Black Sun Empire - From the Shadows (2012)

Electronic
Label: Black Sun Empire

1. Feed the Machine (5:21)

met Noisia

2. Salvador (4:28)

met Bless

3. Tripel (5:34)

met State of Mind

4. Thunderbolt (5:08)

met Rido

5. Dawn of a Dark Day (5:44)

met Foreign Beggars

6. Homage (5:08)

met N.Phect

7. All Is Lost (5:27)

met Thomas Oliver en Youthstar

8. Descent (5:18)
  9. Adaptation (5:00)
  10. Killing the Light (4:33)

met Inne Eysermans

11. Drizzle (5:18)

met Audio

12. Battalion (5:32)
avatar van Joeri_000
Dit album staat bij mij bovenaan in de top 10 van uitgebrachte cd's dit jaar !! Wat een topalbum !!
Fraaie samenwerkingen en ook wel wat afwisseling.. Dit album album wordt veel gedraaid !!
Ik was bijna afgehaakt na het luisteren van Lights & Wires maar dit is zoveel beter!!

avatar van Poeha
Ik vond het bij de eerste beluistering juist veel van hetzelfde, maar moet hem nog eens wat aandachtiger gaan beluisteren.

avatar van orbit
Erg lekkere shit dit! In your face dubstep en DnB achtige act, met loodzware basklappers en pounding beats, brutal! Tuurlijk kennen we ook veel brutere acts, zoals Machine Code of Broken Note, maar dit is vergelijkbaar met Nederlandse collega Noisia, ook scherp en clear qua productie en ook nogal knuckles in your face. Ook duidelijk dat hier veel hiphop aan ten grondslag ligt en dat siert veel nummers extra op. Eigenlijk is het hele genre hiphop veel beter te verdragen als het wordt uitgevoerd door electronic acts dan vice versa! Zo ook bij BSE. Luister alleen maar naar Dawn of a Dark Day, geen hiphop act die zo'n vet geluid weet neer te zetten en de zintuigen zo weet te prikkelen. Maar zo is het ook met de hiphop tracks van Larvae, Hecq of Niveau Zero e.d. Maar de pure electronic tracks zijn ook meer dan genieten! Ik ga meer van deze act checken, dat is zeker.