Audio Bullys - Generation (2005)

Electronic
Label: Source

1. Intro (0:40)
  2. Shot You Down (3:34)

met Nancy Sinatra

3. Keep on Moving (3:55)
  4. Generation (3:23)
  5. I Won't Let You Down (4:32)
  6. (The World) (0:33)
  7. Eq-ing (4:02)
  8. Made Like That (4:09)

met Roots Manuva en Mr Fox

9. All Sing Along (3:41)
  10. Get Myself on Track (3:49)
  11. I'm in Love (2:54)
  12. Take You There (2:59)
  13. This Road (3:35)

met Suggs

14. Struck by the Sound (5:06)
Shot You Down mag dan best lekker klinken; heel eerlijk gezegd is het gewoon een matige mix.
Benieuwd hoe de rest klinkt (de 2 nummers die via de site te horen zijn waren best ok).

Ik heb laatst een nummer van een mp3log gedownload en ik moet zeggen dat ik daar niet veel aan vond. En het nummer op de Lowlands-CD ook al niet echt. Het is inderdaad 'best ok', maar 'best ok' is eigenlijk niet goed genoeg.

avatar van Jordy
niet om door heen te komen, wat een saaie ongeïnspireerde plaat

herman schreef:

Het is inderdaad 'best ok', maar 'best ok' is eigenlijk niet goed genoeg.

Exact, dus waag ik me er niet meer aan denk ik. Daft Punk en Billy Corgan vind ik al 2 miskopen te veel
En het bericht van Jordy doet me er ook niet erg naar uitkijken.

Uiterst zwakke plaat. Klinkt echt té simpel en té makkelijk. Er is echt niks over van die onbevangen sfeer van Ego War. Dat was puur en simpel en lekker "wij hebben lol en zetten 't op plaat". Dit is gewoon niks. Enorm zonde.

Na aangenaam verrast te zijn met Ego war, had iedereen hoge verwachtingen van de Audio Bully’s en zat/zit iedereen (met smart) te wachten op het volgende album.
Na hem gehoord te hebben was een beetje teleurgesteld....... Maarrrr, na heb een aantal keer gehoord te hebben waardeer ik deze plaat steeds meer. Het is niet meer van dat rouwe garage sound van Ego War. Maar het nijgt meer naar de UK club sound. Niet dat het dat is!! Integendeel! Het is dé unieke Audio Bully’s sound! Met samples van de chemichalbrothers en de prodigy. Hier en daar een knipoog naar een club classic.
Al met al. Een goede plaat!

****

avatar van Cath
Ik persoonlijk vind de Audio Bullys helemaal geweldig en wacht al een tijd met smart op hun nieuwe album. Maar naar al dese berichten weet ik het niet meer... Maarum hoe weten jullie het dan?? hoe komen jullie aan dat album?? ik zou zo graag alvast een nummertje ervan willen hebben Kus Cath

Wat_Jij_Wil
Electronic Beats Festival naar HMH Amsterdam

Op vrijdag 4 november vindt in de Heineken Music Hall in Amsterdam de eerste Nederlandse editie van het Electronic Beats Festival plaats met live optredens van onder meer The Prodigy, AUDIO BULLYS, Stereo MC’s en DJ sets van Sister Bliss en Benny Rodrigues. Een vierde live act wordt binnenkort bekend gemaakt. Kaarten kosten 33 euro.

Grappig. Het gemiddelde alhier is niet al te hoog, maar de recensie in Oor was bijzonder lovend. Nouja, ik ga hem wel een keer luisteren en dan merk ik vanzelf wel aan wiens 'kant' ik sta.

Jadoh
Ik ben benieuwd.
Wie weet wanneer ie in de winkel ligt?
Op internet stond 10 oktober.
Music Store heeft 'm pas 31 oktober ofzo zeiden ze.
Ik ben bereid te spijbelen voor die cd morgen, maar als ze 'm nog niet hebben.. :\

Het is een album dat beter in elkaar zit als Ego War. Het feest gehalte is misschien wat minder maar de plaat is ijzersterk.

Denk dat je de plaat wel ff 3x moet beluisteren.

1 van mijn favoriete album van afgelopen zomer! Heb het orgineel al besteld.

5 sterren meer dan waard!

avatar van RvL
RvL
Ik heb het album nu ook al een paar maanden, omdat op internet tegenwoorddig alles wat sneller uitlekt ... maar ik vind het album in z'n geheel wel een btje tegenvallen, zeker wanneer je hem vergelijkt met Ego War.

Sterke nummers van het album vind ik wel: EQ-ing, All Sing Along, I'm In Love (wel pas na 30 keer luisteren), Rock Till' I'm Rolling en generation.

Het gerucht gaat trouwens dat de tracklisting van het album nog is omgegegooid voor de uiteindelijke release, dit omdat de cd al maanden uitgelekt is. En ik weet niet of 1 van jullie de Essential mix op BBC radio gehoord heeft op 11 september, want hier zaten alweer een hoop nieuwe nummers in van hun, die NIET op het album zoals deze op internet circuleerd staan.... interessant

Anyways, het album komt 28 oktober uit...,

Ego War was zo'n album waar ik in het begin heel veel plezier aan beleefde, maar die in de loop der tijd langzaamaan een flinke laag stof is gaan verzamelen.

Deze opvolger kan me eigenlijk gelijk al niet meer zo boeien: het borduurt lekker voort op het debuut en dan eigenlijk een stuk minder.
Leuk om te horen, maar niet de moeite waard om ook daadwerkelijk aan te schaffen.

avatar van Cath
ik ga hem morgen halen=D yeeeeey. Morgen meer!

RvL schreef:

EQ-ing, Generation en Rock Till I´m Rolling vind ik juist de vervelendste liedjes... Zonde, want EQ-ing heeft een hele lekkere beat, alleen dan komt die ´´piep´´- dat hoge geluid waar je hoofdpijn van krijgt- heeeel hard, auw dat doet egt pijn aan je oren... Maar All Sing Along is echt een ´´ijzersterk´´ numer!:) En I´m In Love is iid ook goed.

Anyways, verder is het echt een relaxed album! Rustiger dan ego war maar eigenlijk ben ik daar wel blij mee..
En je zult het niet geloven ( ) maar Struck By The Sound is een soort van Jazz nummer:D egt vet leuk! En Made Like That is een hïphop nummer,, ook grappig. Trouwens er wordt wel in meer liedjes een soort van gerapt. En dat gaat hun eigenlijk best goed af..

Conclusie, als je net zo´n album als Ego War verwacht, drukke beats enzoow, dan ben je misschien teleurgesteld, want er staan 4 drukkige nummers op maar de rest is behoorlijk rustig. Maar voor alle andere; Get It!:P

****

avatar van starbright boy
aERodynamIC schreef:

Had ik ook, heel erg een een-zomer-leuk-album was dat.

starbright boy schreef:

Had ik ook, heel erg een een-zomer-leuk-album was dat.

En het gekke is dat ik dit album eigenlijk niet veel aan vind. En hierdoor begint Ego War me eigenlijk ook nog meer tegen te staan. Raar he.

avatar van Cath
hmm ik moet me mening bijstellen..
Eq-ing is eigenlijk wel goed. Als je lekker hyper bent, volume knop hard;D
Hoe meer ik hem luister hoe beter die wordt..
This Road, ook een heerlijk nummer;D
Eigenlijk is bijna elk nummer wel goed..

hhm, ****¹/²

Electro_
Okee ik vind dit maar een saai album. Ik had er meer van verwacht, omdat de twee uitgebrachte singles Shot You Down en I'm In Love nog wel leuk zijn. De rest is gewoon "bagger". Behalve EQ-ing, die is SUPER! Maar dat is lang niet genoeg om veel sterren te behalen, daarom slechts 2 voor dit album

avatar van gemaster
aERodynamIC schreef:

Ik kwam er vandaag pas achter dat dit nummer van de Audio Bully's was. Wat een verschrikkelijk zaadnummer zeg. Ik dacht eerlijk gezegd dat het van Jan Wayne of Gabber Piet was, zo slecht.

STOP BULLY´IN THE BULLY`S!!!!!!

Snik. De meerderheid vind het een slecht album en ik word gék. Mensen die het WEL een goed album vinden; Speak Up.

Cath schreef:

zucht.

Als ik dat geneurie hoor in Bring Light word ik gelijk chagrijnig! En eigenlijk zijn al die nummers zó simpel. Nouja goed, jij mag het wel een goed album vinden.

avatar van Cath
bring light?? die staat er bij mij niet op hoor..
volgens mij is het de bedoeling dat je daar vrolijk van wordt;D
en dat lukt (meestal) wel bij mij.
maar goed. weetje wat het is, Ego War is gewoon zo goed, ze hebben het gewoon moeilijk gemaakt voor hunzelf, en mensen die erg van die ´´flow´´ houden, vinden dit niks. Ik hou niet erg van die ´´flow´´ maar vind alleen de Audio Bullys daar goed in. ( hou verder niet van techno enzo bedoel ik.)

Audio Bullys is geen techno hoor. Eerder bigbeat of hooliganhouse.

avatar van Cath
ik ben niet echt daarin gespecialeerd, maar goed daarvoor zei ik ook ´´ofzoow´´ erachter:P Anyways, zit er ook een soort limiet op de hoeveelheid berichtjes die je bij 1 album plaatst? Dan zit ik er ver overheen...

Electro_
Zes berichtjes moet kunnen.

Ik heb dit album gewoon gedownload met losse nummers, en af en toe een nummertje kan ik toch best wel aan. Daarom ga ik van 2* maar over naar 3*.

Cath schreef:

zucht.

Nah ik vind het album minder dan z'n voorganger, maar er staan wel een aantal prettige nummers op. Vooral "this Road"is erg de moeite waard.

Electro_
Het artwork van Shot You Down en de albumhoes vind ik echt super. En de (bescheiden) favoriet op dit album is voor mij EQ-ing.

avatar van jeroen1904
Het blijft een leuk dansplaatje, maar vind voorlopig ego war nog steeds beter.

vond het een eenvoudig plaatje, enkele knappe nummers die best vet klinken, maar andere nummers hadden hier beter niet opgestaan.

3/5