Ian Gillan & Tony Iommi - Who Cares (2012)

Metal / Rock
Label: earMUSIC

1. WhoCares - Out of My Mind (5:18)
  2. Black Sabbath - Zero the Hero (7:36)
  3. Ian Gillan - Trashed (4:04)

met Tony Iommi, Ian Paice en Roger Glover

4. M. Rakintzis - Get Away (First Time on a Gillan CD) (4:44)

met Ian Gillan

5. Tony Iommi - Slip Away (Rare Track) (5:25)

met Glenn Hughes

6. Gillan - Don't Hold Me Back (4:38)
  7. Ian Gillan - She Thinks It's a Crime (Limited 7"-vinyl B-Side, First Time on CD) (3:55)
  8. Repo Depo - Easy Come Easy Go [Previously Unreleased] (4:39)

met Ian Gillan

9. Deep Purple - Smoke on the Water [Live with the London Symphony Orchestra] (6:41)

met Ronnie James Dio

10. WhoCares - Holy Water (First Time on CD) (7:01)
  11. Black Sabbath - Anno Mundi (6:14)
  12. Tony Iommi - Let It Down Easy [Rare Track] (4:32)

met Glenn Hughes

13. Ian Gillan - Hole in My Vest [7"-vinyl Single B-side, First Time on CD] (3:39)
  14. Gillan & Glover - Can't Believe You Wanna Leave Me (3:12)

met Dr. John

15. Ian Gillan and The Javelins - Can I Get a Witness (3:04)
  16. Garth Rockett & The Moonshiners - No Laughing in Heaven (Rare Track from Deleted CD) (6:06)
  17. Ian Gillan - When a Blind Man Cries [Live at Absolute Radio] [Previously Unreleased] (4:35)
  18. Deep Purple - Dick Pimple [Previously Unreleased Studio Jam] (10:04)
WhoCares vind ik heel erg matig. Is de rest gewoon opgevuld met eerdere nummers? Of bestaat het deels uit andere versies?

indedaad matig met al bestaande nummers gewoon weer een verkooptruck

avatar van AstroRocker
Dit is toch een plaat voor een goed doel? Dat er dan wat oud materiaal opstaat is toch niet zo heel erg? En ik vind dat er zeker pareltjes opstaan:
1) Out of my Mind: lekker dreigend nummer. Typische Iommi song.
2) Zero the Hero: nummer van het Black Sabbath album Born Again. Geen slecht nummer, vind het hele album ook niet echt slecht.
3) Thrashed komt ook van Born Again, maar nu speelt Tony Iommi dit met Ian Paice, Ian Gillan en Roger Glover (allen Deep Purple). Ik moet zeggen dat deze versie lekkerder klinkt dan op Born Again.
4) Slip Away is een nummer van Iommi met Glenn Hughes. Is dit al eens eerder uitgebracht? In ieder geval is het weer lekker zwaar gitaarwerk ala Iommi.
5) Don't Hold Me Back: Erg lekker en rustig tussendoortje met Ian Gillan.
6) Smoke on the Water: klassieker maar dan hier uitgevoerd met een symfonisch orkest en Ronnie James Dio als gastzanger.

Get Away, She thinks it's a crime en Easy come, easy go vind ik wat minder.

De tweede schijf:
7) Holy water opend lekker dreigend met oosterse sfeertjes en gaat dan weer over in een onvervalste zware Iommi song met enorme gitaarmuren.
8] Anno Mundi is ook een geweldige song die we al kennen van het loodzware Sabbath album TYR.
9) Wat mij betreft de lekkerste song van deze plaat: Let it down easy. Staat bij mijn weten niet op een ander album. Misschien een leftover van de DEP sessions of Fused met Glenn Hughes.
Zou zo op één van deze albums kunnen staan.
10) Hole in my vest is ook een lekker nummer, geen idee waar het vandaan komt. Misschien van de Gillan band. Wie weet het?
11) Akoustische versie van When A Blind Man Cries (Deep Purple).

De rest van de nummers Can't Believe You Wanna Leave Me, Can I Get A Witness, No Laughing In Heaven en Dick Pimple zijn allemaal middelmatig of minder.

Al met al staan er van de 18 songs 11 songs op die ik wel goed vind. Beide WhoCares nummers zijn top, evenals de twee nummers van Iommi met Glenn Hughes.
Ik geen geen sterren voor dit album, is erg moeilijk met zoveel oude en nieuwe songs en songs die niet echt mijn smaak zijn.

avatar van AstroRocker
Let it down easy is dus een bonustrack op de japanse versie van Fused. Waarom nou niet op de originele plaat?

avatar van B.Robertson
Ben even aan het sneupen geweest in oude fanclubbladen naar de herkomst van Dick Pimple.

Dick Pimple - Music From Turtle Island. Cd-single met het nr. "The turtle Shuffle", geschreven door de huidige Purple line-up.Dick Pimple is een schertsnaam voor Deep Purple, door de groep zelf gebruikt.
Het nr. duurt 10 min. waarvan 2 min. gesproken intro door Jon Lord, gevolgd door 8 min. bluesjam met veel Hammond, stemmige mondharmonica en een verrassend einde, zelfs voor de muzikanten.
De cd is alleen via een fanclub te koop en wij hebben er 30 besteld.
Wie geïnteresseerd is, stuurt ons 550 BEF/ 33 NLG (inc. port) De cd zit in een digipack en werd opgenomen in 1995 tijdens de Purpendicular sessies, maar doet eerder denken aan de "Machine Head"-dagen. Een aanrader!!!

Bron:Diep Peurpel Nr.137 van 15 april 1997.
Dat nummer heb ik nog niet in mijn collectie, dit lijkt me wel een leuke cd voor de verzameling.

avatar van spinout
Op Spotify staat een versie met slechts 13 nummers. Er staan zeker wel krakers bij. Holy Water is het beste nummer.

avatar van B.Robertson
Die 2 nummers van Who Cares bevallen me wel. Ian Gillan kon nog wel eens de meest gehoorde zanger zijn hier. Hij heeft tenslotte veel albums met Gillan, Ian Gillan Band en solo gemaakt. De vraag is of je daadwerkelijk iets opschiet met die niet eerder (op CD) uitgebrachte nummers. Het meeste materiaal komt van Gillan. Waar ik deze om kocht is helaas weinig opzienbarend: "Dick Pimple" van Deep Purple. Een bluesy jam waarin het lang duurt voordat men ter zake komt en wat melig aandoet in het begin, ze weten het ook moeilijk te beëindigen. Verder is "Zero the Hero" van Black Sabbath er vrij lomp opgekwakt. Dat zit op "Born Again" aan "The Dark" vast, die nummers gaan in elkaar over. Over het algemeen wel mooie keuzes van eerder uitgebracht materiaal. "Don't Hold Me Back" komt van een solo-album van Gillan en "Trashed" van Gillan's Inn. Staat verder het nodige op wat me ook weer niet aanspreekt maar als album is "Who Cares" uiteindelijk een mooie aanwinst.

avatar van Brutus
Van de onuitgebrachte nummers vind ik de beste:
Let It Down Easy Tony Iommi / Glenn Hughes
Holy Water WhoCares