Jimi Hendrix - South Saturn Delta (1997)

Label: MCA

1. Look over Yonder (3:25)
  2. Little Wing (2:44)
  3. Here He Comes (Lover Man) (6:33)
  4. South Saturn Delta (4:08)
  5. Power of Soul (5:20)
  6. Message to the Universe (Message to Love) (6:20)
  7. Tax Free (4:58)
  8. All Along the Watchtower (4:01)
  9. The Stars That Play with Laughing Sam's Dice (4:21)
  10. Midnight (5:33)
  11. Sweet Angel (Angel) (3:56)
  12. Bleeding Heart (3:15)
  13. Pali Gap (5:09)
  14. Drifter's Escape (3:05)
  15. Midnight Lightning (3:07)
pali gap maakt het goed, 4

avatar van kaztor
Overgebleven opnames van de First Rays sessies.
Dat betekent dus een allegaartje, maar het klinkt allemaal vrij aangenaam.

3,5.

avatar van pjh1967
Here He Comes (Lover Man) is m.i. een van de beste nummers van Hendrix

avatar van Oldfart
Deel 3 is ook klaar:

bro
Net gratis aangeschaft met mn verzamelde punten op large.nl.
De manier waarop hij met zn gitaar omgaan blijft gewoonweg geniaal

avatar van avdj
Niet zo goed als First Rays... maar nog altijd een interessant album. Alles voorzien van een mooi boekje met de nodige notities. Het geluid klinkt ook prima. De nummers hebben naast blues en rock ook enige invloeden uit de soul. Het bewijst in ieder geval dat er naast de reguliere albums wel degelijk uitstekend materiaal te vinden is. 4*

avatar van spinout
Nummer twee lijkt me zoals Wikipedia al schrijft, niet Little Wing te zijn. Wikipedia schrijft ook dat Bleeding Heart ook op het album Blues van Hendrix verscheen, maar dat is toch een langzamere en mindere versie dan degene die op SSD staat. Zowel All along the watchtower als Drifter's Escape hebben hier hun originele mixen, nl de eerste door Chas Chandler en de tweede door Hendrix en Eddie Kramer. Mooie hoes van Jimi op een Harley chopper.