Thievery Corporation - The Richest Man in Babylon (2002)

Electronic
Label: 18th Street

1. Heaven's Gonna Burn Your Eyes (4:10)
  2. Facing East (3:43)
  3. The Outernationalist (3:30)
  4. Interlude (1:21)
  5. Omid (Hope) (3:48)
  6. All That We Perceive (3:46)
  7. Un Simple Historie (A Simple Story) (3:45)
  8. Meu Destino (3:29)
  9. Exilio (Exile) (3:03)
  10. From Creation (4:20)
  11. The Richest Man in Babylon (3:50)
  12. Liberation Front (5:04)
  13. The State of the Union (4:28)
  14. Until the Morning (3:56)
  15. Resolution (4:46)
avatar van Rayaccos
1e nummer is erg mooi, kan ik de hele dag door wel luisteren. De rest is minder de moeite waard.

avatar van Nagelschip
Ja, vandaag eens geluisterd, weer. Iets meer aandacht gegeven.

Leuke samples zijn te horen. Echter voelt het nergens echt heel origineel. Vast veel meer gedaan, samples uit muziek van hier en daar. Echter wel leuk kunnen luisteren naar de violen in Facing East, de vaak terugkerende sitar in bijvoorbeeld Un Simple Historie, etc.

De dromerige sfeer in een nummer als de eerste greep me niet echt. Irritante stem, bijna. Leuk hoe ze traditionele drums combineren met computergeluiden [beats? geen idee...........], leuke vocals ook in the State of the Union.

Leuk album, voor af en toe. 2.5.

avatar van LeRoi
Betere, wellicht beste album van de Corp. Binnen het genre op afstand van K&D in een goede volggroep van prima Lounge-muzikanten.

avatar van LeRoi
Potverdrie....toch wel errug goed! Swingt de pan uit: luister bijv. eens naar 'Liberation Front'......toch wel een toppertje dus!

avatar van itbites
Inderdaad. Dit is erg lekkere muziek. Eerste twee nummers springen een beetje uit de toon, maar zijn daarom niet slecht. Eerste nummer is mooi dromerig, maar die stem is wel even wennen ja.

Ik ga eens wat meer achter dit soort muziek aan...

itbites schreef:

Ik ga eens wat meer achter dit soort muziek aan...

Tip: hun nieuwste 'Radio Retaliation' is wederom een pareltje....in de breedte een erg goede band dit....

avatar van shimahero
De klanken en invloeden uit de wereldmuziek zorgen voor een aangenaam geheel. Doch raak ik door deze plaat helemaal niet ontroerd. Het komt allemaal nog geproduceerd en niet authentiek over.

Ik sluit me aan bij de 2,5 sterren

avatar van omarvdv
het nummer 'All That We Perceive'! Wow. Verdere tracks zijn erg leuk, maar sommigen ook minder leuk. Altijd goed om op de achtergrond op te zetten en daar is niets mis mee!

Inderdaad Omar. Deel zelfde mening en score. 2,5 was te streng

avatar van shimahero
Wat heerlijk om deze plaat nog eens op te leggen als afsluiter van een mooie zomeravond. Doet mij met nostalgie ook terugdenken aan mooie herinneringen van mijn reizen. Een aanrader

avatar van Ronald5150
Ik ben geen liefhebber van elektronica en dance. Toch zijn er bepaalde dance acts die me wel weten te overtuigen, bijvoorbeeld Portishead of Faithless. Ik werd daarom ook gewezen op deze "Richest Man in Babylon" van Thievery Corporation. In tegenstelling tot een Portishead of Faithless weet Thievery Corporation me toch een stuk minder te boeien. Soms vind ik het allemaal iets te dromerig en dan is dit een behoorlijk lange zit. Ook de vocalen zijn soms erg onduidelijk, waardoor ik al snel mijn aandacht verlies. "Richest Man in Babylon" kent zeker zijn momenten, maar vind ik over de gehele linie onvoldoende interessant.

avatar van Murdoc023
De beste van Thievery. Heerlijke muziek om helemaal in op te gaan. Even wegdromen in die zachte vrouwelijke stem en dromerige beat. Vind het juist erg origineel (zou graag willen weten als dit ergens direct van is afgeleid). is dit lounge te noemen? Ik zou eerder zeggen dub en acid jazz in de blender waar triphop uitkomt (zoals wikipedia vermeldt). Heerlijke muziek voor bij het kampvuur of als je erg moe bent.

avatar van heartofsoul
Deze week gevonden in een kringloopwinkel, en vandaag maar eens de speler in gedaan. Hoewel ik de beperkingen wel hoor (op elkaar gelijkende nummers, oppervlakkige lounge-sound) is het tegelijkertijd een verslavend (zo vrees ik) album, dat dus nog wel vaker uit de kast zal komen. Misschien valt het zo bij mij in de smaak omdat het het miezerige weer enigszins compenseert. Of misschien heb ik vandaag gewoon wat behoefte aan oppervlakkige klanken. U bent gewaarschuwd.