Hitzone 01 (1998)

Alternatieve titel: TMF Hitzone 1

Label: Jive

1. Run-D.M.C. en Jason Nevins - It's Like That (4:10)
  2. Spice Girls - Spice Up Your Life (2:53)
  3. Backstreet Boys - As Long as You Love Me (3:32)
  4. Solid HarmoniE - I'll Be There for You (3:10)
  5. 5ive - Slam Dunk da Funk (3:36)
  6. Sweetbox - Everything's Gonna Be Alright (3:11)
  7. Gala - Come into My Life (3:26)
  8. Vengaboys - To Brazil (3:08)
  9. Aaron Carter - Crazy Little Party Girl (3:25)
  10. The Rapsody - Prince Igor (3:49)

met Warren G en Sissel

11. Faithless - Don't Leave [Euphoric Radio] (4:46)
  12. Flamman & Abraxas - Rubb It In (3:26)

13. 666 - Alarma! (3:27)
  14. LL Cool J - Phenomenon (3:07)
  15. The Source - Clouds (3:50)
  16. Eternal - Angel of Mine (3:37)
  17. Total Touch - Doo Be La Dee (3:52)
  18. N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy (4:18)
  19. Yves Deruyter - The Rebel (3:54)
avatar van hpdewin
deze gaat in mijn top 10 baha

timon
Eigenlijk is na een jaar of 10 al te zeggen dat alleen tracks 1 en 11 de tand des tijds hebben doorstaan. De rest vooral doortrekken op de wc!

avatar van jordidj1
de start van ,

#1 en (met wat goede wil) #14 zijn de enigste nummers die m'n nekharen niet doen rijzen.

1,0
Er zullen vast wel liefhebbers zijn die alle delen van deze compilatiereeks (die hebben nu meer een nostalgische waarde) in bezit hebben. Overigens denk ik dat deze reeks, waarvan er 4 delen per jaar verschijnen, geïnspireerd is door "Now That's What I Call Music! " waarmee Groot-Brittannië 15 jaar eerder begon.
In België hebben wij Hitconnection, Hitclub (nu MNM big hits) en Hitbox en die verkopen ook erg goed. En voor de rockliefhebber is er de Afrekening (Studio Brussel).

De nostalgische waarde is voor mij nihil (want in deze jaren volgde ik de hitlijsten niet zo op de voet, al keek ik wel veel MTV waar sommige nummers tot in den treure toe voorbij kwamen).

Paar favorieten:

2. Spice Girls - Spice Up Your Life (2:53)
Vond ik als tiener wel een leuke single van de spijsmeisjes. Lekker druk en carnavalesque.

14. LL Cool J - Phenomenon (3:07)
Destijds was ik hier niet eens zo'n fan van, maar het nummer het de tand des tijds aardig weerstaan. Lekkere baslijn.

Er staan er nog wel een paar op die er mee door kunnen (Run DMC, Sweetbox en met heel veel goede wil Gala en N-Trance), maar het meeste vind ik echt niet meer leuk om naar te luisteren.

avatar van Glen Hansard
Iets maar dan tien jaar geleden waren dit allemaal hits. Nu blijft er (zoals ik destijds al had verwacht) vrij weinig van over. De meeste hits zijn in de vergetelheid geraakt. Slechts een aantal songs doen me nu nog wel iets. Phenomenon van LL Cool J is nu mijn favoriet van dit album, het vreemde daarvan is dat ik het destijds niet veel vond. Verder kan ik enkel nog Run DMC en Gala (enigszins) waarderen. Ik raad iedereen aan om nog eens wat fragmenten van de clips te bekijken op youtube. In sommige gevallen toch wel redelijk hilarisch.

Glen Hansard schreef:

Dit heb ik nu gedaan, ik vraag mij af hoe de uitvoerders daar nu tegenover staan. Uit die tracklist staat er verdomd weinig dat overeind blijft (#1, #11 en in mindere mate #2 en #14). Op elke hitzone trouwens staan er slechts enkele nummers die je nu nog graag wil draaien.
Mijn quotatie voor de vroegere hitzones zal wellicht van 1* tot 2* variëren, maar ik ga ze niet opnieuw gans beluisteren.

1,0
Dit waren inderdaad vreselijke cd's. Die helaas gretig aftrek vonden zodoende werd je er vaak mee geconronteerd.

Op deze zijn welgeteld drie leuke nummers te vinden.

avatar van Arrie
Omdat ik alle albums die ik origineel in bezit heb in ieder geval wil recenseren, kom ik ook bij wat oude cd's van vroeger. Zo heb ik al een Dragonball Z-verzamelaar van dance en trance besproken, en ook de eerste vier hitzone's heb ik origineel in bezit. Daarom bespreek ik die ook, beginnende bij Hitzone 1.

1. Run D.M.C. vs. Jason Nevins - It's Like That
De cd begint lang niet slecht, moet ik zeggen! Goed geproduceerd, erg lekkere beat. Toch heb ik nooit zo veel met dit nummer gehad, het heeft misschien met de matige zang te maken. Gemiste kans. De break ("It's Run, DMC and Jam Master Jay, run!") vind ik wel erg leuk gedaan. Opgepitch stemmetje dat erg knullig maar toch ook wel erg charmant klinkt.

2. Spice Girls - Spice Up Your Life
Ik moet eerlijk bekennen dat ik vind dat de Spice Girls best wel wat leuke nummers hebben gemaakt. Wannabe vind ik echt verschrikkelijk, maar nummers als 2 Become 1 en Viva Forever vind ik lang niet slecht. En nu heel eerlijk: Spice Up Your Life vind ik ook erg leuk! Ontzettend catchy, leuke percussie in het nummer, en het 'lalalalala' klinkt eigenlijk ontzettend "ijl" (ik kon er geen ander woord voor bedenken) en ook erg zeurderig, maar toch werkt het. En ik zing lekker mee: "Slam it to the left! Shake it to the right!"

3. Backstreet Boys - As Long As You Love Me
Met de Backstreet Boys heb ik dan weer helemaal niks. Veel te zoetsappige liefdesliedjes, en dat geldt ook voor dit nummer, het is echt veel te overdone: "It seems like we're meant to be"

4. Solid HarmoniE - I'll Be There For You
Een vergeten meidengroepje. Weer een typische jaren 90-productie (die drumbeat!), doet ook enigszins aan het vorige nummer denken. Deze is wat meer up-tempo, waardoor ik het wat beter kan hebben, maar dit nummer is veel te oppervlakkig, en veel te cliché (dat pianodeuntje ). Terecht vergeten.

5. 5ive - Slam Dunk (da Funk)
Leuk hoor, Five op nummer 5. Ik vind dit nummer eerlijk gezegd best wel leuk geproduceerd. Met de zang heb ik echter helemaal niks. Het gerap is ook wel heel matig. Het refrein heeft ergens ook nog wel wat, maar eigenlijk is het vooral het muzikale gedeelte dat ik wel leuk vind. Dat is echter niet genoeg...

6. Sweetbox - Everything's Gonna Be Alright
Dit is wel heel slecht. Haar gerap klinkt voor geen meter, en dat is nog zeer zacht uitgedrukt, het refrein is wel heel erg leeg, en stelt niks voor (bestaat eigenlijk alleen maar uit een simpel melodietje). En dan hebben ze er nog maar een deuntje van Bach doorheen gegooid. Snel vergeten.

7. Gala - Come Into My Life
De singles van Gala vind ik wel leuk, al lijken ze natuurlijk wel erg op elkaar. Maar Gala heeft een bijzondere stem, en als je het niet te vaak hoort, blijven de singles best leuk om te horen. Come Into My Life vind ik ook wel leuk, leuk house-deuntje, lekker baslijntje, nog wat synthesizers eronder, catchy refrein. Stelt niet eens zoveel voor, en het nummer wordt vooral gered door Gala's zang, maar ik heb hier echt een zwak voor.

8. Vengaboys - To Brazil
Ook hier heb ik een zwak voor, typische jaren 90-dance. Ontzettend oppervlakkig natuurlijk, but who cares? Soms is het ook leuk om wat simpele dance-deuntjes tussendoor te luisteren. En daar is dit een perfect voorbeeld van. Braziiiiiil!

9. Aaron Carter - Crazy Little Party Girl
Dit is natuurlijk weer helemaal niks. Het broertje van een Backstreet Boy. 10 jaar ofzo? Dus nog echt een piepstemmetje, heel schattig enzo... maar niet om aan te horen. Het nummer is ook helemaal niks, snel verder.

10. The Rapsody ft. Warren G & Sissel - Prince Igor
Best aardig nummer. Het refrein komt uit een Russische opera, en die melodie zit soms ook door de muziek heen verweven. Warren G rapt prima over de verder wel wat kale beat. Zo af en toe wat dromerige synths erdoorheen. Vind het best een goed nummer eigenlijk, leuk idee.

11. Faithless - Don't Leave (Euphoric Radio)
Wat dit met het originele Don't Leave te maken heeft, is me echt een raadsel. Ik heb zelfs het origineel en deze 'remix' na elkaar gedraaid, en ik hoor het niet. Kan iemand het me vertellen? In ieder geval is dit dus een heel ander nummer (helaas), het is gewoon een heel erg matig en heel erg simpele dancestamper. Doe mij maar het origineel maar.

12. Flamman & Abraxas ft. MC Lynx - Rubb It In
Aardig dance-nummer, aardig geproduceerd vooral. MC Lynx verpest het wel een beetje door er wat doorheen te schreeuwen, want verder vind ik het wel een leuk nummer.

13. 666 - Alarma!
Drie keer niks dit. Een irritante vent die alarmaaaa schreeuwt en wat woorden zegt em een hele irritant piepgeluidje dat er continu doorheen gaat. En aangezien dat alles is wat het nummer te bieden heeft, is het dus verschrikkelijk.

14. LL Cool J - Phenomenon
Een matig hip-hopnummer met een beat die vooral gebaseerd is op een baslijntje, en waar ik heel weinig aan vind. Ik vind LL Cool J ook niet zo boeiend rapt, en wat ie rapt vind ik ook al niet zo sterk. Het refrein weet het nummer ook niet te redden, want dat heeft ook al zeer weinig om het lijf. Zeer matig.

15. The Source - Clouds
Overgeproduceerd dance-nummer, behoorlijk overdone allemaal, die violen, die schreeuwerige zang, maar verder vind ik het nog best aardig. Het heeft wel wat, ook wel sfeervol, maar het is allemaal net iets té. Het refrein vind ik nog het leukst.

16. Eternal - Angel of Mine
De vrouwelijke (en Nederlandse, toch?) versie van de Backstreet Boys. Hier geldt hetzelfde voor als ik bij nummer 3 schreef. Zoetsappig gedoe.

17. Total Touch - Doo Be La Dee
Trijntje is een prima zangeres, maar dat vind ik dan ook het enige positieve aan dit nummer. Ik heb een zwak voor zulke soort nummers, maar deze kan ik dan weer niks mee. Een kinderlijk refreintje (had van K3 kunnen zijn), en verder vind ik nummer ook op een net wat te hoog tempo gaan, daardoor klinkt het nogal afgeraffeld, alsof ze zo snel mogelijk klaar willen zijn. Nee, dit is het niet voor mij, Total Touch heeft wel leukere nummers.

18. N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy
Dit is wel een hele slechte dance-versie van Rod Stewarts grote versie. We gooien er een beat onder, en we laten er een rapper (Ricardo da Force ofzo, geloof ik?) tussendoor-rappen (en niet eens goed), en zo af en toe nog een zangeres een stukje zingen. Dat is me iets te simpel. Het origineel vind ik best aardig, maar dit is gewoon triest.

19. Yves Deruiter - The Rebel
Aardige dancetrack met een leuke Public Enemy-sample, maar mij heeft het nooit zoveel gedaan. Zit prima in elkaar, maar ik word er niet warm of koud van. De dromerige break is het hoogtepunt van het nummer, wel leuk. Maar verder dan 'wel leuk' kom ik niet.

Top 5:

1. The Rapsody ft. Warren G & Sissel - Prince Igor
3. Gala - Come Into My Life
4. Vengaboys - To Brazil
5. Flamman & Abraxas ft. MC Lynx - Rubb it In

avatar van KILLERBEE99
Ben er eens aan begonnen om Hitzone te luisteren, staan hier en door wel een leuk nummer, maar veel stelt het allemaal niet voor.

avatar van Dibbel
Tja, Hitzone.
Inmiddels zitten we al aan nummer 60.
Vanaf Hitzone 35 koop ik ze braaf iedere 3 maanden voor mijn kinderen en luister ze dus regelmatig mee. Omdat ik ze ooit beloofd heb dat ze ze allemaal zouden krijgen, ben ik door de jaren heen als ik toch op een rommelmarkt o.i.d. was op zoek gegaan naar de eerste 34. Heb ze inmiddels vrijwel allemaal bij elkaar en moet zeggen, is toch een leuk rijtje zo op de kinderkamer.
De muziek is helaas minder, al moet ik zeggen dat ik vanaf pakweg nr. 35 toch vooruitgang zie in de inhoud van de Hitzones en zelfs van de hitparademuziek in het algemeen.
Deze nummer 1 is in ieder geval van 1998 en de hitparademuziek en popmuziek in het algemeen bevond zich op het absolute dieptepunt.
Deze neergang werd in pakweg 1989 ingezet om in de jaren 1993 t/m 2002 de onderkant te bereiken. Vanaf pakweg 2003 gaat het langzaam weer beter met de Top40-muziek, naar mijn bescheiden mening.
In 1998 werd de hitparade vooral bevolkt door gruwelijke housemuziek, fletse R&B, vreselijke covers van klassiekers, onbenullige Nederlandse skihutdeuntjes, boybands, girlbands en nog meer verschrikkelijke varianten van house en dance.

Op deze staan eigenlijk maar 2 goede nummers: Run-DMC en The Rapsody (hoewel ook feitelijk mijn genre niet, zijn dit leuke liedjes). Verder kan ik dan LL Cool J en Faithless (overigens een van de meest overschatte groepen ooit) ook nog wel horen. En als ik in een milde bui ben vooruit ook nog Gala en de Backstreet Boys.
Dieptepunten zijn er genoeg: nummer 6, 8, 9, 12 (verschrikkelijk), 13 (nog erger), 17 (sorry Trijntje), 18 (afchuwelijke verkrachting van het Rod Stewart nummer) en 19.

Ergo: 2 goede nummers en 4 half goede is 4 goede is 1 ster.
Wordt vervolgd voor de rest (als ik tijd te veel heb).

hahaha
denk dat je met enig gepuzzel toch wel voor bijna elke act hier een hedendaagse artiest kan inschuiven. Verder ben ik het geheel eens met wat hierboven staat-alleen werd er natuurlijk ook heel veel kwaliteit in de marge geproduceerd (98 was het ray of light jaar) en Hitzone vergeet voor het gemak alle gitaarzooi (uit deze periode kwam Placebo-Pure morning wat ik altijd een onderschat nummer heb gevonden)
Maar goed-niemand heeft de tijd overleefd-alleen LL Cool J die nu acteur is en waarschijnlijk zullen de mannen achter N-Trance nu een andere act produceren. En Trijntje die nog steeds niet een rnb diva is

in nachsneltreinvaart de hitzone's door

1.Run-D.M.C. en Jason Nevins - It's Like That (4:10)-overgewaardeerd remixje, doet me niks
2.Spice Girls - Spice Up Your Life (2:53)-voor girlbandbegrippen fris nummer
3.Backstreet Boys - As Long as You Love Me (3:32)-sky radio boyband meuk
4.Solid HarmoniE - I'll Be There for You (3:10)-iets plattere girlband, zat irritant Abba pianootje in
5.5ive - Slam Dunk da Funk (3:36)-voor boybandbegrippen te doen
6.Sweetbox - Everything's Gonna Be Alright (3:11)-gimmick girlrap die snel irriteert
7.Gala - Come into My Life (3:26)-eurodance maar door aparte stem nog acceptabel, prefereer Freed from desire
8.Vengaboys - To Brazil (3:08)-niks bijzonders
9.Aaron Carter - Crazy Little Party Girl (3:25)-kan me niet voor de geest halen maar broertje van dus zal niks zijn
met Warren G en Sissel
11.Faithless - Don't Leave [Euphoric Radio] (4:46)-clubremix voor de dansvloer, heeft idd weinig met origineel te maken
12.Flamman & Abraxas - Rubb It In (3:26)-stampremix van NL houseklassieker met onnodig gebler erdoorheen, wel leuke timestretch vocal erin
13.666 - Alarma! (3:27)-kermisstuiterplaat
14.LL Cool J - Phenomenon (3:07)-heeft wel iets, knieval voor pophop van LL
15.The Source - Clouds (3:50)-ken alleen You got the love
16.Eternal - Angel of Mine (3:37)-zedelijke arrenbie van Brits trio, niks bijzonders
17.Total Touch - Doo Be La Dee (3:52)-wannabe act, ken het gelukkig niet
18.N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy (4:18)-vond deze toen wel grappig, die Kelly LLorena was een lekkere griet
19.Yves Deruyter - The Rebel (3:54-schreeuwspeedtrance met dacht public enemy sample

hij krijgt een 2.5

avatar van Dibbel
Heej, dat wordt leuk.
Zullen wij wel de laatste reviewers van deze serie worden...
Je zet het er in ieder geval treffend en to the point neer voor ieder nummer.
Voor mij had het een reden om ze allemaal te 'bespreken'.
Ik heb ze namelijk nu niet meer in huis.
Gelukkig ben jij nog ouder dan ik.

avatar van GrafGantz
pureshores schreef:

10.The Rapsody - Prince Igor (3:49)-dit had wel wat, s nachts vaak bij de TNT gehoord tijdens werk met Warren G en Sissel

Ik wist niet dat Warren G en Sissel ook bij TNT gewerkt hebben.

Dit album krijgt ontegenzeggelijk teveel aandacht.

Ik ken zat andere albums waarop veel meer te beleven valt en daar blijft het bij hoogstens een halve pagina, maar aan de andere kant valt het ook wel weer te begrijpen.
Het verkocht destijds natuurlijk als een tierelier, maar toch...

1,0
Haha ik zie dat ik deze cd nog niet heb gefileerd. Zal dat ook maar eens doen.

1. Run D.M.C. vs. Jason Nevins - It's Like That
Vrij aardige housemix van een Hiphop classic. Destijds eens stoer nummer.

2. Spice Girls - Spice Up Your Life
Destijds vond ik hem wel leuk maar toch te kinderachtig om nu nog op te zetten.

3. Backstreet Boys - As Long As You Love Me
Braak, dit gekwijl en gezanik heb ik altijd al verschrikkelijk gevonden

4. Solid HarmoniE - I'll Be There For You
Dit was op zich nog niet zo vervelend. Het stelt niet veel voor maar is wel catchy.

5. 5ive - Slam Dunk (da Funk)
Ook dit kan als ik het voorbij hoor komen nog wel een glimlach op mijn gezicht krijgen. Het was iig een veraderming met zeikgroepen als de Backstreet boys. Hoewel ook gelikte marketingpop.

6. Sweetbox - Everything's Gonna Be Alright
Zeer irritante en slechte Bach rip in een oervervelend zeiknummer. Vermoedelijk probeerden ze 10 na te doen.

7. Gala - Come Into My Life
Gewoon een degelijk commercieel houseplaatje. Halt wel niet het niveau van eerder tracks.

8. Vengaboys - To Brazil
Dit is wel heel erg dom en simpel

9. Aaron Carter - Crazy Little Party Girl
Afgrijselijk kinderachtig en triest.

10. The Rapsody ft. Warren G & Sissel - Prince Igor
Deze zat nog wel oke in elkaar. Destijds vond ik er geen reet aan. Maar nu trek ik het iets beter.

11. Faithless - Don't Leave (Euphoric Radio)
Totaal ander nummer dan de originele. Maar eigenlijk wel een toffe plaat. Beter hadden ze gewoon een nieuwe titel verzonnen. En dit nummer ook gewoon op een album gezet. Nu is het een wat verloren geraakt nummer geworden.

12. Flamman & Abraxas ft. MC Lynx - Rubb It In
Hele slechte bagger-ripoff van een oud nummer van henzelf door Fierce ruling diva.
YouTube - Fierce Ruling Diva - Rubb It In (house)

13. 666 - Alarma!
Inspiratieloze kutplaat waar allerlei dingen uit andere dancenummers gejat zijn.

14. LL Cool J - Phenomenon
Vervelend ballennummer

15. The Source - Clouds
Leuk geprobeerd maar nee, dit wordt hem niet.

16. Eternal - Angel of Mine
Zoetsappig gezeik

17. Total Touch - Doo Be La Dee
Heeft wel een vettige housebeat. Refrijn is alleen een beetle dom.

18. N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy
Heel erg slechte meuk wat jammer is van een grop die ooit het geweldige Set you free maakte.

19. Yves Deruiter - The Rebel
Leuke tranceknaller. NIet een die ik vaak opzet maar gewoon leuk.

kaztor schreef:
Dit album krijgt ontegenzeggelijk teveel aandacht.

Het verkocht destijds natuurlijk als een tierelier, maar toch...

Och iedereen kent deze platen en je kunt ze moeiteloos reviewen. Het is gewoon leuk te lezen hoe ikzelf en anderen terugkijken op de tienermuziek van toen.

Och, ik hoef er maar heel kort op terug te kijken:
Met uitzondering van #1 en #14 (en héél misschien #10) volslagen k + p.

avatar van pureshores
@Grafgantz, hahaha, klopt-die stonden bij de pakketdienst

@RogerV
11. Faithless - Don't Leave (Euphoric Radio)

was dit van Rollo zelf eigenlijk, meen van wel.
Uiteraard gewoon marketing en de clubgangers zaten ook niet te wachten op het origineel. Sowieso is Faithless downbeat EN eventueel dan met Dido erbij helemaal verschrikkelijk. Dit was met die Jamie Catto dacht ik die ook toetsen doet

1,0
Catto deed de zang geloof ik. Dit is gewoon een Rollo & Sister Bliss productie (discogs check). Is duidelijk van hun hand qua sound.

Beter hadden ze dit gewoon als elfde nummer op Reverence gezet met een andere titel. Nu valt het nummer tussen wal en schip.

1,0
Het was de eerste hitzone, daardoor deze aandacht. De nummers die ik niet (meer) kende even beluisterd en het is nog slechter dan de recente hitzones, het was toen al erg gesteld met de hitparade. It's Like That van Run-D.M.C. en Jason Nevins is het enige nummer hierop die ik echt goed vind, Spice Girls (niet hun beste), The Rapsody en LL Cool J kunnen er nog net mee door. De rest krijgt een onvoldoende van mij (van dat nummer van Faithless vind ik het origineel beter), die van Aaron Carter, 666 en N-Trance vind ik dramatisch slecht. Ik kan er slechts 1* voor kwijt.

avatar van pureshores
dat gerek met Don't leave en het album Reverence is ook maar een greedy tactic, al die singles zijn minimaal 2x uitgebracht, terwijl deze Hitzone van eind 97 is schat ik en Salva Mea begon in de zomer van 1995, dat album is 3 jaar uitgemolken van Faithless

pureshores schreef:

14.LL Cool J - Phenomenon (3:07)-heeft wel iets, knieval voor pophop van LL
15.The Source - Clouds (3:50)-ken alleen You got the love
17.Total Touch - Doo Be La Dee (3:52)-wannabe act, ken het gelukkig niet

hij krijgt een 2.5

nog niets aan veranderd eigenlijk.
Alleen dat Yves de Reruyter nummer heeft nog niet aan kracht ingeboet, kan het nog steeds waarderen. En N-Trance voor puur idioterij en meligheid met wijlen Ricardo da Force

Die zusjes van Eternal waren onlangs bij Pointless Celebrities op de BBC en zien er nog steeds zo jong uit terwijl we 18 jaar verder zijn

Voor de grap eens alle nummers gesorteerd van goed naar slecht:

Yves Deruyter - The Rebel
Fantastische plaat, destijds langs me heen gegaan maar later nog opgepikt. Een van de beste Belgische (hard) tranceplaten uit die jaren.

N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy
Het 'origineel' (weliswaar jatwerk van Jorge Ben, vandaar aanhalingstekens) van Rod Stewart vind ik fantastisch, een van de beste popnummers uit de 2e helft van de jaren '70. Maar ik word ook erg blij van deze cover die er een soort KLF-esque stadionhouse vibe aan geeft. Ook de industrialcover van Revolting Cocks van begin '90s is trouwens erg fijn, wel een stukje steviger dan deze.

Flamman & Abraxas - Rubb It In
Ik ken deze in eerste instantie van Fierce Ruling Diva (ook een project van F&A) en dat is een dikke houseplaat uit 1989. Waarom ze het nog een keer overdeden weet ik niet, maar het blijft een prima nummer.

2,5* (categorie leuk om nog heel af en toe nog eens te horen, maar daar blijft het dan ook bij)
Gala - Come into My Life
LL Cool J - Phenomenon
Spice Girls - Spice Up Your Life
Sweetbox - Everything's Gonna Be Alright
Vengaboys - To Brazil
Faithless - Don't Leave [Euphoric Radio]

2* (categorie niet best, maar ik stoor me er niet aan)
5ive - Slam Dunk da Funk
Run-D.M.C. en Jason Nevins - It's Like That
Solid HarmoniE - I'll Be There for You
Total Touch - Doo Be La Dee

1,5* (categorie geef mijn portie maar aan fikkie)
Aaron Carter - Crazy Little Party Girl
The Rapsody - Prince Igor
The Source - Clouds
Eternal - Angel of Mine

1* (categorie ver uit de buurt blijven)
666 - Alarma!
Backstreet Boys - As Long as You Love Me

Gemiddeld zou ik op 2,68 uitkomen, maar omdat ik dit nooit van begin tot eind zou luisteren ga ik toch iets lager zitten.

avatar van tnf
tnf
herman schreef:

Flamman & Abraxas - Rubb It In

Deze versie bevatte ene Mc Lynx die over het origineel heen schreeuwde. Op deze manier was er misschien een nieuw publiek voor te vinden; het was mogelijk dat ze nog steeds hitpotentie vermoedden. Al werd het opnieuw geen enorme hit.

N-Trance - Da Ya Think I'm Sexy

Gelukkig lezen de mensen achter The KLF dit niet.

Dat Spice Girls-nummer lijdt heel erg aan een syndroom dat je vaker ziet bij nummers van tweede of derde albums, met name van acts die snel 'groot' geworden zijn: hoorbare scoringsdruk, waardoor het geforceerd klinkt. Deze kwam in 1997 al niet bij me binnen, in tegenstelling tot Wannabe en Who do you think you are. De onderbuik reageerde er niet op, om het zo maar even te zeggen.

En verder is m'n commentaar niet wezenlijk anders dan in 2007. 1 krijgt nog om de zoveel tijd een luisterbeurt, 12 in de originele instrumentale versie ook (maar dat telt eigenlijk niet), en bij 19 gaat de radio iig niet af. Was een redelijk stereotype soort muziek wat destijds vaak op stond, maar ze zijn van dat soort erger gemaakt.

1,0
Ik vond N-Trance toen achterhaald: een overbekend nummer nemen met rap daarop. En die nummers van Yves Deryuter en Flamman & Abraxas maken mij eerder zenuwachtig dan dat ze mij doen dansen.
Spice Girls vind ik nog enigszins leuk maar draai het nog zelden. Spice Girls heb ik altijd een jaren '90-update van Dolly Dots genoemd.
Backstreet Boys waren destijds enorm populair (Millennium werd zelfs één van de best verkochte albums ooit) maar vind ik nu gezapig klinken. Ik geef toe dat ik hun debuutalbum had gekocht (toen vond ik ze nog leuk) maar heb ze allang van de hand gedaan.
Mogelijk vind je die oude Hitzones nu op rommelmarkten en zijn ze een verzamelobject geworden.