10 Years - Minus the Machine (2012)

Rock / Metal
Label: Palehorse

1. Minus the Machine (3:42)
  2. Battle Lust (2:56)
  3. Forever Fields (Sowing Season) (3:13)
  4. Backlash (3:37)
  5. Writing on the Walls (4:20)
  6. Dancing with the Dead (3:40)
  7. Sleeper (4:02)
  8. Soma (3:25)
  9. Tightrope (4:14)
  10. Knives (3:42)
  11. Birth--Death (1:16)
  12. ...And All the Other Colors (5:17)
avatar van james_cameron
Na het ietwat afwijkende geluid van het vorige album, Feeding The Wolves, dat meer richting emorock neigde, keert de band hier terug naar het meer vertrouwde geluid van de eerdere platen. Ditmaal wel wat steviger en 'donkerder'; dit is met afstand de meest heavy plaat die de band ooit maakte. Nog steeds tovert men meeslepende en makkelijk te behappen songs uit de hoed, die reeds na een enkele draaibeurt in je hoofd blijven hangen. Dit blijft binnen het genre een topband.

avatar van legian
In een ver verleden The Autumn Effect en Division wel eens gehoord, kon me toen al niet veel doen. Vandaag dan maar eens de laatste een kans gegeven.

Het klinkt beter dan de vorige maar daar is alles dan ook wel mee gezegd. Ik hoor niks nieuws, niks wat het spannend houd, en ook niks wat de aandacht trekt. Nee voor mij springt dit er zeker niet uit.

Is het dan zo slecht? nee slecht wil ik het niet noemen, maar eerder dat het makkelijk in de massa past en ook erin verdwijnt. Er staat wel wat leuks op en zoals James al aangeeft klinkt het wat 'donker'. Meeslepend is dit echter niet, makkelijk dan weer wel.

Ik kom op een hele krappe 3*