2Pac - Me Against the World (1995)

Label: Interscope

1. Intro (1:40)
  2. If I Die 2Nite (4:01)
  3. Me Against the World (4:40)

met Dramacydal

4. So Many Tears (3:59)
  5. Temptations (5:00)
  6. Young Niggaz (4:53)
  7. Heavy in the Game (4:23)

met Richie Rich

8. Lord Knows (4:31)
  9. Dear Mama (4:39)
  10. It Ain't Easy (4:53)
  11. Can U Get Away (5:45)
  12. Old School (4:40)
  13. Fuck the World (4:13)
  14. Death Around the Corner (4:07)
  15. Outlaw (4:32)

met Dramacydal

eazyfan
Ja jij verlaagde naar 4,5* ene deze staat maar op 7, ik bedoelde daarmee dat ik zowat de enige ben die deze ergens in een top5 staan heeft .

eazyfan
wow deze meesterplaat staat al in meer Top10's dan weken geleden, erg leuk om te zien, bedankt allemaal, nouja deze Cd staat gewoon niet in zoveel Top10's als het zou moeten staan.maar wel leuk dat er in 1 week zoveel verandert is, erg erg mooi!!thnxx

eazyfan
Dit album is echt veel beter dan zijn vorige,All Eyez On Me of DK:7day Theory de beats zijn veel beter verzorgt en de teksten zijn er duidelijk op vooruit gegaan, de teksten zitten duidelijk veel dieper, hier zijn een paar mooie voorbeelden:

If I Die 2Night

They say pussy and paper is poetry power and pistols
Plottin on murderin motherfuckers 'fore they get you
Picturin pitiful punk niggaz coppin pleas
Puffin weed as I position myself to clock G's
My enemies scatter in suicidal situations
Never to witness the wicked shit that they was facin
Pockets is packed with presidents, pursue your riches
Evadin the playa hatin tricks, while hittin switches
Bitches is bad-mouth, cause brawlin motherfuckers is bold
But y'all some hoes, the game should be sewed
I'm sick of psychotic society somebody save me
Addicted to drama so even mama couldn't raise me
Even the preacher and all my teachers couldn't reach me
I run in the streets and puffin weed wit my peeps
I'm duckin the cop, I hit the weed as I'm clutchin my glock
Niggaz is hot when I hit the block, what if I die tonight

Me Against The World:

Can you picture my prophecy?
Stress in the city, the cops is hot for me
The projects is full of bullets, the bodies is droppin
There ain't no stoppin me
Constantly movin while makin millions
Witnessin killings, leavin dead bodies in abandoned buildings
Carries to children cause they're illin
Addicted to killin and the appeal from the cap peelin
Without feelin, but will they last or be blasted?
Hard headed bastard
Maybe he'll listen in his casket -- the aftermath
More bodies being buried -- I'm losing my homies in a hurry
They're relocating to the cemetary
Got me worried, stressin, my vision's blurried
The question is will I live? No one in the world loves me
I'm headed for danger, don't trust strangers
Put one in the chamber whenever I'm feelin this anger
Don't wanna make excuses, cause this is how it is
What's the use unless we're shootin no one notices the youth
It's just me against the world baby

En dit zijn dan nog maar 2 voorbeelden, heel dit album zit vol met van deze echt diepe, poëtische teksten, Gangsta Rap vind je hier niet zoveel als op All Eyez On Me en The Don Killuminaty:The 7Day Theory.If I Die 2Night, Me Against The World, So Many Tears, Temptations en Dear Mama zijn 5 GENIALE tracks, de productie hier bevalt me ook veel meer, ik kan ook nergens een slechte track vinden, Heavy In The Game en It Aint Easy die ik vroeger minder vond zijn zelfs sterk, ik weet ook wel dat dit niet heb beste album in het algemeen is maar het word mijn #1. Is daarom 2Pac de beste rapper ooit??of mijn favo??Denk Het Niet ,maar dit vind ik gewoon een meesterwerk. Lyrisch gezien echt onfeilbaar, op dat vlak is dit wel een van de grootste classics ooit.De productie is hier ook erg sterk, Easy Mo Bee levert hier zijn beste beats vind ik,(op If I Die 2Night en Temptations), Shock G producde erg mooi Fuck The World,de rest is me onbekend en Fuck The World is trouwens geen haattrack zoals veel mensen misschien zouden denken, dat refrein is echt dope:

{They tryin to say that I don't care}
I woke up screamin, "Fuck the world!"

en dat 1ste korte gedeelte ook een van de betere werken:

Haha, what you say?
Who you callin rapist? Ain't that a bitch
You devils, are so two faceted
Wanna see me locked in chains, dropped in shame
and gettin stalked by these crooked cops a-gain
Fuckin with the young black male, tryin to stack mail
and umm, stay away from the packed jails
I told the judge I'm in danger
and that's why I had that fo'-five with one in the chamber
Fuck the world!

Ik ben gewoon erg blij dat ik deze gekocht heb, was mijn 18,95 echt meer dan waard.Al bij al die 5***** echt meer dan waard, hopelijk volgen er nog van die stemmen .

Relax schreef:

MJ_DA_MAN (Denk ik toch)

maar toch krijgt All Eyez On Me meer props ,is natuurlijk ook niet verwonderlijk, dat album was Pac's groote doorbraak, veel tracks werden grote hits, etc... .Dit is denk ik iets meer voor iemand die liever veel inhoud heeft, begrijp me niet verkeerd, All Eyez On Me heeft ook erg veel inhoud in sommige tracks, maar dit album is 1 en al inhoud .

avatar van Conway Twitty

Conway Twitty schreef:

MJ_DA_MAN (Denk ik toch)

Hmmm... ja toch wel ja. Meer inhoud idd en hier bewees 2Pac dat hij een van de beste tekstenschrijvers is/was die hiphop heeft gekent. En hier staat mijn favo hiphop-track ooit op .

avatar van Niek
Nummer 1 tot en met 5 is van het allerhoogste hiphopniveau mogelijk. Daarna is het gewoon goed met Dear Mama natuurlijk als grote uitschieter. Het album steekt goed in elkaar en is compleet: 4,5*
En inderdaad, stuk beter dan All Eyez On Me.

Paffy

Niek schreef:
Nummer 1 tot en met 5 is van het allerhoogste hiphopniveau mogelijk.
Perfect gezegd.Ik vind dan persoonlijk geen enkele track slecht ofzo. maar idd die eerste 4 (zonder intro) zijn echt wel zowat van een van de hoogste hiphopniveau's ooit.

scarface213
NTuurlijk eff dikke 5 hier droppe!
2Pac 4-evah

Beste album van Pac!Alhoewel "all eyez on me " ook een vijf verdient net als "r u still down".Sterk Pac!

Raekwon the chef
Paffy
Raekwon the chef

avatar van Niek
Mensen, ik heb clips toegevoegd en die van Temptations is met name leuk om te zien...

eazyfan
Bedankt Ik wou dat doen voor me favo album maar toch bedankt man!!!Ik vind ze allemaal mooi

eazyfan
In mijn ogen echt het beste hiphopalbum ooit gemaakt, staat vanaf nu op #1 in mijn nieuwe top10. Ik snap niet waarom ik dit album in het verleden gewoon sterk vond en nu geniaal, Geniaal vind ik het echt, Elke track zit supersterk in elkaar qua rhymes en productie.

2Pac brengt hier geen gangsta rap maar eerder diepe, poëtische teksten, die zeer sterk in elkaar zitten verwerkt, dat hoor je dan ook in elke track weer zeer mooi, ik snap niet hoe hij dat volhoud track per track. De cover van dit album weergeeft dit album al erg mooi.

Dit album begint zeer mooi met een geweldige Intro: je hoort allemaal nieuwsfeiten in verband met 2Pac over een mooie beat, dat toont al aan waarover dit album zo zal gaan, De eerste 4 tracks zijn van een van de hoogste hiphopniveau's ooit bereikt als je het mij vraagt: If I Die 2Night is en blijft een van mijn favoriete 2Pactracks ooit, die eerste line is gewoon geweldig, gewoon de inhoud ervan en die alliteratie zijn perfect gedaan.

Elke keer ik dit album opleg,(en dat soms zelf 2maal in één dag), luister ik die track meerdere keren, Easy Mo Bee levert wat mij betreft de beste beat ooit van hem, ik hoor ook deels een Jazz-sample,(waarvan dit album er wel nog een paar heeft), en dat vind ik supermooi om te horen. Die track koos ik dan ook als een van mijn 3 favo's.

Me Against The World is mijn 2de favo van dit album, echt geweldige track, dat refrein zal me altijd bijblijven, je hoort ook een mooie G-Funksample in de beat, 2 leden van Dramacydal (ik weet nu niet of Kadafi daar ook wat rapte) vullen 2Pac zeer mooi aan in die track. So Many Tears is een deel van de reden dat ik dit album nog eens een nieuwe kans gaf, die tekst zit weeral super, hoe 2Pac zijn pijn daarin verwerkt vind ik briljant, 2de Jazz-sample die ik erin herken, die beat zit constant in me hoofd, echt totaal mijn stijl. Temptations, track en video super!!! Die eerste line is zo dope, Easy Mo Bee levert hier jammer genoeg zijn 2de en laatste beat, dat refrein van die track zit geweldig in elkaar, 2Pac die erg lekker relaxed flowt, echt een sfeertrack.

De rest van dit album is idd ook zeer sterk, persoonlijk vind ik geen enkele track slecht, met absolute topper Dear Mama, elke track spreekt me wel op een of andere manier aan. Young Niggas heeft echt een heerlijk refrein, die fluitbeat vind ik ook zeer mooi gedaan, 2Pac die beetje aan de snelle kant rapt bevalt me eigenlijk wel, vreemd genoeg koos tot nu toe niemand die als favo want een slechte track is het zeker niet.

Die track heeft ook een erg mooi bericht, hij vertelt aan kinderen dat ze niet moeten gaan dealen en dat ze zich beter bezig moeten houden met school,echt geweldig, Heavy In The Game vond ik wel eventjes wennen, 2de G-Funk die ik herken, 2Pac 2de vers raakt me echt en zeker die eerste line, Richie Rich vult hem mooi aan. Lord Knows is ook echt een totale topper, 2Pac rapt beetje gelijk als in So Many Tears qua niveau, echt geniale tekst, 2Pac die echt superdiep rapt over de dood enzo, een paar van die lines uit die track raken mij echt elke keer geweldig, dat refrein is super gedaan, klinkt beetje gospelachtig maar zo mooi om elke keer opnieuw te horen. 2Pac begint en eindigt die track met dezelfde fantastische line, echt de beste line na die openingszin van If I Die 2night.

Dear Mama, ja over die track kan ik een volledig boek over schrijven maar ik ga het effe kort proberen te houden over 2Pac's beste track ooit, je hoort elke keer die geweldige gitaar in die track vergezelt door violen, (Produced By Tony Pizarro), dat refrein is elke keer kippenvel krijgen, die tekst van 2Pac is echt wel de ultieme tekst ooit geschreven, geweldig ter ere van zijn moeder en alle moeders ter wereld,(zij hij zelf in een intervieuw), een paar van die lines zijn echt elke keer om gek van te worden, zo super gevonden, ik bedoel de eerste 4 tracks van dit album zijn al erg geniaal, en die 4 stellen dan niet zoveel voor tegenover Dear Mama, je moet het maar kunnen, vanzelfsprekend dat ik deze kies als 3de favo, ik snap totaal niet waarom sommige mensen dat zo een domme softtrack vinden.

Ik ga nu effe verder schrijven over de volgende track want Dear Mama beschrijven doe ik dan wel eens apart. It Ain't Easy vond ik vroeger altijd de minste, maar niet meer, 2de keer dat je een gitaar hoort, zeer mooie beat die erg lekker wegluistert, 2Pac's laatste vers daar is ook erg mooi, dat refrein is simpel maar leuk. Can U Get Away is zowat de beste liefdestrack die ik ooit gehoord heb, wow die tekst is zo vet romantisch, na If I Die 2night echt de track die ik het meest beluister als ik deze opleg, echt meerdere keren, die track is meer een opgenomen liefdesbrief, 3de keer dat ik een G-Funksample mooi verwerkt zie in de beat, die beat is ook zo superromantisch, die track track brengt toch de meeste sfeer in dit album als je het mij vraagt.

Elke keer ik die track luister word ik echt rustig, elke vers is geweldig gebracht en dat refrein is fantastisch, 2Pac eindigt die track zo briljant, die laatste line is een van de beste die ik hier te horen krijg, ook best jammer dat niet zoveel mensen die hier kiezen als favo. 2Pac rapt hier ook niet dat hij 1 meisje ontmoete en haar kreeg, maar dat hij haar een beter leven wil geven en dat maakt die track zo speciaal.

Old School is geweldig!!! 2de fluit die ik hoor, echt geweldige track ter ere van de oude artiesten, die tekst is zo cool, Eric B. & Rakim, Red Alert, LL Cool J, KRS-One, Doug E. Fresh,Big Daddy Kane, De La Soul,Slick Rick, etc... worden allemaal super geëert, dat refrein zit elke keer in mijn hoofd als ik die track geluistert heb, die track behoort ook wel tot een van de toppers van dit album.

Fuck The World is en blijft mijn 4de favo track op dit album, echt geweldige productie door Shock G., die beat is fantastisch, 2Pac's eerste kortere vers is geweldig mooi, dat refrein is echt geweldig, de beste op dit album als je het mij vraagt, die track is super voor iemand die een rotperiode momenteel meemaakt, ik speelde 1maal die track per ongeluk af in iTunes en dan heb ik alleen die track zo'n 6 uur ononderbroken geluistert, echt geweldig, 2Pac brengt hier zijn pijn op een eerder hardere manier, niet zo triestig als in So Many Tears of Lord Knows, die track koos ik vroeger als favoriet maar is jammer genoeg verandert. Beetje onderschat nummer als je het mij vraagt want jammer genoeg kiezen te weinig mensen die als favo.

Death Around The Corner hoorde ik voor de eerste keer op de Tupac Ressurection Soundtrack, toen vond ik die track minder en wat was dat toch de stomste fout die ik ooit gemaakt heb in verband met 2Pac, die track is geniaal!!! Die tekst is super gebracht, dat refrein bestaat uit geweldige samples, die hoor je ook erg mooi op het einde van de track. 2Pac's 3 versen zijn zeer sterk en ik ben dan ook zeer erg blij dat die track de eer krijgt die hij verdient.

Outlaw is een zeer mooie afsluiter, Dramacydal hoor je voor de 2de keer alhoewel deze keer hoor je alle 3 de leden,(dus ook Kadafi, ik weet wel niet welke dat daar is). Alle 4 de rappers leveren geniaal rapwerk, 2Pac's eerste line uit zijn 2de vers raakt mij altijd er diep. Dat refrein is ook zeer leuk gedaan, die beat is nu beetje uniek, het eerste lid van Dramacydal brengt wat mij betreft de beste vers van Dramacydal's kant.

Nu weet je dus dat ik elke track sterk tot geniaal vind, Eerlijk gezegd vind ik dat album beetje erg onderschat, het staat in niet zoveel top10en jammer genoeg, De productie en teksten zijn hier echt 100% mijn stijl, zoals ik al zei niet echt een gangsta-rapalbum maar, diepe teksten met echte onderwerpen, Het is niet omdat ik dit album op #1 staan heb dat ik daarom 2Pac de beste MC vind ik maar alleen dit album is zo geniaal!!!

Het spreekt mij echt volledig aan, het helpt mij in moeilijke tijden, en het is totaal wat ik verwacht van een hiphopalbum, oke de producties zijn idd niet gebracht door superproducers, de gastartiesten zijn ook niet van geweldig niveau in het algemeen, maar dat vind ik juist zo leuk aan dit album, simpel en in mijn ogen perfect.

Ik hoop gewoon dat het in wat meer top10en zal verschijnen, nog een mooier gemiddelde krijgt en hopelijk ooit eens een plaats in de top250. Ik hoop het maar. Ik kan echt niks meer doen voor dit album, ***** 5 welverdiende sterren, op #1 in mijn top10, en het langste MuMe-berichtje ooit,(ik hoop het maar),Ik wil ook Relax nog effe bedanken want dit album stond bij hem op #1 en dat was ook deels een reden dat ik dit album een nieuwe kans gaf, Ik typte ook dit bericht terwijl ik dit album luisterde om het nog beter te kunnen omschrijven,Ik ga het straks waarschijnlijk nog eens herluisteren want genoeg heb ik er nog altijd niet van gekregen, ik kocht het voor 18.95euro in de winkel wat ik in het begin wel een beetje veel vond voor een album van 1995 maar het was elke euro meer dan waard, ik kan dit album echt aan iedereen aanraden die het nog niet geluistert heeft want dit is toch een hiphopmeesterwerk, 2Pac en Kadafi Rest In Peace.

[Mod-edit.. bericht iets leesbaarder gemaakt]

eazyfan schreef:
Het lange verhaal hierboven

Inderdaad erg lang bericht, een mooi bericht is het zeker.
Goede reden voor mij om het album nog maar eens een keer te gaan luisteren.

trapboy
lang bericht eazy hoe kan je dat alemaal verzine ? 2P@c the best! maar young buck wordt de nieuwe 2pac! ik hoop dat is teminsten een echte gangstar die het verdient

trapboy schreef:
maar young buck wordt de nieuwe 2pac!

Ik begin jou echt steeds grappiger te vinden.

trapboy schreef:
maar young buck wordt de nieuwe 2pac!

MJ_DA_MAN schreef:
Ik begin jou echt steeds grappiger te vinden.

Same here! Post er maar op los Trapboy!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Omg trapboy, ga een hobby zoeken en stop met de fora vol te spammen met al je spastische Nederlands gebrabbel. En Young Buck de nieuwe 2Pac?? 2pac is een legende en dat zal die knakker van een young Buck nooit worden. Hij is niet eens de toonaangevende man in G-Unit..

eazyfan
Leuk om te zien dat hiphop4ever dat album nu wil herluisteren ,dat was idd echt effe typwerk, ik heb dat album geluistert en tesamen dat geschreven, dus het duurde ruim 1 uurtje. ik kon hem nog uitbreiden maar geen zin meer ,veel plezier allemaal met het lezen. trapboy weet trouwens niet waarover hij het heeft.

eazyfan
ow zo, nouja The Game stelt eigenlijk ook niks voor ten opzichte van 2Pac eerlijk gezegd. Maarja The Game wil legende worden maar die maakt nooit een album dat nog half zo goed is als deze.

Relax
Aan het einde van If i Die Tonight hoor je 2pac leuk "Murda Murda Murda" zeggen, poeeeh nu snap ik hoe Ja Rule aan die label naam komt.

CaliLove
Geweldig bericht Eazyfan, dankzij dit bericht ben ik Me Against The World nog eens helemaal gaan beluisteren. En wie weet ga ik het binnenkort nog n's op m'n mp3 zetten

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
haha nee ik bedoel The Game Noobs

Om nog maar eens aan te geven hoeveel onze vrolijke vriend wel niet van hip-hop weet ....

Na AlL Eyez One Me...

haha nee ik bedoel The Game Noobs
nee ik denk ali b eerder

avatar van MJ_DA_MAN
Omg ga naar het Jetix-forum ofzo jij...

haha nog op ingaan ok