Elvis Presley - Rock 'N Roll (1999)

1 stem

Label: RCA

1. That's All Right (1:56)
  2. Baby Let's Play House (2:16)
  3. Heartbreak Hotel (2:09)
  4. Shake, Rattle & Roll (2:29)
  5. Hound Dog (2:16)
  6. Don't Be Cruel (2:03)
  7. All Shook Up (1:58)
  8. Jailhouse Rock (2:28)
  9. I Need Your Love Tonight (2:05)
  10. Wear My Ring Around Your Neck (2:14)
  11. Blue Suede Shoes (2:06)
  12. A Mess of Blues (2:40)
  13. I'm Coming Home (2:22)
  14. (Marie's the Name) His Latest Flame (2:08)
  15. (It's a) Long, Lonely Highway (2:22)
  16. Viva Las Vegas (2:21)
  17. You're the Boss (2:32)
  18. Fools Fall in Love (2:06)
  19. Johnny B. Goode [Live] (2:01)
  20. Guitar Man (2:16)
  21. The Fool (2:25)
  22. Faded Love [Original Unedited Version] (4:07)
  23. Got My Mojo Working (4:34)
  24. Burning Love [Live] (2:48)
  25. Proud Mary [Live] (2:36)
  26. Promised Land (2:52)
  27. T-R-O-U-B-L-E (3:03)
  28. For the Heart (3:21)
  29. Way Down (2:39)
  30. Raised on Rock (2:37)
avatar van spinout
Ik zou andere nummers geselecteerd hebben, als je voor de titel "Rock 'n roll" gaat, maar er staat geen slecht nummer op, dus tja...

avatar van nlkink
Tamelijk overbodig toch? Naast zijn gospel-, film- en country uitstapjes is hij toch de belichaming van rock 'n roll? En inderdaad kun je vervolgens altijd de keuze van de liedjes ter discussie stellen.
Van The Beatles is rond 1976 ook zo'n verzamelaar verschenen met de titel 'Rock And Roll Music' waarbij ik ook altijd dacht: "Waarom dat liedje wel en die weer niet?".

avatar van spinout
Overbodig? Ach, in een andere volgorde klinken de nummers toch weer verrassend. Maar het lijkt wel of de samenstellers gemeend hebben, dat elk uptempo nummer rock 'n' roll is, wat mij onjuist lijkt en daarom had ik voor echte rock 'n' roll nummers gekozen.