Tori Amos - Winter (1992)

Label: Atlantic

1. Winter (5:42)
  2. The Pool (2:51)
  3. Take to the Sky (4:20)
  4. Sweet Dreams (3:28)
  5. Upside Down (4:21)
avatar van Darkzone
Deze EP is echt een musthave voor alle Tori-fans. De beste EP die er bestaat met geweldige non-album tracks.
Take To The Sky wordtniet voor niets nogsteeds live gespeeld door Tori!
En wat dacht je dan van het vrolijke Sweet Dreams? Werd ook een aantal keer gespeeld tijdens haar Original Sin- en Summer Of Sin-tour van vorig jaar.
En Pool is een erg mooi esotherisch nummer wat mij erg aan Finn doet denken (Great Expectations-soundtrack).

Winter is een hemeltergend mooi nummer van haar debuut, The Pool klinkt zo heerlijk mysterieus, Take to the Sky is een krachtig nummer dat je van je stoel weet te blazen (you rock girl), Sweet Dreams is nu eens niet een cover van The Eurythmics maar een swingend nummer van Tori zelf en wat zingt ze weer hemels en het meer dan schitterende Upside Down behoort zeker ook tot een hoogtepunt uit de Tori Amos collectie.

Kortom: fantastisch werk uit haar beginperiode dat iedere liefhebber eigenlijk niet mag missen.

avatar van MusicFreak
Winter blijft een werkelijk prachtig nummer, de rest ken ik niet helaas

avatar van Madjack71
Prachtige EP van haar. Met het sfeervolle Winter.
Take to the Sky en Sweet dreams waren destijds b-kantjes op de uitgebrachte cd-singles en vond ik ook heel mooi.