Simple Minds - 5x5 Live (2012)

Label: EMI

1. Intro (2:13)
  2. I Travel (4:53)
  3. Thirty Frames a Second (4:24)
  4. Today I Died Again (3:31)
  5. Celebrate (5:17)
  6. Life in a Day (3:47)
  7. Calling Your Name (5:14)
  8. Scar (3:22)
  9. King Is White and in the Crowd (4:19)
  10. Hunter and the Hunted (5:20)
  11. Wasteland (3:26)
  12. Love Song (4:42)
  13. This Fear of Gods (5:02)
  14. Pleasantly Disturbed (6:39)
  15. Room (5:21)
  16. The American (5:01)
  17. 70 Cities as Love Brings the Fall (4:40)
  18. In Trance as Mission (4:13)
  19. Sons and Fascination (4:12)
  20. Sweat in Bullet (4:02)
  21. Changeling (4:04)
  22. Factory (4:39)
  23. Big Sleep (4:02)
  24. Premonition (5:10)
  25. Promised You a Miracle (4:17)
  26. Someone Somewhere (In Summertime) (5:04)
  27. Theme for Great Cities (4:32)
  28. Glittering Prize (4:13)
  29. Someone (3:57)
  30. Chelsea Girl (4:02)
  31. New Gold Dream (81 / 82 / 83 / 84) (5:12)
avatar van waltzinblack
Niet verwacht, maar toch leuk.....

avatar van goldendream
Heerlijk album. Als er één nummer ontbreekt, is het 'League of Nations'.

Dat heb ik met Real to Real.

avatar van goldendream
Dat eigenlijk ook. Zoals ik als eens schreef, hadden ze 5 X 5 beter genomen met 'Sons' en 'Sisters' als aparte albums, zonder 'New Gold Dream'. Dan was er plaats geweest voor 'Real to Real', 'League of Nations', 'This Earth You Walk Upon', 'Seeing Out the Angels' en 'Wonderful in Young Life'. Na de tour hadden ze een nieuwe kunnen starten met 'New Gold Dream' en 'Sparkle in the Rain' integraal. In elk geval beter dan de zoveelste Greatest Hits-tournee.

avatar van matthijs

Heb ze 2 weken terug live gezien en ik hoop van harte dat de mix op deze registratie beter is. De drummer is geweldig, maar ik hoor graag ook de anderen.
Meer hierover
Overigens, complimenten voor de verpakking! Bij het concert ook overdadig te zien, erg mooi. Eventueel gooi je de schijfjes weg en vul je de verpakking met het ongeevenaarde Live in The City Of Light (1987).

avatar van goldendream
Mijn laatste concert van hen was de 5X5-tour en daarvoor de Grafitti Soul-tour. Beide waren overdadig luid en heel bewust ging ik niet naar de huidige tournee. Met de dvd ben ik gematigd blij, veel liever had ik de 5X5-tournee op dvd zien verschijnen. Met perfect geluid natuurlijk.

goldendream schreef:

Goed gezegd.
De 5x5 live registratie vind ik op CD in elk geval erg geslaagd, ken jij die? Het brengt bij mij de herinnering aan paradiso feb 2012 in volle glorie terug: daar vond ik het geluid veeel beter in de zaal. Wel harder dan nodig was, inderdaad, maar de mix tussen de instrumenten was goed, anders dan afgelopen keer.
Dat geeft wel wat vertrouwen dat deze live registratie door een goed mix mogelijk een beter geluid oplevert dan ik live meemaakte.

NB: Er werden ook na afloop live registraties van dezelfde avond verkocht, best een stoere actie, maar ik dacht, vooral leuk voor mensen die denken dan achteraf de tijd nemen voor een goede mix weinig meerwaarde heeft.

Als fan van het eerste uur in de Simple Minds shop het navolgende besteld:

LIMITED EDITION DELUXE DVD BOOK SET, 2 live cd's en 2 dvd's. Book voorzien van handtekeningen etc etc. enfin kijk maar op hun site.
Verheug me er al op.

Jack Wells schreef:
Als fan van het eerste uur in de Simple Minds shop het navolgende besteld:

Verheug me er al op.

Was je in november ook bij, live? Zoja, wel benieuwd wat je van mijn recensie vindt (in de link in mijn bericht hierboven), en wat je er zelf van vond?

avatar van goldendream
Zal deze dvd ook via winkels te koop zijn of alleen via de officiële site?

@Matthijs
Nee, ik was er de laatste tour niet bij. Ik heb zo'n beetje elke tour gezien tot 4 jaar geleden, 26 november 2009 om precies te zijn, van af toen heb ik de Minds enigszins losgelaten. Spijt heb ik wel want de 5x5 tour was mijns inziens een "must see". Nummers als Hunter and the hunted, big sleep, the American, I travel en dergelijke. Een gemiste kans, want in de ongeveer 25 keer dat ik ze zag heb ik die nummers nimmer voorbij zien komen. maar 2014 in Keulen wellicht nog een optie voor mij.
Ik heb via Ebay 5x5 besteld en hoop deze volgende week binnen te krijgen.
En zoals eerder gesteld via de webwinkel Simple Minds the must have de limiterd edtition celebrate live besteld.

Ik las dat sommigen een aantal nummers misten, ik mis overduidelijk Boys from Brazil, Leaque of nations en This earth you walk upon, ach ja smaken verschillen en dat is maar goed ook.

Groeten Jack Wells from Hellmond

avatar van Jack Wells
@Matthijs, je recensie kan ik niet beoordelen. Ik was er afgelopen november niet bij. Ik heb wel zo'n gevoel als ik de recensies zo'n beetje lees dat het wel tegenviel. Hopelijk is de dubbel cd 5x5 goed van kwaliteit.

avatar van goldendream
Ik probeer het nog eens ... Weet iemand of de dvd ook via gewone winkels te koop zal zijn?

avatar van Premonition
Ik heb 'm een tijdje geleden bij Plato zien liggen en hij is online oa bij Discorder te bestellen.

avatar van Jack Wells
Ik heb de dubbel cd via Ebay gekocht, bij Sound City Music entertainment, inclusief verzenden US dollar 23,20, is € 17,45.
Kijk maar eens op Ebay.
Via Bol.com en dergelijke veel duurder.

avatar van goldendream
Ik heb het dus over de dvd ...

avatar van Jack Wells
@goldendream, excuses ik had het niet goed gelezen. Ik heb geen antwoord op je vraag. Lijkt mij van wel, toch?

avatar van matthijs
Ik heb ook geen antwoord, maar wel een link naar allerlei weetjes over dit album, en onderaan per song een uitgebreid verhaal over het ontstaan ervan. Wist je bijvoorbeeld dat Theme For Great Cities niet als instrumentaal nummer werd opgenomen, maar dat wegens tijdgebrek er geen vocals kwamen en dat Jim het resultaat "fuckin brilliant" vond?

Meer achtergrondinfo over Theme hier

avatar van goldendream
In een heruitgave kunnen ze een extra schijfje voorzien met concertbeelden van 1982-1984.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Vanavond deze maar weer eens in zijn geheel beluisterd, blijft een geweldige dubbelaar van de band.

avatar van VanDeGriend
Eindelijk een vinylrelease. Een genot om het weer eens te horen.

Premonition schreef:
Meer achtergrondinfo over Theme hier

Leuk om te lezen dit! En het bevestigt ook een deel van mijn gevoel dat de toetsenist (Michael McNeill) en de drummer (Brian McGee) van grote invloed zijn geweest voor de bijzondere sound van de Minds. En niet te vergeten het baswerk van Derek Forbes. Als je dit live album weer beluistert dan valt dat ook meteen weer op. Wat een waanzinnig mooie nummers heeft deze band toch gemaakt destijds. Het volume gaat hier weer even maximaal op Today I Died Again. Het is in 2012 wat minder strak dan in 1982 maar desalniettemin een genot om naar te luisteren. Het gitaarwerk van Burchill is hier overigens ook dik in orde, mooi om te horen hoe hij zijn gitaarlagen over de nummers heen laat zweven.

avatar van Rainmachine
Gisteravond deze plaat uitvoeriger beluisterd. Charlie Burchill is hier wel de grote ster, zijn gitaarwerk is hier erg sterk en vult ook aan op het oude werk en dat is natuurlijk knap. De rest van de band is gedegen ook al neigt de ritmesectie soms iets naar het bombastische en wordt ik af en toe wat flauw van Kerr met zijn "let me see your hands!". Voor rest was ik hier graag live bij geweest want om je weer even onder te dompelen in deze sferen is natuurlijk heerlijk.

avatar van goldendream
Ik dacht dat het irritante 'let me see your hands' tijdens deze tournee maar zelden aan bod kwam, maar ik zou het eens moeten herbeluisteren om het zeker te zijn. Feit is dat het het vervelendste is aan de recentere liveconcerten.

avatar van Chameleon Day
goldendream schreef:
Feit is dat het het vervelendste is aan de recentere liveconcerten.

Lalalalaaaalalalalalalalalalaaaaaaa

Chameleon Day schreef:

Lalalalaaaalalalalalalalalalaaaaaaa

In de beste teletubbie traditie natuurlijk he

Rainmachine schreef:

Ik was erbij in februari 2012 in Paradiso. Was idd heerlijk om je weer onder te dompelen en Charlie speelde geweldig, net als Ged Grimes.Het bombastische drumgeluid van Gaynor was helaas te nadrukkelijk imo.
Let Me See Your Hands, heb ik die avond gelukkig niet gehoord (en ook Lalalalalalaaaa niet).

Premonition schreef:

Paradiso is natuurlijk ook een top zaal hiervoor. Het gitaarwerk van Charlie Burchill is echt heel erg goed hier, echt een zeer plezierige verrassing. Ged Grimes kan zeker goed bassen maar ik vind hem soms wat te bombastisch en over de top. Maar hij doet het prima hoor, dit is echt een prima live album van de Minds.

Sparky
Prima setlist. Had ik ze maar in 2012 live gezien in plaats van 1985 ...