Espers - Espers (2004)

Folk
Label: V2

1. Flowery Noontide (4:10)
  2. Meadow (4:11)
  3. Riding (4:09)
  4. Voices (3:44)
  5. Hearts & Daggers (8:34)
  6. Byss & Abyss (6:03)
  7. Daughter (3:03)
  8. Travel Mountains (6:30)
In eerste instantie een lekker klinkend folky album dat een beetje doet denken aan Belle & Sebastian.
Maar na verloop van tijd begint het een beetje te vervelen en mis je de genialiteit van een genoemde B&S.
Bandje om in de gaten te houden bij evt. opvolgers.

Jammer dat hun mooiste nummer "Under The Waterfall" er niet op staat.

Het is dat ik nog niet dood ben, maar anders zou ik me omdraaien in mijn graf bij mijn eigen geplaatste opmerking dat "het na verloop van tijd gaat vervelen".

Waarschijnlijk ben ik deze cd in de loop der tijd meer gaan waarderen omdat ik me sowieso meer in deze nieuwe folk hoek ben gaan begeven en ik er dus beter de schoonheid van in kan zien.

Erg mooi album dus dat zeker niet gaat vervelen

avatar van botersmaak
Gelukkig, ik was verbouwereerd toen ik je eerdere bericht las. Voor jou dus een groeiplaat. Ik heb ze gisteren in Rotown gezien (Edith Frost in voorprogramma). Wat een band; stond als een huis! Het was hun laatste concert van een (bescheiden) Europese tour. Nog nagepraat met Meg Baird, aardige dame. Ik kende alleen Espers II, maar vanochtend Espers beluisterd; ik ben ervan onder de indruk! Hun EP (6 covers) zal ik vanavond beluisteren.

avatar van botersmaak
Meadowmeal schreef:
Jammer dat hun mooiste nummer "Under The Waterfall" er niet op staat.

Tekst van Thomas Hardy, al eerder door andere artiesten 'op muziek gezet'. Misschien zetten ze het ooit zelf nog op plaat.

avatar van Twilight
Prachtige CD die ik waarschijnlijk morgen in huis heb.

Meadow en Voices zijn werkelijk prachtige nummers! Kan ik wel tientallen keren achter elkaar naar luisteren.

4* Voorlopig, maar kans is groot dat dit omhoog gaat!

avatar van Twilight
De vergelijking met Belle & Sebastian vind ik overigens erg vreemd. Dit vind ik echt totaal anders.

Meadow en Daughter springen er voor mij bovenuit, maar de hele plaat is erg goed.

Een mooi album, alle albums van deze groep zijn mooi. Ze zijn prachtig geproduceerd, alles klinkt heel helder en duidelijk. Het is geen vrolijke muziek, deze neo folk, mooi op een druilige herfstdag.