Janet Jackson - Control: The Remixes (1987)

Label: PolyGram

1. Control [Video Mix] (6:02)
  2. Nasty [Extended] (6:08)
  3. Nasty [Cool Summer Mix, Pt. 1] (7:57)
  4. What Have You Done for Me Lately [Extended Mix] (6:58)
  5. When I Think of You [Extra Beats] (2:02)
  6. When I Think of You [Dance Remix] (6:24)
  7. Control [A Cappella] (3:56)
  8. Let's Wait Awhile [Remix] (4:36)
Ik had toentertijd de 12" versies van Control, Nasty & What Have You Done For Me Lately. Op de American Import 12" van Nasty stonden maar liefst 5 verschillende mixen, waarvan er 3 steengoed waren. Eén van die mixen is de 'gewone' extended version die hier ook opstaat.
Dit werd toen echt heel veel gedraaid in de disco's, zoals in studio Cartouche in Utrecht en was te koop bij winkels als Kareltje op de Mariaplaats in Utrecht (toen een begrip).

avatar van lennon
Ik heb me altijd afgevraagd wat het verschil is met de versie van Let's wait awhile op deze cd. en op de reguliere?

@Lennon, ik hoor niet verschil, alleen een ander keyboard geluid

Eigenlijk is dit geen verzamelaar, maar een alternatief album. Als je wil kiezen tussen het gewone Control album of Control The Remixes, ga dan voor dit album. Hierop staan op één nummer na alle goede nummers van dat album (5 van de 9) en dan ook nog eens in hun extended version en daarbij ook nog een remix. Oftewel de langere versie van het originele nummer en een andere versie van het nummer. Beide versies, zowel extended als remix, horen tot de absolute top van de 12 inch cultuur uit de jaren '80. Verbazen doet dat ook niet met producers Jimmy Jam & Terry Lewis die zelf ook uitstekende (re-)mixers waren. Daarnaast is de muziek van het album Control zeer geschikt voor de remix. Wat me nu trouwens ook opvalt als je naar de mixen luistert, zijn de Prince invloeden op sommige nummers (Control, Nasty, What Have You Done For Me Lately). Je hoort er heel wat van terug, niet bepaald verkeerd.

excellent remix album. Vooral de videomix van control vind ik briljant. Op r&b gebied is dit wat mijn betreft vijf sterren waard

avatar van Darkzone
Aparte hoes en aparte tracklist dan mijn lp-versie. Blijkbaar zijn ook hier andere versies van in omloop.

avatar van gaucho
Darkzone schreef:

Die zijn er inderdaad. Ik heb zelf de nogal afwijkende Japanse versie, maar dit meldt Discogs:

Originally released only in Europe, the UK, and Japan (as "More Control"), then later in Australia. Each territory's art is different, and the tracklistings also differ a bit, with the Japanese version having one additional track, for a total running time of 58:14. The European one runs 44:00, and the UK version runs 53:44. Many added artwork variations among represses/reissues within each respective territory also exist.

De UK-versie (superieur aan de Europese) heeft ook de Long mix en de dub-versie van The pleasure principle, wat is altijd geweldige mixen heb gevonden.

En nu is er, zojuist verschenen, deze versie, zowel op CD als op dubbel-LP:
Janet Jackson / Control: The Remixes | superdeluxeedition
Niet met alle remixen van al die oorspronkelijke uitgaven, maar wel de meest volledige tot dusver. Ben eigenlijk wel geïnteresseerd, al moet ik nog ff goed afwegen hoeveel van deze mixen ik al op mijn Europese en Japanse remix-CD heb staan. Ik lees in de commentaren ook dat sommige versies op die nieuwe CD/2LP licht zijn ingekort...

avatar van Darkzone
Grappig die nieuwe release. Hij heeft wel dezelfde hoes als mijn lp.
Maar waarom eerst Cool Summer Mix part 2 en daarna pas part 1 op de verzamelaar? Vaag.

avatar van Kos
Kos
Vond deze destijds leuker dan het album.

avatar van musicfriek
gaucho schreef:

Ik zit deze UK-versie net te bekijken en die ziet er idd veel beter uit qua tracks en ook het nummer Control met een extended mix die hier weer ontbreekt. En laat ik die nou juist zo goed vinden Van Nasty heb ik hier de maxisingle met de 2 Cool Summer Mixen. Mooie gelegenheid om die nu weer eens op te zetten, want ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe die mixen waren. Waarom ze hier The Pleasure Principle niet meegenomen hebben?