gewoon een stuk slechter in mijn optiek. Corny tracks als Semi-bekend en Gosh staan niet op Crane.

tuktak
ja dat probeerde je idd aan te geven en daar reageerde ik dus op.

avatar van Rhythm & Poetry
Dit is trouwens geen TopNotch-release. Toch?

tuktak schreef:
ja dat probeerde je idd aan te geven en daar reageerde ik dus op.

waarom is crane als doorbraak een non-argument? Als je eerst nog nooit van hem had gehoord, of alleen de hiphop shit(Boulimia) dan kan je dit in eerste instantie vet vinden of niet. Het is vernieuwend, hij gooide z'n stijl om. Nu ken ik het, en dan verwacht ik iets beters. Wat de semi-bekend ep helaas niet is geworden.

Daar reageer ik dus op...

tuktak
*zucht* ik geloof niet dat we op dezelfde golflengte zitten dus ik laat het er maar bij...ieder zijn logica.

Ghostin is vet, vooral door de beat dan. Dit is dus een goed voorbeeld van wat 'fame' doet met een beginnende artiest. Ze gaan commerciële zooi maken en ze vergeten van waar ze komen.

Rhythm & Poetry schreef:
Dit is trouwens geen TopNotch-release. Toch?

Jawel, Noah's Ark is ondergeschoven bij TopNotch. Het wordt nu dus ook uitgebracht via TopNotch. Net zoals Fakkelbrigade ook een 'eigen deel' binnen Top Notch is, is Noah's Ark dat nu ook.

Volgens mij omdat Jiggy Dje op deze manier weer meer tijd voor eigen projecten kreeg, hij was het managen een beetje beu.

Ik heb er op verzoek van het label zelf toch Noah's Ark van gemaakt.

GCITY050
Leuk om te weten dat Jiggy hier dus alle reacties ook leest. Hey Jiggy. Schiet aub op met je eigen album, veel belangrijker lijkt me!

avatar van Slowgaze
'Jouw chick heeft een hangcock'