New Bomb Turks - !! Destroy-Oh-Boy!! (1993)

Label: Crypt

1. Born Toulouse Lautrec (2:34)
  2. Tail Crush (2:35)
  3. Up for a Downslide (2:26)
  4. Tattooed Apathetic Boys (2:24)
  5. Dragstrip Riot (3:35)
  6. We Give a Rat's Ass (1:02)
  7. Runnin' on the Go (2:11)
  8. Long Gone Sister (1:46)
  9. Mr. Suit (2:58)
  10. Let's Dress Up the Naked Truth (2:00)
  11. Hapless Attempt (2:43)
  12. I Want My Baby... Dead?! (1:38)
  13. Sucker Punch (3:30)
  14. I'm Weak (3:26)
  15. Tryin' to Get By (2:07)
  16. Cryin' into the Beer of a Drunk Man (2:01)
geniaal album

Sietse
\o/

heb deze al jaren op cd en heb ze in de goede periode nog live mogen zien (tot twee keer toe).
Lekker ranzige rock n roll/punk zoals ik het graag hoor.
Samen met The Oblivians (Soul Food) toch eigenlijk wel de top van het genre.

Alles verwoestende punkrockplaat. Maakt momenteel heel veel toeren op mijn platenspeler. Zo krijg ik het graag opgediend: snel, ranzig, energiek, simpel en rauw. 16 nummers lang doeltreffend gebeuk. 5*, zonder twijfel.

Op de plaat die ik heb trouwens 13 nummers t/m Sucker Punch.

avatar van lowieke
Snoeiharde rock n roll. Show word fucking hard!

avatar van MichelDumoulin
Op dit moment;

nr. 1 in de toplijst van Verenigde Staten
nr. 1 in de rock toplijst
nr. 1 in de toplijst van de jaren '90
nr. 1 in de toplijst van 1992

Van tijdelijke duur, denk ik.

Wel een fijn plaatje overigens. Ik ga het gemiddelde helaas toch naar beneden brengen met een welverdiende 4 sterren.

Sietse
ik denk dat er niet heel veel meer stemmen gaan komen op dit album dus je weet het niet.

pretfrit
Lekker!!

Wel kut dat ik dit ongeveer18 jaar te laat ontdek ...

Hele smerige snelle rocknroll 4*

avatar van cornucopia
Waarom kom ik hier nu pas achter??? Vet!!!

avatar van essence
Super vette rock 'n punk plaat. Hard, snel, stinkend uit de bek en in leer getooid. Love it!
Je hoort duidelijk de lijnen die Iggy & The Stooges een kleine 2 decennia daarvoor hadden uitgezet, maar dan met nog een tandje bijgestoken.

avatar van EttaJamesBrown
De perfecte opvolger van Rocket to Russia, toch?

avatar van galleryplay
In dit genre een klassiekertje. Het is imo de gitaarsound die net dat verschil maakt. T scheurt net even harder. Ik ken geen enkele song die zo'n oergevoel aanwakkert als Mr Suit
Vorig jaar nog live gezien. The Turks hadden niets aan kracht ingeboet.

avatar van frolunda
In de loop der jaren een onontkoombare genreklassieker geworden.En terecht want ik ken weinig platen die zo voortrazen als een tornado,en aankomen als een mokerslag.In een moordend tempo worden dertien (of veertien of zestien,al gelang de versie) garage punkrock songs de speakers uitgeblazen.Het enigste,relatief gezien,rustpuntje is de ijzersterke Wire cover Mr. Suit.
Voor de rest is het gewoon raggen maar dat gebeurt dan wel met nummers die kwalitatief van een erg hoog niveau zijn.De New bomb turks verzaken geen moment maar als ik dan toch een paar hoogtepunten moet opnoemen kom ik,naast het al eerder genoemde Mr Suit uit bij Dragstrip Riot,Tail Crush,Up for a Downslide en het wel op mijn elpee maar niet op cd staande Spinnin' clock.
Daarnaast is !! Destroy-Oh-Boy!! ook nog in het bezit van de perfecte productie voor dit genre.De snoeiharde,blikken drums,de ultieme scheurgitaar van Jim Weber en maniakale zang van Eric Davidson maken het feest compleet.
En hoewel de band uit Columbus,Ohio later in hun carrière nog wel een paar geweldige platen heeft afgeleverd,!! Destroy-Oh-Boy!! hebben ze naar mijn mening nooit meer overtroffen.Erg is dat overigens niet,want het geldt voor bijna alle gelijksoortige bands.
Een zowel voortreffelijk als gedenkwaardig stukje vinyl.

avatar van linxde1
Ruig!!!

avatar van vinejo
Heb de productie altijd zeer zwak gevonden, beetje geluidsbrij eigenlijk. Maar wát voor een geluidsbrij! Woaah!

avatar van jurado
vinejo schreef:

Ik kan er prima naar luisteren als audiofiel zijnde, het is een fantastische plaat waar ik erg veel energie van krijg.
Zo'n plaat waarvan je zin krijgt om allerlei vervelende mensen, dat zijn er nogal wat de laatste jaren, op hun bek te slaan.
Verder ben ik echt tegen geweld hoor

avatar van vinejo
jurado schreef:

Verder ben ik echt tegen geweld hoor

Inderdaad, geeft je echt energie, goed opgemerkt.
Zonet tussen mijn 1500 cd s wanhopig naar hun tweede gezocht, die groene, ben zeker dat ik m kocht in de jaren 90 maar vind m niet terug