Navarone - A Darker Shade of White (2012)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The Red Queen Effect (3:47)
  2. Highland Bull (3:56)
  3. Quarter Rest (5:07)
  4. December (5:20)
  5. On My Knees (3:52)
  6. Sage (10:16)
  7. Dawn (5:40)
avatar van SiSsY bOY
Scoort hoog hier al zijn het nog maar een paar stemmen. Hun optreden in dwdd vond ik veel belovend, het deed me denken aan Rage Against the Machine. Voornamelijk het gitaarwerk is volgens mij sterk beinvloed door Tom Morello. Ik ga hem snel luisteren.

avatar van frankholst182
Hoogtepunt van de plaat: 2:40 -3:00 van December. Vet riffje.
Ook 'on my knees' en 'Dawn' zjn aangenaam om naar te luisteren.

avatar van muziekobsessie
tja altijd het zelfde met die nederlanders, bij elk nummer hoor ik een bekende band. Of nog erger precies een nummer van die bekende band. Dat intro precies hetzelfde als triggerfinger zelfs met die gitaar fagiolet erin. Jammer want de plaat klinkt verder als een klok. goed geproduceerd. Maar heb helaas originaliteit hoger in t vaandel staan

avatar van SiSsY bOY
Led Zeppelin, Deep Purple, AC DC, Pink Floyd, Rage Against the machine, Wolfmother. Het is een mengelmoes van al deze bands. Dus inderdaad niet echt orgineel misschien maar ja uiteindelijk zijn de meeste bands geinspireerd en beinvloed door hun voorgangers. Het zijn in ieder geval niet de minste bands waarmee ik ze associeer. Gewoon een erg lekkere gevarieerde plaat met vette riffs en goeie vintage rock-stem. Ook live staat het als een huis en ze maken er een toffe show van. De zanger maakt het live ook helemaal waar. Als toegift speelde ze Sweet child in Time van Deep Purple .

avatar van Agony
Waanzinnig album. Veelbelovende rockband van eigen bodem. Live zelfs nog beter als op plaat. Van het nummer 'Sage' kan ik maar geen genoeg krijgen.

avatar van Agony
SiSsY bOY schreef:
. Als toegift speelde ze Sweet child in Time van Deep Purple .
SWEET Child in Time?? :-P

avatar van repelstefan
Agony schreef:
SWEET Child in Time?? :-P

Misschien een gekke mashup tussen Sweet Child O' Mine en Child In Time

avatar van haythijs
De eerste woordjes van het DP nummer zelf zijn wel: sweet child in time...De titel is idd anders maar wellicht daar de fout;)

Wat dit album betreft,heerlijk debuutalbum. De heren laten duidelijk hun roots en hun interpretatie daarvan horen. Niks mis mee en heerlijke productie. Vernieuwend is het misschien niet, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet.
Live staat dit als een huis, topband en prima muzikanten!

En leuk, de drummer is een oud buurjongen die de buurt heerlijk liet meegenieten, al die uren bloed zweet en tranen leveren nu dit moois op!

avatar van Bardt1980
On-nederlands goed dit! (god wat haat ik die term)

Vrijdag gezien in Bolwerk Sneek,wat een band!!!En al die vergelijkingen met andere bands is ook weer zo vreselijk nederlands!!!Gewoon een goeie rockband van nederlandse bodem.Live spelen ze zaal plat!!Debuutalbum is ook super!

Goeie band! Komt ruim boven het gemiddelde uit!

Echter vind ik wel dat ze zich moeten toeleggen op de 'prog'rock nummers als Sage en de combi Quarter Rest en December. Dit maakt ze goed en speciaal, niet de overige poprock "meuk".

Altaria
Beste artiest/band van eigen bodem, samen met Boudewijn de Groot en Golden Earring. Vooral 'December' en 'On My Knees' vind ik top. Erg onderschatte band die meer bekendheid verdient. Maar ja, rock valt tegenwoordig helaas ver buiten de mainstream...

avatar van OzzyLoud
Navarone kwam tot mij door het vertolken van Stairway to Heaven bij radio Veronica. Coveren van wereldberoemde nummers is makkelijk gezegd dan gedaan. Maar ze deden dat zo goed, dat mijn interesse gewekt was. en tot mn verbazing hadden ze al 3 volwaardige albums op hun naam staan. Hiervan is A Darker Shade Of White de eerste.
En weer positief verrast hoor..... pure Rockmuziek met progressieve invloeden. Ik hoor en lees van veel mensen waarbij Navarone vergeleken wordt met andere (grote) bands maar dat vind ik onzin. Ze hebben een eigen authentieke geluid!
Het enige minpuntje is het instrumentale Quarter Rest, dat beschouw ik als een laaaange intro tot December. Dat is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. Ander hoogtepunt is ook Highland Bull, beetje donker onheilspellend met mysterieuze vocalen. Dawn is prachtig opgebouwd en wellicht wel het beste nummer van hun debuut. Sage is een tikje te lang misschien maar laat gelijk ook de kracht van de band zien.
Zeer puike debuutplaat van de jongens van Navarone!