Ben Harper with Charlie Musselwhite - Get Up! (2013)

Blues / Rock
Label: Stax

1. Don’t Look Twice (3:13)
  2. I’m in I’m Out and I’m Gone (4:37)
  3. We Can’t End This Way (3:34)
  4. I Don’t Believe a Word You Say (3:17)
  5. You Found Another Lover (I Lost Another Friend) (4:13)
  6. I Ride at Dawn (4:42)
  7. Blood Side Out (2:52)
  8. Get Up! (6:17)
  9. She Got Kick (2:56)
  10. All That Matters Now (4:54)
avatar van Manuel
Deze moet ik nog wel een paar keer luisteren voordat ik er echt wat zinnigs over kan zeggen, maar sowieso al een fijn album!

avatar van Ronald5150
De samenwerking tussen mondharmonicaspeler Charlie Musselwhite en Ben Harper levert gewoon een prima bluesplaat op. "Get Up!" combineert de talenten van beide muzikanten tot een energieke plaat vol met blues en een vleugje rock. Het tempo is gevarieerd, de ene keer langzaam, waarbij de mondharmonica van Musselwhite een mooie warme klank heeft. De andere keer wat steviger, rockend, en dan neemt de gitaar van Harper het stokje over. Het gitaarspel van Harper is overigens afwisselend genoeg om gedurende "Get Up! spannend te blijven. Vooral op de lapsteel excelleert hij. De zang van Harper komt het beste tot zijn recht in de wat langzamere nummers. In de uptempo nummers heeft hij de neiging om zichzelf te overschreeuwen. Overigens wordt dat nergens echt storend. Dit is slechts een klein smetje, want "Get Up!" is gewoon een goede plaat!

avatar van lennon
Zondag live gezien tijdens NSJ.

NOdigt zeker uit om dit album eens te gaan beluisteren!

avatar van bas2204
Gewoon een geslaagde samenwerking met een mooi bluesy album als gevolg