Tori Amos - Cornflake Girl (1994)

Label: Atlantic

1. Cornflake Girl (3:53)
  2. Sister Janet (4:01)
  3. Daisy Dead Petals (3:02)
  4. Honey (3:47)
Cornflake Girl heb ik altijd een meer dan prima popsong gevonden maar het behoort wat mij betreft niet tot het allerbeste van Tori.
Hoe zit het dan met de rest van deze EP?
Sister Janet is een op en top piano-nummer zoals we gewend zijn.
Daisy Dead Petals draait wederom helemaal op volle piano-toeren maar bevat ook de prachtige strijkers en haast concert-achtige begeleiding zoals sommige nummers van Under the Pink dat ook hadden. Wel een beetje tegendraads die begeleiding en dat eigenwijze hoort gewoon ook bij deze dame.
Honey dwarrelt heerlijk je kamer rond en is een sterke b-kant. Want ja dat zijn het dan wel, maar ze doen nauwelijks onder voor het album werk, sterker: ze hadden er gewoon op kunnen staan.

tip_of.yourstar
Honey is wat mij betreft een van de beste Tori-songs ooit.

avatar van RogerV
Ik ben niet zo heel bekend met het werk van Tori maar Cornflake Girl is wel een zeer leuk nummer. Die hoekige pianomelodie is heerlijk.

avatar van Madjack71
Mooie toevoeging aan het album, met Sister Janet en Honey. Een van de redenen toen, om ook naast de reguliere albums, toch de cd singles te kopen.

avatar van Angelo
Tori Amos is echt een van m’n favoriete vocalisten van de afgelopen jaren. Tori doet "gewoon" haar eigen ding en dat pakt vrijwel altijd goed uit. ‘Cornflake girl’ en de drie andere nummers op deze EP zijn allen prima nummers. Het haast swingende ‘Cornflake girl’ weet mij altijd weer vrolijk te maken.

avatar van Madjack71
Angelo schreef: ...Het haast swingende ‘Cornflake girl’ weet mij altijd weer vrolijk te maken...

Begrijp wel wat je bedoelt, maar het onderwerp van dit nummer is toch wel ietwat minder vrolijk, bij mijn weten -en ik kan er naast zitten- gaat het over een besnijdenis van een vrouw.

avatar van Angelo
Weet ik, toch weerhoudt het me er niet van om er vrolijk van te worden - los van de tekst uiteraard. Het melodietje is zo... ik weet niet, "luchtig" ofzo?

avatar van Madjack71
Misschien ook wel de bedoeling geweest van La Amos. Zoiets als het dromerige van Village Ghetto Land van Stevie Wonder...'Hemels' melodietje, met een snerpende tekst over de samenleving.