J.J. Johnson & Kai Winding - Jay & Kai + 6: The Jay & Kai Trombone Octet (1956)

Alternatieve titel: J.J. & Kai

8. You're My Thrill
  9. Jeanne
  10. Four Plus Four
  11. You Don't Know What Love Is
  12. The Continental (You Kiss While You're Dancing)
Mssr Renard
De hoes van de lp is fantastisch, maar die heb ik helaas niet. Ik heb wel een 10" van Philips, met per kant twee songs minder, maar kon hem toch niet laten liggen.

De plaat herbergt heerlijke big band-swing met wat latin jazz. Het octet bestaat uit de twee trombones van Jay en Kai, vermeerderd met nogmaals 4 tenor trombones en 2 bas trombones. De ritmesectie bestaat uit bas, piano, drums en conga's. Er zijn dus geen andere blazers dan de 8 trombones.

Ik ben best een groot liefhebber van de trombone, en zowel Jay Jay als Kai staan bij mij hoog aangeschreven. Het is ook een geweldige plaat, en ik ben bang dat ik toch echt op zoek moet gaan naar de langspeler, want dan heb ik er 4 nummers bij en een gave hoes.