Devics - My Beautiful Sinking Ship (2001)

Label: Bella Union

1. Heart and Hands (5:43)
  2. My Beautiful Sinking Ship (3:41)
  3. You in the Glass (3:45)
  4. The Man I Love (5:47)
  5. You Could Walk Forever (4:42)
  6. Alone with You (5:10)
  7. Why I Chose Never to Grow (3:19)
  8. Living Behind the Sun (4:03)
  9. Forget Tomorrow (5:53)
  10. Lost at Sea (1:49)
  11. Gold in the Girl (5:58)
  12. I Broke Up (4:01)
  13. Heaven Please (3:47)
  14. Five Seconds to Hold You (3:55)
  15. Blood Red Orange (1:59)
The Man I Love (geschreven door Gershwin) is echt zo verschrikkelijk mooi in deze uitvoering. Sowieso is Devics een bijzondere band, maar je moet er wel wat rust voor in je lijf hebben. Een aanrader voor mensen die van Sparklehorse, oude Low, etc. houden.

avatar van Dielie
aah Sparklehorse, deze moet ik eens horen dan...

dank

Het is trouwens een vrouw die zingt hier. En het mist de gekke tussendoor stukjes van Sparklehorse. Denk vooral aan nummers als Maria's Little Elbows.

avatar van Dielie
heb juist een nummertje beluisterd, ik had het iets dromerig verwacht, maar het klinkt zeker niet slecht, ik hou dit groepje in de gaten, bedankt Herman

pintje?

Ik maak er net eentje open.

avatar van HiLL
En wederom een dikke 4* om mee te beginnen. Devics, wat een ontdekking voor mij! En voor vele anderen die gaan volgen

Mensen gaat dit beluisteren!

Ik eis een herbeluistering van de twee andere stemmers. Die drie kan hoger!

Dit album is een tikkeltje dramatisch. Lees licht bombastisch of misschien beter gezegd: theatraal. Van droompop is hier dus minder sprake. Alhoewel er ook hier weer hele mooie kleine en lieve liedjes opstaan! Erg leuk en verrassend.

Five Seconds to Hold You is dan wel weer op en top: Ik ga naar dromenland en kom noooooit meer terug!

Toen ik dit de eerste keer hoorde dacht ik telkens weer 'waar lijkt dit op, waar lijkt dit op'.
Het heeft inderdaad wat theatraals (Dresden Dolls e.d.) en opeens moest ik aan Christine Smith denken.
Het ligt allemaal erg lekker in het gehoor, maar het heeft me niet omver weten te gooien van positieve verbijstering. Daarvoor dacht ik toch echt te lang 'waar lijkt dit op, waar lijkt dit op'.....

avatar van Hanszel
Na herbeluistering sinds lange tijd toch een halfje erbij. Erg mooi hoor, en zoals dj maus bij de voorganger van deze zegt; als je ervoor in de stemming bent erg meeslepend.

Ik zag ze voor het eerst live op een zomerfestival (het helaas ter ziele Virus festival in Eindhoven) en was juist wél meteen omver gegooid. Deze en de voorgaande cd gekocht, gesigneerd en al en destijds ontieglijk veel gedraaid. Vorige "If you forget me" vind ik nog net iets mooier maar allebei op zijn minst prachtig te noemen.

Hierna werd het wat mij betreft allemaal een beetje vlakjes.... wel geprobeerd maar de magie was weg.