David Lee Roth - Sonrisa Salvaje (1986)

Label: Warner Bros.

1. Yankee Rose (3:47)
  2. Timido (Shyboy) (3:23)
  3. Soy Facil (I'm Easy) (2:03)
  4. Noche de Ronda en la Cuidad (Ladies' Nite in Buffalo?) (4:08)
  5. Loco del Calkor (Goin' Crazy!) (3:21)
  6. La Calle del Tabaco (Tobacco Road) (2:27)
  7. Arma de Caza Mayor (Elephant Gun) (2:23)
  8. En Busca de Pleito (Big Trouble) (3:56)
  9. Cuanto Frenesi (Bump and Grind) (2:42)
  10. Asi Es la Vida (That's Life) (2:29)
WTF! Sonrisa Salvaje??? Deze kende ik nog niet.

kan helaas nu niet stemmen maar ga er wel naar op zoek.

Ik heb hem, hij klinkt wel grappig...Roth in het Spaans! 3,5

avatar van iggy
Ik vind dit de zoveelste geinige gein die Roth uitgehaald heeft. Nu versta ik in zijn geheel geen spaans, op wat scheldwoorden na dan. Dus weet ik totaal niet hoe goed of hoe slecht zijn spaans is. Meschien staat hij wel met een vreselijk yank accent te blaten, ha. Maar Roth kennende, zal hij zich ongetwijfeld behoorlijk verdiept hebben om zo goed mogelijk voor de (spaanse) dag te komen. Tegenwoordig spreekt de man (volgens eigen zeggen) ook al een behoorlijk woordje Japans. Dus....

Zo te horen heeft hij in ieder geval een hoop lol gehad om deze plaat in het spaans in te zingen. Want Dave doet het vol overgave. Luister maar eens naar zijn raps op Noche de Ronda en la Cuidad of En Busca de pleiten eeh Pleito, de spaanse R rrrrolt in ieder geval als een echte spaanstalige dude uit zijn grote mond. Zelfs het behoorlijk snelle Arma de Caza Mayor weet hij probleemloos en uitstekend te vertolken, BOOM. Maar nogmaals, dat is puur mijn interpretacion, ha.

Instrumentaal is er helaas geen enkele noot opnieuw ingespeeld. Een bijv op spaans gitaar gespeelde Asi es La Vida, zou de boel nog geiniger gemaakt hebben.

Maar al met al krijg ik uiteraard weer een gran sonrisa en mi cara este cd. Como de costumbre.

iggy schreef:
Meschien staat hij wel met een vreselijk yank accent te blaten, ha.

Dat van het yank-accent klopt wel een beetje, maar het gaat hem goed af. De woorden rollen lekker van de tong en ik ken wel Latin Rock acts die juist willen klinken als Yanks. Dus heel erg raar zal deze plaat niet vallen. Het is wel zo dat elk Spaanssprekende gemeenschap wel zijn eigen kenmerken, accent, heeft en dus zal die met zijn generieke Spaans altijd wel uit te toom vallen, doe ik ook nog steeds en ik spreek al 40 jaar Spaans. Het punt waar misschien meer over gevallen zal worden is dat het ook enigszins gay klinkt, ook in het Engels vind ik zijn humor die twist geeft aan zijn nummers. De Spaanstalige gemeenschappen zijn nog altijd behoorlijk testosteron gedomineerd, dat kan dan dus verkeer begrepen worden.

Ik kende deze niet maar leuk om het eens te luisteren.

Como de costumbre > zoals gewoonlijk (neem ik aan dat je bedoelt) < Como siempre! zouden ze dan zeggen. Letterlijk betekend dat, zoals altijd.

Este disco compacto pone un gran sonrisa en mi cara. Como siempre! XD
Este disco me da mucho risa. (kan ook) < deze schijf wordt ik vrolijk van/moet ik van lachen.

avatar van iggy
Leuk man, dat je als goed sprekende spaanstalige dude dit verder uitlegt.
Mijn (onzin) Spaanse woordjes zijn uiteraard gewoon via internet simplistisch vertaald.

Ik heb zijn humor trouwens nooit als gay gezien. In tegenstelling juist. Niet dat dat mij verder een barst uitmaakt !

iggy schreef:
Leuk man, dat je als goed sprekende spaanstalige dude dit verder uitlegt.

Wat vind je van Iggy op zijn Spaans in La Uva van Le Butcherettes? Ook erg fijn nummer.

Hij zal er vanavond niet bij zijn in de Melkweg zo heb ik het vermoeden.

avatar van iggy
Ik ben er niet echt kapot van om eerlijk te zijn.

iggy schreef:
Ik ben er niet echt kapot van om eerlijk te zijn.
Het is gewoon grappig erg theatraal maar dat hoort ook bij Teri Gender Bender's band. Alles een beetje erg overdreven. Hoop dat ik er straks naar toe kan als ik deze griep een beetje onder controle krijg.

avatar van iggy
Dan wens ik je beterschap.