3 Doors Down - Away from the Sun (2002)

Label: Republic

1. When I'm Gone (4:21)
  2. Away from the Sun (3:53)
  3. The Road I'm On (3:59)
  4. Ticket to Heaven (3:27)
  5. Running Out of Days (3:31)
  6. Here Without You (3:58)
  7. I Feel You (4:07)
  8. Dangerous Game (3:36)
  9. Changes (3:56)
  10. Going Down in Flames (3:28)
  11. Sarah Yellin' (3:17)
  12. This Time * (5:18)
  13. Popsong * (3:12)
moviefreak#1
Vele malen beter als het vorige album.

wel een leuk albumpje met goede Rock muziek

Favourite
mooi album

'Away from the sun' is wel een goed nummer, maar voorderest is het een middelmatig bandje. Beetje eentonig, luister hem ook nooit helemaal achter elkaar, maar soms 4 nummertjes.

Sterren: 2,5**

Uitstekend album, rockt lekker weg. Goed vervolg op een sterk debuut. Album heeft geen hoogvliegers, maar ook weinig zwakke punten. Commercieel succes kon niet uitblijven met de single Here Without You

avatar van CWTAB
De eerste 3 nummers zijn nog goed maar de rest is teveel van hetzelfde... met de walgelijk veel gespeelde single here without you als koploper...

Geen slecht nummer maar trop is trop

gaaf album,
away from the sun is zeer goed...
here without you ben ik een beetje beu,, maar vind ik nog steeds mooi.
(nummer 12 heet trouwens This Time)
sterren:4.5

Hoewel de nummers soms wat repetitief worden na een tijdje, vind ik deze cd wat ondergewaardeed. Oké, het is geen meesterwerk, maar er staan enkele toppertjes (ja, dit is een subtiele verwijzing naar een nederlandse hit waar belgen zoals ik nogal vreemd van opkijken..) op. 'Away From The Sun' bijvoorbeeld is een nummer dat mij kan raken op alle vlak. Mooi opgebouwd. 'Here Without You' blijft enigszins een simpel liefdesliedje, maar aan de andere kant is het ook zo mooi. 'When I'm Gone', 'Ticket To Heaven' en 'Going Down In Flames' zijn toch ook wel stuk voor stuk goeie nummers. Kortom een plaat met een heerlijk rocktintje die ik niet snel zal vergeten,en nu en dan zal opleggen. Cheapeau voor de Amerikanen, toch wel ^^ ****

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Timesplitter schreef:
Oké, het is geen meesterwerk, maar er staan enkele toppertjes op.

Mee eens. Ik vind hem dan ook zeker 2½* waard, want een meesterwerk is het beslist niet.

avatar van nirvanafan
sarah yellin' vind ik een topnummer

Zoals ik al bij 'The Better Life' schreef, dit is een album dat ik altijd kan opzetten, ongeacht mijn humeur. Dit album is wel beter dan het vorige album, maar komt er niet sterk boven uit o.i.d. When I'm Gone, The Road I'm On en Here Without You zijn nummers die ik het meest kan draaien van dit album. Ontzettend goede tekst, vooral bij When I'm Gone is dit erg goed.
Verder is dit héérlijke rockmuziek, zonder teveel fratsen.
Ook 4 sterren.

avatar van Sientje
heerlijk album

avatar van Thunderrock
Heerlijke plaat. Ik raakte pas bekend met 3 doors down na het zien van hun Live DVD. Deze Cd gekocht en ik moet zeggen hij blijft me boeien.
Voor mij persoonlijk een topper!!!

ElsenaarMetal
De tweede 3doors down album in mijn top 10, het is en blijft een album die me blijft boeien, met prachtige nummers en goede teksten.
een 4.5 omdat het naar mijng evoel niet eentonig is maar juist erg origneel, super album!

avatar van lizzy123
het nummer here without you is toch een van de beste nummers van het album verder allemaal hetzelfde

Bericht verplaatst naar 3 Doors Down

Guardian of Isis
CWTAB schreef:

Geen slecht nummer maar trop is trop
Ik vind dat eigenlijk één van hun slechtste nummers. Altijd al gevonden en nu nog steeds. Niet dat ik hier nu nog overdreven geïnteresseerd in ben, het blijft wel leuk, maar het is vooral jeugdsentiment. Ik zit dan wel nog steeds in mijn jeugd, maar kom.

Ravenous
Walgelijk nummer heb ik dat altijd al gevonden. Ren het liefst heel hard weg als ik het hoor.

joeri592
is dit het beste album van hun??

avatar van Rockchick.
3 doors down mag van mij vele malen krachtiger worden.
maar persoonlijk doen de lyrics van here without you mij heel veel, om persoonlijke redenen. de tekst komt precies overeen, maar als het een andere tekst zou hebben zou ik hem niet helemaal leuk vinden.

3,5* omdat het mij zo raakt.

PriestMaiden
Here Without You iets te veel gehoord destijds, maar blijft een sterke ballad. Goed album, net als de voorganger. I Feel You, Away From The Sun en When I'm Gone als favoriete nrs aangeduidt.

avatar van Gloeilamp
Here Without You vind ik stiekem toch best een goed nummer, ik weet wel wat ik kan verwachten van 3 Doors Down, maar ik ga het hele album vandaag maar eens beluisteren.

avatar van Ronald5150
Ondanks dat deze plaat een aantal goede tot sterke songs bevat, is het contrast met de zwakkere nummers te groot. Daarbij is er bij de keuze van de singles duidelijk gekozen voor de weg van de minste weerstand. 3 Doors Down is geen slechte band, en dit is ook geen slechte plaat, maar het voelt een beetje aan als de automatische piloot en de nummers klinken na verloop van tijd wel erg hetzelfde. Overigens is "Sarah Yellin" eindelijk eens een nummer, waarbij ze een beetje uit hun comfortzone komen. Dit is dan ook direct het hoogtepunt vsn de plaat.

Benjamindaxx
Op The Better Life na het beste album van 3 Doors Down, bevat een aantal lekkere en goede nummers. Het klinkt al meer op safe dan het eerste album, maar net als bij de eerdere albums van Nickelback doet me dit nog niet zoveel. Dit is een prima album. En vond Here Without You altijd een mooi nummer, ik luister gelukkig geen radio dus hoor hem ook niet grijsgedraaid worden.

Prima opvolger van een debuut.

3.5

avatar van SirPsychoSexy
Het zal er wel voor een stuk mee te maken hebben dat ik in mijn prille muziekjaren zeer veel heb geluisterd naar dit album, maar ik kan het nog altijd goed smaken. Toegankelijke Amerikaanse rock die vaak binnen de lijntjes kleurt, maar tegelijk ook niet verveelt en toch een flink aantal toffe meezingers heeft. 3,5*

avatar van LinkinPark90
Iets minder dan het debuut maar deze opvolger heeft ook mooie nummers te bieden zoals When I'm Gone, het titelnummer, Ticket to Heaven en natuurlijk hun bekendste single Here Without You.

avatar van blondegod
Een prima opvolger van hun debuutalbum, in mijn ogen is deze zelfs nog een stukkie beter. De 2 grote hits zijn bij iedereen wel bekend. Heerlijke en prima nummers maar die heb ik al wat te vaak gehoord. Dan de rest, daar mankeert ook vrij weinig aan. Vooral "Ticket to heaven" en "I feel you" zijn werkelijk geweldig. Een dikke 4*

avatar van Funky Bookie
Ondanks dat ik prima snap wat mensen tegen dit postgrunge bandje hebben, vind ik dit album goed geluk. De (te) zoete Here Without You is één van de mindere nummers op dit plaatje dat verder prettig wegrockt. Het is toegankelijk en commercieel, maar verder niets mis mee.