Redman - Whut? Thee Album (1992)

Label: Def Jam

1. Psycho Ward (1:28)
  2. Time 4 Sum Aksion (3:24)
  3. Da Funk (2:18)
  4. News Break (0:37)
  5. So Ruff (3:46)
  6. Rated "R" (3:21)
  7. Watch Yo Nuggets (3:49)

met Erick Sermon

8. Psycho Dub (0:28)
  9. Jam 4 U (3:05)
  10. Blow Your Mind (3:56)
  11. Hardcore (1:58)

met EPMD

12. Funky Uncles (1:06)
  13. Redman Meets Reggie Noble (2:31)
  14. Tonight's da Night (3:22)

met Hurricane G

15. Blow Your Mind [Remix] (3:17)
  16. I'm a Bad (2:52)
  17. Sessed One Night (0:48)
  18. How to Roll a Blunt (3:22)
  19. Sooper Luver Interview (0:52)
  20. A Day of Sooperman Lover (3:50)
  21. Encore (1:21)
Geweldig album, the funk spat er van alle kanten vanaf, en wat mij betreft tijdloos, dit is een album waar ik altijd van kan genieten.

avatar van KILLERBEE99
Leuk albumpje, sommige tracks zijn echt super vet (Time 4 Sum Aksion, Rated 'R' en Tonight's Da Night)... De andere tracks zijn wel ok dus een 3.

avatar van ThingMan
Echt een cool album. Klinkt ook nog oldschool. De latere albums van Redman hebben dat niet niet echt.

avatar van Mercy
Nastee_Madface schreef:
Dit album sloeg toch wel wat tegen , het is zo meer een party album ....
Dare Iz A Darkside en Muddy Waters vind ik dan toch beter.

Time 4 Sum Aksion is natuurlijk een banga....

Time 4 Sum Aksion is echt een toffe track, zeker hoe die inkomt.

avatar van MAS
MAS
Geniaal album van Redman. Zit tegen de 4,5 aan.

avatar van bennerd
Lekkere plaat! Heel erg old school, maar wel enorm funky. Alleen is het heel erg jammer dat de producties zo inwisselbaar zijn dat de plaat in zijn geheel een lange zit is. Maar Redman doet het met momenten zo goed dat de eentonigheid er niet tegenop kan.

avatar van Nr.4
Funky geheel ja met enkele klassiekers en een altijd hongerig klinkende Redman. Ben nog altijd geen groot fan van hem (live dan weer wel), maar dit is wel kwaliteit.

avatar van Ernie
Juist gepindakaast en klinkt wederom heerlijk Ik heb Dare Iz A Darkzide & Muddy Waters orgineel dus enkel deze was nog nodig voor Redman's geniale eerste 3 worpen te beoordelen.

Deze schaf ik ook vlug aan!

avatar van Ernie
We zijn een 20tal luisterbeurten verder en ik kan nu echt wel zeggen dat Redman 1 van mijn favoriete MC's ooit wordt De flow ,de productie, het sfeertje op zijn 1ste 3 albums... ik ben volledig verkocht!

Huisfavorieten: Time 4 Sum Aksion, Da Funk, Rated "R", Jam 4 U, Tonight's da Night, How to roll a blunt en de rest van de schijf uiteraard.

avatar van Oortrommel
Heerlijke plaat van Redman. Humorvolle brag & boast-raps gecombineerd met de door funk doorspekte producties van Erick Sermon, wat wil een rauwe hiphopliefhebber nog meer? Een iets minder lang album wellicht.

Het eerste half uur is van hoogstaand niveau, daarna vind ik het zowel qua variatie als sound iets inzakken, wat jammer is. Maar juweeltjes als Time 4 Sum Aksion (Die B-Real sample, ge-wel-dig!), Rated R en Watch Yo Nuggets zorgen ervoor dat dit album toch nog een hoge waardering krijgt.

Redman is als MC trouwens echt gruwelijk goed. Hoe hij flowt op Time 4 Sum Aksion, daar kan menigeen een voorbeeld aan nemen. Hij lijkt zich uitstekend aan te kunnen passen aan de beats, een zeldzame gave.

avatar van Ernie
Op het 2de deel van de schijf staan toch ook nog heel sterke momenten mijn inziens. Tonight's da Night, I'm a Bad & How to Roll a Blunt beschouw ik zeker als de sterkere songs.

Oortrommel schreef:

Zijn 2 albums hierna die allebei langer duren vind ik nog beter Vooral Muddy Waters is echt een dikke classic

avatar van Deranged
Heerlijke rapper is dit ook. Eerste drie albums zijn sowieso top klasse.

Vocaal eveneens het betere werk en vlamt hij vurig met harde swag door de tracks de heen.

Daarnaast vind ik hem ook easily een van de beste lyricists binnen het genre.

Levendig vervuld van kleurrijke plaatjes, altijd een bijzondere gave en een stijl die mij erg aanspreekt.

avatar van Dirruk
Erick Sermon haalt aardig de vaart eruit met zijn bijdrage op Watch Yo Nuggets.

Nick84
Ja, wat moet ik er van zeggen, niet mijn stijl. Het is zeker niet slecht, maar ik ben toch meer van de Westcoast rap.

Jouw favoriete rapper is teleurgesteld Nick84

It goes Reggie, Jay-Z, 2Pac and Biggie
Andre from OutKast, Jada, Kurupt, Nas and then me

Vind je de beats minder of Redman zelf?

Nick84
Ernie ik weet het

Tekstueel is het goed, maar die beats zijn het niet voor mij. Het zal ook meespelen dat ik deze cd pas later ben tegengekomen en niet gelijk in mijn begin jaren van rap ontdekken.

Nick84 schreef:
Ernie ik weet het

Perfect te begrijpen. Ik vind deze qua beats ook echt heel goed maar Redman zijn eerste 2 albums zijn wat experimenteel, zeker de opvolger van deze .
Muddy Waters, zijn 3de, die zal jou veel meer aanspreken denk ik. Echt een enorme 90's classic in mijn oren en iets rustiger

avatar van ForWhomThePeteTolls
5 Mics voor mij, ongelofelijke banger. Dikke producties met dikke raps... Redman zijn debuut en mijn favoriete album van een der dopeste MC's die er rond lopen... Ook nu nog steeds mad on point als hij er zin in heeft. Dat lijkt namelijk het enige dat in de weg zit, dat hij er te makkelijk over denkt!