Genesis - Platinum Collection (2004)

Label: Virgin

1. No Son of Mine (6:38)
  2. I Can't Dance (4:03)
  3. Jesus He Knows Me (4:20)
  4. Hold on My Heart (4:40)
  5. Invisible Touch (3:30)
  6. Throwing It All Away (3:52)
  7. Tonight, Tonight, Tonight [Single Edit] (4:32)
  8. Land of Confusion (4:48)
  9. In Too Deep (4:59)
  10. Mama (6:51)
  11. That's All (4:27)
  12. Home by the Sea (5:10)
  13. 2nd Home by the Sea (6:08)
  14. Illegal Alien (5:19)
  15. Paperlate (3:25)
  16. Calling All Stations (5:44)
  17. Abacab (6:57)
  18. Keep It Dark (4:37)
  19. Turn It on Again (3:53)
  20. Behind the Lines (5:45)
  21. Duchess [Single Edit] (6:09)
  22. Misunderstanding (3:16)
  23. Many Too Many (3:37)
  24. Follow You, Follow Me (4:11)
  25. Undertow (4:49)
  26. In That Quiet Earth (4:58)
  27. Afterglow (4:11)
  28. Your Own Special Way (6:21)
  29. A Trick of the Tail (4:38)
  30. Ripples (8:10)
  31. Los Endos (5:47)
  32. The Lamb Lies Down on Broadway (4:50)
  33. Counting Out Time (3:37)
  34. Carpet Crawlers (5:02)
  35. Firth of Fifth (9:29)
  36. The Cinema Show [Edit] (10:50)
  37. I Know What I Like (In Your Wardrobe) [Edit] (3:55)
  38. Supper's Ready (22:53)
  39. The Musical Box (10:25)
  40. The Knife (8:52)
avatar van avdj
De hoes is mooi gemaakt
Weet iemand of deze collectie een beetje compleet is?

als ik kijk naar de top 16 van Dutch2 zou je zeggen van wel

avatar van sq
sq
De hoes is inderdaad prachtig.

Naar mijn smaak staat er altijd te weinig op van de periode met Peter Gabriel, want veel van daarna vind ik gewoon niet mooi. Staat tegenover dat ze ván de oude periode wel vrij feilloos de essentiële nummers hebben geselecteerd.

dutch2
Maar daar staat weer tegenover dat de selectie uit Wind & Wuthering wel heel erg beroerd is. Eind jaren '70, tijdens de onvolprezen lp-show van Wim van Putten, werd One for the Vine bijvoorbeeld als nummer 1 gekozen door Genesisfans. En Entangled (van Trick of the Tail) als 2 (of 3, kan ook). En die ontbreken hier toch maar mooi.

En wel erg veel troep uit de commerciele periode.

avatar van HiLL
Vanaf A Trick of the Tail is het goed, de rest is zeer matig.

avatar van avdj
Euh...dus 2/3 van het album is niks aan

avatar van HiLL
Jawel Turning on again en Paperlate is wel lekker, de rest nee.

Abacab is wel heel slecht, sowieso het hele album is zeer slecht en dan zeker Who Dunnit. Misschien wel het slechtste nummer ooit gemaakt.

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Muziek > Artiesten > Genesis

avatar van schizodeclown
Ik heb deze plaat paar jaartjes terug gekocht en maar 1 keer geluisterd,nadat ik de jaren 70 oevre helemaal heb uitgeluisterd 2 maandjes terug,als ik dat toen wist...

avatar van Rinus
Toch wel een hele mooie collectie Genesis songs, waarbij ik vooral wil aantekenen, dat op CD 3 wel de mooie oude Genesis juweeltjes staan, inclusief "Supper's ready", dat op vinyl bijna een hele plaatkant opeiste. Dit is gewoon een goede introduktie tot de muziek van Genesis, of ook voor degenen, die niet de hele back catalogue wil hebben.

avatar van Hans Brouwer
Rinus schreef:
Ik ben het wel met je eens Rinus maar er is één song die ik toch wel heel erg mis op deze verzamelaar. "Entangled" van het album "A Trick of the Tail" is niet terug te vinden op dit album en dat is eeuwig zonde, een gemiste kans zal ik maar zeggen . Als "Entangled op dit album had gestaan had ik dit album gewaardeerd met 5****, nu moet ik helaas toch een strafpunt in mindering brengen .

avatar van vigil
overigens komt er weer een nieuwe verzamelaar van de mannen op de markt. Voor de derde keer met de titel "Turn It On Again" maar deze is het een dubbel album geworden. Naar alle waarschijnlijkheid heeft de tour die de mannen gaan ondernemen een belangrijke rol gespeeld met het releasen van deze verzamelaar. Maar goed aangezien dat een dubbele is en deze een trio cd's bevat lijkt mij toch dat deze completer is.

Ik moet trouwens Hans gelijk geven met zijn mening betreffende "Entangled" want die had zeker niet misstaan op deze cd's. Dan kunnen ze mooi "Keep It Dark" er af skippen.

avatar van kaztor
vigil schreef:

EVANSHEWSON
vigil schreef:

Ik heb die dubbele versie die Tour Edition van Turn it On Again, en dat is een puike verzamelaar.
Eén minpuntje ; het gewèldige Tonight Tonight Tonight staat er in een soort ingekorte singleversie, de lange synthesizer solo van Tony Banks, wàt het nummer juist zijn magie meegeeft wordt dus de nek omgedraaid. Zonde.

avatar van The Scientist
Berichten verplaatst naar Genesis

Geweldigenoten
kevinanne schreef:
Disc 1 staat de bekendere hits, de rest is verwaarloosbaar en minder. 2,5/5.

Voor de Collins-liefhebber wel...

Juist wordt het aan het einde van de box echt interessant en hoor je de werkelijke Genesis. Grootse tracks als; The Lamb Lies Down on Broadway, Firth of Fifth, The Cinema Show, Supper's Ready, The Musical Box en The Knife zijn juist dé tracks waardoor Genesis onsterfelijk zijn geworden.

Naast de complete collectie, had ik nog geen goeie verzamelaar, dus deze voor 10 eurootjes in Amerika gescoord. Voor mij op dit moment het meest complete overzicht, waarbij het inderdaad wel vreemd is dat ze een edit-versie van Tonight (x3) hebben toegevoegd... had het dan weggelaten

avatar van Nakur
Latere tracks zijn va de Genesis' periode die ik het meest interessant vind. Maar die heb ik al lang op plaat liggen. Daarom gaat toch meestal disc 1 op. De poptracks zijn een guilty pleasure voor mij.

Voor de gemiddelde Genesisfan is dit een leukverzamelaar. Van Genesis met Banks tot en met Genesis met Collins is dit een goeie afspiegeling m.i. Je kunt altijd blijven steggelen welk nummer wel of nou net niet op staat zul je altijd houden met verzamelaars. Mijn favo's Home By the Sea en Paperlate staan er in ieder geval wel op

avatar van Running On Empty
kevinanne schreef:
Disc 1 staat de bekendere hits, de rest is verwaarloosbaar en minder. 2,5/5.

Discs 2 en 3 staat het betere Genesis werk en disc 1 is verwaarloosbaar en veel minder. Voor disc 1 een 2,5 en voor disc 2 en 3 een 5,0.

Overigens een prachtige verzamelaar voor mensen die interesse hebben in Genesis maar niet alles hoeven te hebben.

avatar van LucM
Op deze compilatie staan de nummers in omgekeerde chronologische volgorde. CD1 bevat de recentste periode met Phil Collins als zanger, CD2 ook met Phil Collins maar uit eind jaren '70, begin jaren '80, CD3 de periode met Peter Gabriel als zanger.
Zelf vind ik alle 3 CD's prima, CD3 wel iets meer. Genesis was in ieder geval één van de meest vooraanstaande symfonische rockbands met tal van klassiekers en deze 3CD is daar een goede weerslag van.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Ad Brouwers schreef:
Van Genesis met Banks ...

Genesis met Phillips? Banks is er altijd bij geweest.

Casartelli schreef:

Genesis met Phillips? Banks is er altijd bij geweest.
Je hebt gelijk ik haalde Tony Banks en Peter Gabriel door elkaar. Toen Gabriel uit de groep stapte ging Phil Collins de zang (en drum) doen.Anthony Phillips was dacht ik al eerder uit de groep gestapt i.v.m. podiumangst. Tony Banks en Mike Rutherford zijn het langst gebleven

avatar van vigil
Ad Brouwers schreef:

kijk dit is nog eens informatie...

avatar van Running On Empty
Als ze Whodunnit nog aan disc 1 hadden toegevoegd dan had dit zomaar de meest gedrochtelijke verzameldisc aller tijden kunnen zijn Disc 2 en disc 3 maken natuurlijk (bijna) alles weer goed.

avatar van Gert P
Leuke verzamelaar vor wie moet beginnen, zal hem zelf nooit aanschaffen.
Ben wel fan van ze maar niet zo een die alles moet hebben van ze.
En dan ook nog eens ingekorte nummers er op.

HiLL schreef:
Vanaf A Trick of the Tail is het goed, de rest is zeer matig.

Is dit niet een schrijf fout?
Alles voor Trick of the tail is goed en vanaf de Collins periode matig toct zeer slecht?
Lijkt me beter.
Zag dat je de Beatles ook hoog waardeerd en dan snap ik dat wel want Collins maakte ook al van die zoete shit liedjes als the Beatles.

avatar van IntoMusic
Voor mij absoluut de compleetste verzamelaar van Genesis, ipv bijvoorbeeld Turn it on again of die eerdere verzamelaars. Zoals al eerder gezegd wel apart dat de edit-versie van Tonight erop staat, maar verder een sublieme weergave van Genesis door de jaren heen.
Zelfde als bij Pink Floyd, heb je ook bij Genesis voor- en tegenstanders bij het Gabriel of Collins-tijdperk. Persoonlijk ben ik het gedeeltelijk met Gert eens dat vóór Trick het een mooie goede periode was, maar ook daarna zijn mooie nummers gemaakt zoals: Behind the lines, Duchess, Afterglow en Ripples.
Ik heb al het werk al van Genesis incl. de Archives-boxen, maar het valt me op dat ik deze verzamelaar geregeld draai.
Hoogtepunten met kop en schouders: Firth of fifth, Supper's ready en The cinema show (laat dat nu allemaal uit het Gabriel-tijdperk zijn )

Hans Brouwer schreef:

Ik zelfs 2 omdat er veel commercieel geneuxzel bij opstaat zoals paper late, jesus he knows me and the biggest shit of all, I can,t dance ipv als hij nu zingt van i can;t sing zou het nog waar zijn ook.
En dan nog eens een edit van tonigt, tonight.

Sstttt
Gert P schreef:
Ik zelfs 2 omdat er veel commercieel geneuxzel bij opstaat zoals paper late, jesus he knows me and the biggest shit of all, I can,t dance.
Als gelovig man (geen ChristenUnie a.u.b.) ben ik blij dat "Jesus He Knows Me" niet ontbreekt op Platinum Collection .