HIM - Love Metal (2003)

Finland
Rock / Metal
Label: BMG

1. Buried Alive by Love (5:03)
  2. The Funeral of Hearts (4:32)
  3. Beyond Redemption (4:30)
  4. Sweet Pandemonium (5:48)
  5. Soul on Fire (4:04)
  6. The Sacrament (4:34)
  7. This Fortress of Tears (5:49)
  8. Circle of Fear (5:29)
  9. Endless Dark (5:38)
  10. The Path (7:44)
  11. Love's Requiem (8:35)
  12. Buried Alive by Love [Live at el Teatro Flores Bs.As. Mmxiv] * (5:21)
  13. Beyond Redemption [Vinnfox Relics Mmxiv] * (4:31)
  14. Circle of Fear [Vinnfox Relics] * (4:25)
  15. Soul on Fire [Live at Semifinal Hki Mmiii] * (4:14)
  16. Endless Dark [Vinnfox Relics] (4:12)
  17. The Sacrament [Acstc Pascha Mmxiv] * (3:59)
  18. This Fortress of Tears [Vinnfox Relics] * (5:34)
  19. The Funeral of Hearts [Live at Helldone Mmxiii Sjk] * (6:18)
avatar van nuf
nuf
wat mij betreft is het hele "heartagram" gedoe een beetje overgehyped. net als de vele mensen die vile valo helemaal de sex vinden (al hebben ze wel gelijk, hij ziet er goed uit en heeft een soort mysterieuse uitstraling)

het is wel aardige 'love metal', the funeral of hearts is een mooi nummer

Wat heeft het heartagram gedoe zoals jij het nou weer zegt met de muziek te maken? =\

avatar van Killeraapje
Ik ben een fan van de band en kan elk album zeer waarderen. Love Metal is echter mijn favoriet. Waarom? Omdat elk nummer op deze plaat af is en het album een consistent geheel vormt. Het is beter dan zijn drie voorgangers en de albums die erna kwamen kunnen hier ook niet aan tippen. Hoewel Venus Doom zeker zijn momenten heeft.

Een sterk album met uitblinkers zoals; Buried Alive by Love en Soul on Fire, Circle of Fear en The Path!

avatar van Kelzo
Ik vind het een geweldige band. Dit is naar mijn mening hun beste album, vooral Circle Of Fear vind ik een erg mooi nummer. Ik kan echt geen genoeg krijgen van de stem van Ville!

avatar van Gatver
Hoewel erg deprimerend, de muziek van HIM, mag ik er graag naar luisteren. Mijn favorieten op dit album zijn 'The Funeral Of Hearts', 'This Fortress Of Tears' en 'The Path'. Eerstgenoemde vanwege de gedachte die erachter zit, de tweede vanwege de vele akkoorden die gebruikt worden (speel zelf ook gitaar) en hij ragt zo lekker en de derde vanwege de tekst, die me erg aanspreekt. Het 'waarom' laat ik maar even achterwege. Gave artwork ook! (Op dit plaatje zie je niet wat je wel in het echt ziet, vandaar!)

avatar van Madjack71
Dit album destijds gekocht omdat mijn vriendin -nu vrouw-, het mooie muziek vond en ik benieuwd naar haar smaak was. Heeft wel wat weg van womans metal, gezien ook dat ietwat softe verbasterde symbool. Maar neemt zekers niet weg dat er een flink aantal mooie nummers op staan, waaronder; Buried Alive By Love/The Funeral of Hearts/Sweet Pandemonium er een paar zijn.
Goeie plaat.

Elk album geniet zijn tijd 'te rijpen'. Zo ook een moeilijke (kunst of kitsch?) band als HIM. Echter, na jarenlang te genieten van deze band, kan ik nu toch wel een favoriete plaat kiezen. Juist ja: 'Love Metal'. Met 'kop en schouder' het beste HIM album. Vuig en donker doch doordacht gepolijst. Dit is een plaat die echt de tand des tijds zal doorstaan. Let maar op mijn woorden.

Uitschieters: 'The Funeral of Hearts' en 'The Sacrament'.
Knaller: 'Beyond Redemption''.

avatar van Killeraapje
Een avond waarop ik net een glas rode wijn teveel heb gedronken is een ideaal decor om terug de tijd in te gaan en de uitvinders van de Love Metal te bewieroken.

HIM kwam in mijn leven toen ik hun eerste hit Join Me in Death voorbij hoorde komen op de Duitse televisie. Zanger Ville Valo leek op de zanger van Placebo maar had voor mijn gevoel een stuk meer charisma en vooral een veel aangenamer stemgeluid. Bij mijn eerste kennismaking zag ik dit echter nog niet in. Ik vond het vooral een verwijfde zeikerd die wel een verdomd pakkend liedje had geschreven maar daar kwam ik weken later pas achter toen ik het voor de honderdste keer op de radio voorbij hoorde komen.

Het nummer bleef enorm hangen en ik weet nog dat ik heel blij was toen mijn vader aan kwam zetten met debuut HIM - Greatest Lovesongs Vol. 666 (1997) en diens opvolger HIM - Razorblade Romance (1999). Beide albums heb ik toen helemaal kapot gedraaid in de hoop dat ik ooit mijn grote liefde zou vinden zoals die hier bezongen werd.

Uiteindelijk ontmoete ik de vrouw van mijn leven pas toen HIM op de proppen kwam met het geweldige live album HIM - Digital Versatile Doom (2008) maar toch heb ik het idee dat HIM eraan heeft bijgedragen dat ik altijd een rotsvast geloof in de ware liefde ben blijven houden en ik denk dat Love Metal daarin het belangrijkste album is geweest. Sweet Pandemonium, The Funeral of Hearts en The Sacrament zijn stuk voor stuk geweldige songs die eraan hebben bijgedragen dat ik de mooiste herinneringen van mijn leven nog altijd terug kan halen alsof het allemaal pas geleden is gebeurd.

Mijn toenmalige vriendin en huidige vrouw bleken dezelfde smaak te hebben en weken, zo niet maanden hebben we samen dit album helemaal grijs gedraaid. In de Rock zijn er in mijn beleving dan ook weinig albums die zoveel romantiek en liefde uitstralen als dit album. Eerlijk gezegd gun ik elke generatie een album als Love Metal.

Met het verstrijken van de jaren heb ik samen met mijn vrouw een hoop nieuwe muziek ontdekt maar het zaadje van de romantiek en de melancholie is voor ons met dit album geoogst en nu zoveel jaren na dato is dit album nog altijd de blauwdruk voor de ontwikkeling die we richting andere bands zoals End of Green, Lacrimas Profundere en Diary of Dreams hebben gemaakt.

HIM is misschien niet de beste band, de meest muzikale of de meest relevante maar het is wel een van de meest romantische en karaktervolste acts die er in de laaste 25 jaar zijn geweest. Ik zal ze altijd koesteren en wacht rustig af tot ze over 10 jaar weer eens bijelkaar komen en mijn vrouw en ik de onderstaande zinnen weer luidkeels mee kunnen brullen!

If I should die before I wake
Pray no one my soul to take
If I wake before I die,
Rescue me with your smile…

Voor de liefhebbers!

Buried Alive By Love
HIM - Buried Alive By Love - YouTube

Sweet Pandemonium
HIM - Sweet Pandemonium (Lyrics) - YouTube

avatar van Lau1986
Het is best een aardig (en nostalgisch) album van deze band. Ville is een prima zanger die eigenlijk perfect bij de muziek past. Vermakelijk vooral.