Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d city (2012)

Label: Aftermath (II)

1. Sherane a.k.a. Master Splinter's Daughter (4:33)
  2. Bitch, Don't Kill My Vibe (5:10)
  3. Backseat Freestyle (3:32)
  4. The Art of Peer Pressure (5:24)
  5. Money Trees (6:26)

met Jay Rock

6. Poetic Justice (5:00)

met Drake

7. good kid (3:34)
  8. m.A.A.d city (5:50)

met MC Eiht

9. Swimming Pools (Drank) [Extended Version] (5:13)
  10. Sing About Me, I'm Dying of Thirst (12:03)
  11. Real (7:23)

met Anna Wise

12. Compton (4:08)

met Dr. Dre

13. The Recipe * (5:52)

met Dr. Dre

14. Black Boy Fly * (4:38)
  15. Now or Never * (4:17)

met Mary J. Blige

16. Collect Calls * (3:57)
  17. Swimming Pools (Drank) * (4:07)
  18. County Building Blues * (4:18)
  19. Swimming Pools [Black Hippy Remix] * (5:14)

met Black Hippy

20. The Recipe [Black Hippy Remix] * (4:23)

met Black Hippy

avatar van Johnny Marr
Vergeet Black Boy Fly niet, absoluut een nummer dat gewoon op het album mag gezwierd worden.

avatar van Arrie
Dat wilde ik net zeggen: Black Boy Fly vind ik ook een absoluut hoogtepunt dat niet had misstaan op het album. En County Building Blues is ook erg tof!

avatar van thgryda
Ik vind BBF ook enorm vet, net als the Recipe. Maar ze zitten wel niet in de rode draad van dit album qua sound en thematiek. Compton vind ik ook een buitenbeentje trouwens.

avatar van XeeGen
Compton is ook mijn minst favoriete nummer. Vind eigenlijk elke bonustrack beter maar als afsluitstuk is het gewoon perfect. Is een van de dingen die ik jammer vind aan Kendrick. Zoveel heerlijke nummers die niet binnen albums passen waardoor ik ze niet vaak luister. Nog maar te zwijgen over zijn features en Black hippy.

avatar van Slowgaze
Alleen maar mensen op deze pagina die dit album 5* hebben gegeven. Wijze mensen.

Franck Maudit
Slowgaze schreef:

Tellen mensen die niet stemmen maar imaginair de volle pot toekennen ook mee?

Slowgaze schreef:

Ik dacht ik kom de sfeer eens verpesten.

kobe bryant fan schreef:

Ik dacht ik kom de sfeer eens verpesten.
Waarom vind jij het een rotplaat dan?

zaaf schreef:
Waarom vind jij het een rotplaat dan?

Een 4,5* is allesbehalve een rotplaat.
Alhoewel ik er niet de 'modern classic' inzie die andere er blijkbaar wel inzien, is dit meer dan een solide plaat. Het concept is sterk uitgewerkt, Lamar is veelzijdig alsook de producties en de plaat vormt dus één mooi geheel. Maar dit neemt niet weg dat de plaat hier en daar inzakt imo.

avatar van zaaf
Mijn opmerking was uiteraard een witz maar jouw reactie intrigeert me wel. Waar kakt ie volgens jou wat in?

Franck Maudit
een witz

Taalfilosofie bereikte zonet een nieuw hoogtepunt.

avatar van Slowgaze
Nee man. Beste plaat ooit.

zaaf schreef:

Het wordt nergens slecht, maar het de refreinbijdragen in bv. Bitch Don't Kill My Vibe en Real vervelen na een tijd en ook Compton vind ik geen sterke afsluiter, zoals hierboven al wordt gezegd zijn er bonustracks die volgens mij beter zijn. Natuurlijk is Compton tekstueel wel het logische einde van de plaat.

avatar van zaaf
Dankjewel. Ik kan je goed volgen hoewel ik het anders beluister.

avatar van Slowgaze
Ik heb trouwens gehoord dat er vorig jaar een boek is uitgekomen dat als motto een citaat uit 'Money Trees' heeft.

avatar van Rain King
Had serieus een flawless album kunnen zijn als die laatste twee saaie nummers er niet op stonden, dat vind ik nogal afterthoughts. Sing About Me, I'm Dying of Thirst zou juist de perfecte afsluiter zijn.

avatar van thgryda
XeeGen schreef:

Compton vind ik qua inhoud nog wel beter passen dan de bonustracks die qua sound misschien wat beter in lijn liggen met de rest van het album. BBS is geweldig en had er wel tussen gekund ergens maar zou qua thematiek niet in lijn gelegen hebben van de rest van het album. Ik heb een versie met 12 nummers en dan The Recipe in de auto en dat werkt voor mij. Compton sluit het geheel qua thematiek af maar klinkt wel wat anders en The Recipe is dan zo een bonus die het midden houdt tussen de sound van het album en die van Compton. Dat werkt imo wel als afsluiter, al had BBS er ook nog achteraan gemogen.

Al bij al zijn het maar details, ook met de standaard 12 tracks is het lang genoeg genieten. Samen met Undun en MBDTF blijft GKMC voor mij toch het beste album van de laatste pakweg 10 jaar.

avatar van Delars
Na een aantal jaren is Sing About Me, Im Dying Of Thirst mijn favoriete hiphop nummer geworden. Zijn er meer leden die dit een geweldige track vinden?

Hahahaha, ja!

Delars schreef:

Volgens de stastieken hebben nog 145 gebruikers dat nummer aangevinkt. Ik overigens niet, al vind ik het wel een heel sterk nummer (maar mijn favoriet is 'Money Trees'). Maar eigenlijk gaat dit album van hoogtepunt naar hoogtepunt.

nedbed
Ik heb Sing About Me, Im Dying Of Thirst ook als favoriet aangevinkt. Ik vind eigenlijk alle nummers op dit album erg sterk op twee na. Real vind ik een beetje irritant vanwege het refrein en Poetic Justice vind ik gewoon een super gare track, skip ik standaard.

avatar van Slowgaze
Vandaag precies vijf jaar oud.

avatar van jurado
Delars schreef:
Beste track van het album en van Kendrick in het algemeen...wat mij betreft dan.

avatar van Kos
Kos
Lijkt me sterk dat je dat GEEN geweldige track kunt vinden.

avatar van jordidj1
Ik ben momenteel weer fan van Real en Compton, gek genoeg.

avatar van sj0n88
Gisteren voor de gein weer 's opgezet en opnieuw volledig weggeblazen. Samen met The Infamous wat mij betreft beste hiphopalbum ooit.

EDIT: Kom er gewoon achter dat ik dit album op 4* had staan. Shame on me!

Alle albums van Kendrick weer beluisterd, ben blijkbaar geen fan van hem. kan bijna niks afluisteren. Maar dit album is van een andere planeet, wat een plaat zeg.

Beats, flow, lyrics en een geweldige sound. Veruit beste hip-hop album van de afgelopen jaren. Wat een plaat...

UnknownPleasure
Delars schreef:

de tweede helft van dat nummer is zo goed.
bijna een perfect album, alleen Poetic Justice en Real zorgen ervoor dat dit op 4.5* blijft staan.

bas1966
echt wel zijn beste plaat, met 'money trees' als persoonlijke favoriet.
maar deze plaat staat vol met parels.